Prijava

Требају ми савети за брзо гојење, шта да једем, кад да једем. Висок сам 198 и имам 72 киле, то ми није много сметало раније, ал' мрачи ме девојка да добијем килажу, а и кад на утакмици станем у блок тешком центру који је висок к'о ја и има 25 кила више, одува ме. Склекове радим, трбушњаке исто, остало ме мрзи. Једем као звер. 'фала

Kakve crne sklekove i ostalo. Lepo ti idi svaki dan sa po 500 dinara u prodavnicu i nažderi se maksimalno ogromnim smokijem, plazmom i ostalim slatkišima. Ja sam se tako za godinu dana ugojio 9 kila, a onda i još više i sad sve to pokušavam da skinem. :( I da, što manje se kreći.

Уу бре... да се крећем мање не могу, имам тренинге. А за ове грицкалице не знам баш, пробаћемо :)

Jedi nocu,jedi neredovno i eto ti gojenja.Za manje od godinu dana sam se ugojio 30 kg jer sam potpuno poremetio bioritam.

manje JEBI, a više JEDI

ako kojim slučajem pušiš ostavi cigare.
jedi noću i stalno nek ti stoje pri ruci grickalice. krkaj sendviče.
koliko imaš godina?

Nemoj da se gojiš nezdravo,bre.Kakve grickalice i ostale boleštine.
Uzmi kompleks vitamina B-tablete( to otvara apetit ko grom) ili neke vitaminske preparate tipa "Pikovit" (jes' da je za decu,ali deluje).
Jedi često i kaloričnu hranu-meso,mlečne proizvode.Ako unosiš dosta vitamina,samim tim će ti se postepeno i apetit povećavati i ješćeš češće a kvalitetnije.
Nemoj odjednom 100 kila hrane-ne valja.

mićko, najbolje pitaj lakija, on je mama za masu :) a jedan lik kojeg znam, dok je bildovao, rokao se kačkavaljem! uzme punomasni kačkavalj, stavi na hleb i u rernu da se istopi, pa sva mast lepo izađe na površinu. to svaki dan, kao i meso, meso, meso. znači kilogrami i kilogrami kačkavalja i mesa! i dizanje tegova do besvesti. laki ti verovatno može preporučiti neke proteinske šejkove, sigurna sam da to pomaže. e da, i banane! sve to ako hoćeš "zdrave kilograme". a ako hoće samo da budeš "deb'o" onda rokaj junk food....

Какву заправо ти килажу хоћеш? Дакле, да маса коју добијаш иде у мишиће или би просто да се угојиш макар то ишло и у масне наслаге? Ако је овај први случај, иди три месеца у теретану, ради програм за гурање мишићне масе (три пута недељно вероватно, ништа превише тешко, а здраво) и једи онолико грама протеина дневно колико имаш килограма па пута два. Дакле, ако имаш, како рече 75 кила, једеш око 150 грама протеина (нпр. једно јаје има око 8 грама) и једи три до пет ако можеш, мада би најбоље било четири до пет грама угљених хидрата по килограму телесне масе. За месец дана ћеш да почнеш да примећујеш промене, за три ћеш већ да будеш моћан, а за шест или дванаест већ можеш да будеш МНОГО моћан. Ето, отприлике. Ево ти листа са хранљивим вредностима, па ти види.

http://i301.photobucket.com/albums/nn59/nikolica91/mlecniproizvodi.jpg

http://i301.photobucket.com/albums/nn59/nikolica91/MESO.jpg

http://i301.photobucket.com/albums/nn59/nikolica91/RIBA.jpg

http://i301.photobucket.com/albums/nn59/nikolica91/zitarice.jpg

ЕДИТ: Ако сам нешто лоше рек'о, нек неко исправи. Плус, алкохол и цигаре свести на нулу.

не пушим, од алкохола углавном пиво и то ретко...то за протеине што каже премежденије нисам знао и много ми помаже, хвала пуно, пробаћу....

Какву заправо ти килажу хоћеш? Дакле, да маса коју добијаш иде у мишиће или би просто да се угојиш макар то ишло и у масне наслаге?

Па прво 'оћу килажу, лако ћемо то претворити у мишиће :)
'фала људи...

Jedi čvarke umesto orbita.

Мићко, треба ти доста угљених хидрата, али тако да иду да се претварају у мас. Тако да миксуј доста угљених хидрата са ДОСТА МАСНОГ. Маст се одма троши у суштини, а угљени хидрати се складиште. Тако да ако немаш доста масти у јелу, а тренираш, угрени хидрати се врло брзо троже и не складиште се. МАС и угљени хидрати у великим количинама.

zasto vam je tesko da nabavite masu, ja bih je nabacio za 5 min :D
ja imam suprotan problem :(

Batali treninge mesec dana i eto ti masa...

Хоћеш да се угојиш или да добијеш мишиће? Ја сам имао сличан проблем као ти. Око 65-67 кила сам имао крајем 2008, а сад имам 92 киле (иначе сам висок 191 цм). Углавном сам набацио мишићну масу, али у последњих неколико месеци и мало сала, морам да признам. Знам да је све индивидуално, зависи од особе до особе, али мојне да те лажу да треба да се сатиреш у теретани ако хоћеш какве-такве мишиће. Ја већ 2 године вежбам само пола сата дневно, али зато једем као ненормалан. У једном тренутку ми је нешто кврцнуло, помилио сам да не желим више да будем мршав и много сам почео да једем. Пијем много млека, око литар млека дневно. Мојне те лажу да је млеко нездраво, јер откако га пијем у тој количини, много ми је јачи имунитет и све живо и генерално се супер осећам. Једи минимум 200 грама меса дневно, најбоље свињетину и пилетину. Плус угљене хидрате, да надокнадиш енергију коју изгубиш на вежбање, дакле - кромпир. И наравно, не запостављај воће и поврће. Најбитнија ствар - немој никад да будеш гладан. Кад осетиш да ћеш да огладниш, поједи било шта, само немој да ти прокрче црева. И комбинуј то са мало вежбања, можеш на пливање и сл. Ја сад још само треба да скинем 2-3 кила сала што имам и бићу потпуно задовољан килажом.

Висок сам 198 и имам 72 киле

А људи кажу да сам ја мршав.

Узгред, не треба јести воће и поврће на празан стомак, од тога се опасно мршави, јер је за варење већине воћа и поврћа потребно више енергије него што има у намирници.