IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Istražuje te tužilaštvo za organizovani kriminal

2. Ili ko zna šta, rekao bih ti da ugasiš VPN trenutno i resetuješ pretraživač, da vidiš da li je do toga, ali ako ti je blokirana pretraga na neko određeno vreme, neće ni to da pomogne dok ne istekne

3. Kako da platim račune online, je l' funkcioniše to kako treba zapravo?

4. To moraju hakeri han pijesak da ti odrade brate nemoj se zajebavati s tim

5. Imam problem s hotspotom na telefonu. Da l' je zato što je windows ili zato što je windows 8.1 ili kako li već, ne znam. Uglavnom, ako ga koristim, svaku stranicu prvo kaže da ne mož da spoji, a onda refrešuje i spoji neku šklj verziju stranice s neučitanim sranjima i elementima i tako dok ga ne refrešujem par puta pa učita sve normalno (chrome je u pitanju). Da ne bih slomio telefon, de mi neko rec'te da l' ste imali sličan problem i kako ga riješiti?

Usput, evo brzine, čini mi se da to nije problem http://www.speedtest.net/result/7302393548

6. како извести то са КОДИ-јем на смарт телевизору? да ли се може некако сајдлоудовати на телевизор или је потребно испрсити се за неки андроид бокс? у случају потоњег, можете ли ми препоручити неки?

7. млатонија и папета сачекај за андроид бокс, они баш пуно знају о томе.

8. мада и псето хакује пентагон па можеш видети и с њим...

9. Ja imam kodija na raspberi pi, što me izišlo nekih 70 ojra sveukupno. One kinez bokosove ne preporučujem jer su spori mnogo. Ako imaš iole noviji televizor, koji će signal sa daljinskog da šalje na kodi, onda kodi koristiš sa daljinskim od tv-a. Kodi jebe matere, preporučujem jako.
    U mom slučaju je raspbery pi 3, možda moš polovan naći do 50 ojra. Taj isti raspberry koristim i kao emulator za stare igrice sa sege i slična govna, ubodeš i pijačni gamepad, radi bez problema.

Ti lukac probaj da meteš kompjuter da koristi tvoj dns server, a ne mts-ov. Ja uvek mećem guglove 8.8.8.8 i 8.8.4.4

10. Kako da povezem ps 2 sa sonijem?

Da li da nadjem neki a/v na vga kabal ili da uzmem neki mali boks tipa https://goo.gl/images/stc39G

EDIT: Ps2 sa monitorom

11. Hahaha idukurac jesam slep

12. Bliži se svetsko, valja kupit neki kvalitetan tv, pa bih zamolio da mi ocenite ovo sokoćalo od 0 do 23,7?

https://www.gigatron.rs/televizori/lg_smart_49uj6307__anmr650a-121523

Imam i popust od 20% preko vipa, pa kontam da je ljubazna investicija.

13. Ljudi trebace mi nesto zbog firme da radim u corel drawu pa me zanima koliko mi treba vremena da masterujem to polazeci od cinjenice da ne znam ni kako izgleda ikonica istog?

14. Nađi nekog da ti to objasni. Upamti, vrijeme potrebno da naučiš proporcionalno je vremenu potrebnom da naučiš ;-)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.