IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Ја имам нпр. Радеон Р9 270х са 2 ГБ рама, платио је скоро 30000 прошле године и већ полако посустаје, не може баш све да потера на хај, тако да оно што сам ти предложио и није толико надркано.

2. Naravno da postoje ogranicenja.
    -PCI expres 2.0 i 3.0, razlika je u brzini prenosa podataka. Graficke kartice koje zahtevaju 3.0 ce raditi na 2.0 s tim da ce raditi maksimalnom brzinom koju 2.0 podrzava.
    -OpenGL je softver koji omogućava da multimedijalni programi (kao što su igre, filmovi i softver za grafički dizajn) komuniciraju sa hardverom koji šalje animaciju ekranu računara. OpenGL ubrzava komunikaciju između izvora animacije i ekrana, proizvodeći realističnu animaciju.
    -Razne graficke kartice trose razlicitu kolicinu struje, pa za neke je dovoljno napajanje od maticne, a za neke mora postojati i dodatno napajanje (4-pinski konektori)
    -Da, rezolucija zavisi koliku rezoluciju podrzava graficka, i preko kog slota je prikljucen monitor (VGA; DVI; HDMI)

3. Naravno da postoje ogranicenja.
    -PCI expres 2.0 i 3.0, razlika je u brzini prenosa podataka. Graficke kartice koje zahtevaju 3.0 ce raditi na 2.0 s tim da ce raditi maksimalnom brzinom koju 2.0 podrzava.
    -OpenGL je softver koji omogućava da multimedijalni programi (kao što su igre, filmovi i softver za grafički dizajn) komuniciraju sa hardverom koji šalje animaciju ekranu računara. OpenGL ubrzava komunikaciju između izvora animacije i ekrana, proizvodeći realističnu animaciju.
    -Razne graficke kartice trose razlicitu kolicinu struje, pa za neke je dovoljno napajanje od maticne, a za neke mora postojati i dodatno napajanje (4-pinski konektori)
    -Da, rezolucija zavisi koliku rezoluciju podrzava graficka, i preko kog slota je prikljucen monitor (VGA; DVI; HDMI)

1. Ok grafa ima 3.0 pci slot, a jel ima to isto na ploci? (da ne bude fora ko sa ramom, ploca podrzava 1333 a ti kupujes badava onaj od 1600mhz)
    2. isto pitanje i za open GL
    3. Posto mi je monitor obican, al planiram preko HDMI kabla da se povezem na TV koji je full HD, sta treba da gledam? Da li za grafu koja maximalno podrzava 1920x1080 treba to dodatno napajanje, tj da li cu morati i napajanje da menjam ili ce moci da tera sa ovim?

4. шестопински иду у графичку, четворопински је за процесор

5. приштевац имамо исту графичку ај се јебемо

6. Ko mene ovde jebe, imam r7 250 1gb DDR5
    i za nju pise da podrzava do 4k

a ja ne mogu jebenog asasina na low da poteram.

7. па брате игрице да играш у 4к требају ти две јаке графичке у кросфајр да метнеш, ако ти пише да подржава 4к то значи да можеш да га повежеш на 4к екран и евентуално пустиш клип на јутупу у тој резолуцији

8. имаш на јутупу батицу зове се линус, виђао сам га на три различита канала, он баш лепо све то објасни па потражи његове клипове

9. иначе ако оћеш 4к, да би имао више од тридесетак фрејмова у секунди, мораш да га вежеш дисплејпорт каблом, хдми је застарео

10. Šta se sve može danas, a ja se radovao ko majmunče u liftu što u kolima mogu da upalim klimu i grejače iz kuće npr

11. Drži se Bohore, ne očajavaj.

12. Plašim se što će tehnika da me pregazi

13. бохор се баш доста разуме у технику

14. Маркo
    па брате игрице да играш у 4к требају ти две јаке графичке у кросфајр да метнеш, ако ти пише да подржава 4к то значи да можеш да га повежеш на 4к екран и евентуално пустиш клип на јутупу у тој резолуцији

Ma necu 4k, full hd mi treba i to je to.

posto sad vidim da ova podrzava i to, testiracu da vidim moze li da izdrzi ovo malo igrica sto peglam na toj rezoluciji pa ako ne moze samo cu uzeti neku sa 2gb DDR5 i resicu problem.

fala na odgovorima.

15. Da li stvarno toliko jebe 4k rezolucija? Ja se bas razumem u te nove tehnologije, pa da pitam.
    http://i.imgur.com/OLeNoag.jpg
    Kontam da je sve pesto miliona maraka ufur?

16. шта знам, добра је брт. Мсм није то толико скупо, могу се наћи 4к телевизори код мађара за по 400 ојро.

Е а покретати 4к игрице на компу је већ брда брда зајебаније. Ја сам ћерао 2к са две 280х у кросфајеру али мислим да неби ни оне изгурале 4к.

Сада фурам сурфејс са 2к резолуцијом и монитор са 2к, њааах и нема толике разлике од фулхадеа али све испод тога ме боле очи колико је испикселизирано

17. Tuljane, postoji recept za te probleme: jak Intel cpu, 2 nvidije složene u SLI i puno RAM-a. Upamti, AMD nije flegšip!