Šta mislite o grupi Riblja Čorba?

  1. Музички просечан, али је Бори глас отишао у три курца, и нема ни г од оног гласа који је био тако карактеристичан за Чорбу, оног промуклог гласа из осамдесетих. Искрено, нисам детаљно прешао преко албума, али оно што сам чуо делује као да се труди да буде бунтовник, а ни сам не верује у то. То јест, нема оне суве енергије која излази из гласа, музике и текстова када пишеш искрено, већ је крајње позерски. Што се љубавних песама/балада тиче, опет, пева као пичка, а не као рокер. И опет на силу. Једноставно, сере се по репутацији и старим стварима.

    Боро врати се у прошлост и прекини да се бавиш музиком, сваки пут је све горе и горе. Јеботе, ако хоћеш да тезгариш, имаш шаторе, гастарбајтере, кафиће, ионако те они који су волели Чорбу више не слушају.

  2. Nije to to, slažem, se, ali meni je album bolji od onog prošlog "Minut sa njom", malo sam subjektivan možda, jer mi je drago da se bar nešto dešava na onom dijelu naše rok scene koji je pristupačniji masama.

  3. Јовичићу, "Минут са њом" није мерило. Чорбине нове албуме нећу поредити са срањима из задње деценије и мало јаче, него са квалитетним албумима из прошлости. Бар се надам. Неће ваљда толико форсирати, да ме натера да гледам је л' бољи од претходног. Не знам, послушаћу још па ћу видети.

  4. Pa jebiga sad. Nije mjerilo, i to se slažem, ali očekivati od jednog 60-godišnjaka da nadmaši sebe iz svojih najboljih dana je malo poveliko očekivanje. Ali bilo bi lijepo :)

  5. Па не очекујем да надмаши, очекујем или да батали музику или да се макар мало приближи по квалитету, а он је светлосну годину далеко.
    Не мора да пева на исти начин као пре, многи бендови су мењали стил, проблем је што се он труди да буде као пре, али опасно фејлује у томе. Само нек' пева искреније. Ако више није бунтовник, нека не глуми јебеног бунтовника.

  6. Бора наркоман, све паре ушика у вену

  7. Ima par dobrih pesama sve ostale su bezveze.

  8. Имају они и новијих песама, које готивим. Иначе Бора је за мене краљ. Прво сам га зготивио због песама, а касније и због његових изјава и гостовања у разним емисијама, интервјуа и слично. Човек је легенда и члан моје омиљене странке. хехе

    Од ових нових ми је добра "Лелек серба". Одавно сам чуо текст, често га је читао, па је касније и певао неку недовршену верзију, а ево и финалне:

    http://www.youtube.com/watch?v=SyY0n2FnDKM

  9. Много сам волео Чорбу кад сам био мали, сваку песму сам знао напамет у слово чини ми ми се. Од првих па све до краја оних с краја деведесетих, ове новије сам чуо само преко тв ил радиа.

  10. Odslušao sam nekoliko pesama sa ovog poslednjeg albuma, i muzički stvarno nisu loši, jedino mi je Borin glas nekako odbojan, naročito u Lelek Serba i Šešelj la fam.

  11. Нисам преслушао албум, много музике ми је на чекању већ да се преслуша, али не сумњам да је пун јефтиних рима и јефтиних мелодија, јер то је оно што је Чорба продавала и продаје за 30 година каријере.

    П.С. Видим опет неке политички инспирисане песме....о јбте.

  12. Duče
    Бора наркоман, све паре ушика у вену

    +1

  13. И раније је био политички инспирисаних пјесама, сјетите се "Баба јуле" и "Џукеле ће ме докусурити", гомила других такође. Мада је могло да му се опрости јер је поред тога имао икс хитова , после деведесетих реално почиње да кења..

  14. Nemam dobro misljenje

    Izmena: Nije da nemam dobro misljenje o grupi vec uopste nemam dobro misljenje

  15. "Џукеле ће ме докусурити"

    Чек, ово је квлт песма. И Баба Јула (као и Царе нпр.) је имала своју неку улогу и причу. Ја потпуно подржавам политичко ангажовање уметника кроз своје дело, јер и то је неки начин да се утиче на свест руље - али само док су та дела квалитетна. Гњилане, Небески народ и слично, су срање.
    ЕДИТ: верујем да и Шешељ ла фам није ништа мање говно.

  16. BORISLAVE ŠTO SE NISI PUCAO SIDOM DIREKTNO U VENE PA DA UMREŠ JOŠ DEVEDES I PRVE
    Kakve su ovo pesmice šeše la fam i ovo južnoameričko sranje, bukvalno pesmice jbt...sve očekujem da će da počne da snima neke nebuloze tipa medo brundo i ti si zmija sam žaba kraba

  17. Od droge Boro, od droge

  18. Prvi album je kvltan, svaki sledeći sve slabiji i slabii i slabiji...

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.