Moram nekome da se pohvalim

1. Kod mene pasulj sa dimljenom srnetinom, nešto suvog vrata, pikantnom kobasicom, a kao salatu sam stavio kiseli kupus i mešano povrće. Zezam se, malo turiram Brusa. :D Samo je s kobasicom, feferonkama, gust i dobrano pobiberen. Nisam imao slanine i suvog mesa u datom momentu. Dobro ipak ispao. Sledeći put ću da namećem svega. Šta ću kad volim da jedem. :smeška se k'o Leprikon, dok se ponosno lupće po stomačini:

2. Solo gra' jeo upravo. :/

3. taman htedoh da te pitam što kvariš srnetinu dimljenjem :)

pasulj je hrana bogova, negde sam čitao da se može preživeti neograničeno samo na pasulju i mleku...

4. BANUJTE REJVEN UDARA NAM ČEŽNJU!!!

5. daću joj 24 sata da vidim aksov kombi ispred kuće sa parom kobaja i bekhend slajsom slanine :)

6. Rejven ne tjeraj me da slikam ja i pršutu i slaninu i kobasicu i sve iz sušare :)

7. BANUJTE I DEVETARA PREVENTIVNO LOLOLO

8. Neće Devetar, on je sebi ispržio krompira, nabacio pršutu u krompir, slaninu izvadio da zasladi :D mmmm

9. Sutra kupujem konjsko meso, što će da bude gozba :)

10. Ja sam čuo da u Selenči prave zečje kobasice tako što mešaju zečje i konjsko meso u odnosu jedan prema jedan. Jedan zec - jedan konj.

11. Е, ал ја сам стварно пре пола сата јео суљпа и младог лука, купио на футошкој. Нећу бан, хоћу кусур.

12. Kile, ja sam izgleda bio u nekoj drugoj JNA, kod nas je bio ekspres lonac za kubik vode, u njega grunu gomilu žižljivog pasulja od pre deset godina, dodaju luk cepan na komade, naliju vodu i sačekaju deset minuta da žohari siđu sa poklopca u vodu, poklope i kuvaju pod pritiskom pola sata. Služi se hladno, sa hlebom od pre tri dana da vojsku ne zaboli stomak od vrućeg hleba.

13. Bruce, ja sam rekla da ću jednog dana probati zečetinu ali nisam očekivala da će biti u konjskoj kobaji. Sad mogu da se hvalim da sam jela i zeca :)
    Definitivno moram da spremim pasulj na vojnički način. :)

14. uuuu zečetina je zakon, što ja volim da jedem ljudi moji, vi pojma nemate... a ne smem skoro ništa...

15. daću joj 24 sata da vidim aksov kombi ispred kuće sa parom kobaja i bekhend slajsom slanine :)

Kobas'ce mi je ostao samo jedan prut, to sam dobila od komšinke, pošto je njen muž lovac pa pravi od divljači, da ne kažem divljačku.

A za slaninu mož' se dogovorimo.

Sad mi dadoste ideju, pasulj sam kuvala skoro, saću strpam ovu kobaju i slaninu u neki grašak za sutra.

16. NE U GRAŠAK AKO BOGA ZNAŠ! Ajme, greote, ajme strahote! U kiseli kupus, u krompir, pasulj - u grašak stavi viršlu, nije za bolje :)

17. Najveća vojna tajna? xD
    Taj isti kuvar JNA je iz 1983. godine sam vidio kod mnogih vojnih lica, tačnije zove se "RECEPTURE ZA PRIPREMANJE JELA U JNA", Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu, Vojnoizdavački zavod Beograd - Vojna štamparija (sačinili i praktično ispitali pukovnik dr Nedeljko Jokić, potpukovnik Milorad Tekić, VKV kuvar Gavro Maletić i VKV kuvar Andrija Paradžik).
    Ovaj što ja gledam ima pečat "Garnizonska vojna biblioteka Kardeljevo".
    Tiraž 20000, cijena: 360 dinara.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.