IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Jeste, ali je nepraktican za lutanje po gradu i za ulicnu fotografiju. Pritom, zanemarujes ono sto rekoh. Sjebalo bi mi kompoziciju fotografije da sam pustio vise svetla u aparat. Ili da sam na bilo koji nacin radio nesto drugo.

2. I još jedna stvar, Canon ima takav mount da možeš bilo šta od starih objektiva da nakačiš na njega (a najčešći mountovi matorih objektiva su M39, M42, K-mount, T-mount i Minolta M/MD mount).
    Od svih tih mountova na Canon ne možeš samo nakačiti Minoltine M/MD objektive, dok na Nikon možeš samo T-mount nakačiti.

Još jedan plus za Canon je što na njemu uz relativno jeftin adapter možeš koristiti Nikon objektive, a na Nikonu ne možeš Canon. Tj. možeš, ali prilagođavanjem tih sočiva, ti zapravo gubiš primarnu svrhu tih objektiva i praviš nekvalitetna makro sočiva.

Tehnički, na Canon crop tela možeš da staviš šta hoćeš, i da nađeš jeftinije objektive, dok je kod Nikona to već mali problem. Za početnika je, po mom mišljenju polovni Canon ili čak u krajnju ruku novi 1300D sasvim okej opcija.

3. Krle 96, bravo Krle 96! :-)

4. Torazulu, jes radio sa analognim objektivima sa adapterima na Nikonu?

5. Jest ti dobre fotografije,Reme... Ima da ih protivpravno prisvojim za cover

6. Ne. Adapteri mi idu na kurac kao ideja, od analognih objektiva imam ruske sa Kieva cetiri komada, plus Nikonove 35-70 pull, 24 i 35 analogne i ostalo digitalni nikonovi. Znam koje su prednosti, mogucnosti adaptera kod cannona blabla nije me nikad zanimalo.

Ja koristim Nikon, ko sto navijam za Zvezdu, to je jednostavno tako, tako sam poceo i navikao a u sustini me boli kurac da nekom objasnjavam da li je on bolji ili nije. Ali jedno stoji i danas se uglavnom sva high-volume social fotografija radi Nikonom. Od one trojice sto sam pomenuo dvojica koriste Cannon jedan Nikon.

7. Treba mi neki skrin rikorder i da ima editor u sebi, da se ne jebavam sa dva programa...
    Camtasia mi je perfektna za ovaj posao, ali ja imam staru verziju (7) koja ima los captions, a novije verzije ne mogu da nadjem da valja, skinuo sam 7 komada do sad i nista, svakoj nesto fali ili ima problem pri aktivaciji...

Ima li neko Camtasiu da radi, od 8 pa gore samo da je, odradice mi posa...?

8. kazite mi dobru prodavnicu baterija za samsung telefone u bg-u, bila sam kod nekog kurvinog sina koji mi je prodao sranje

9. kazite mi dobru prodavnicu baterija za samsung telefone u bg-u i za dva sata cu da nadjem bolju

10. baterije mi telefon upropastile xD

11. Pahuljo, ja bih ti rado prodao nešto kvalitetno, ako me razumeš.

12. ne treba mi tvoj mikropenis, trazim samo bateriju danas, hvala

13. Možda je mikropenis, ali je Bogougodan. Mali, ali tehničar. Samo domaće, nikako uvozno GMO sranje. Baterija koja odlično leže u tvoju pergradu za baterije.

14. Ništa, zamišljaću da si Tajlanđanka, staviću ti periku na glavu, bolećete malo u početku.

15. ajde zajebi sa svojim proljevom ako nemas prodavnicu baterija ne budi smarac, rekao si foru super je a sad bih te zamolio

16. Zamoli me još malo.

17. Vrpoljiš se ti, glumiš nedostupnu i tešku cupi. Ako, ako. Bogougodno deluješ na moju želju koja je sve jača i jača.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.