Balkanska muzika najbolja na svijetu?

1. Јовичићу, а како знаш да су све изворно балканске? Нпр. тај "спремте се, спремте" тип песама се шире без проблема. Тако имаш гомилу усташких песама које су обрада четничких. Ко зна одакле су мелодије изворно. Да не спомињем ове новије.

2. Чим сад видела наслов, знала сам чији је први пост. Браво ја.

3. Hipnos

Чим сад видела наслов, знала сам чији је први пост. Браво ја.

I ja :)

4. Svaka čast, psiholozi :)

5. Мислим да ниси довољно упућен у музику са свих континената, па да можеш да тврдиш да је балканска најјача.

6. Ja sad dao nekom Indijcu linkove Zvonka Bogdana i Đ. Balaševića, oduševio se. Strancima je to dojajna muzika. Kao nekima irish ili afrička muzika sa udaraljkama.

7. ili afrička muzika sa udaraljkama.

zlolololololo

8. Bez zajebancije mislim da je muzika s ovih prostora odlična, sad šta je za koga NAJBOLJE to je isuviše subjektivno. Ali realno toliko miješanje raznih stilova i uticaja na malom prostoru, rijetko se gdje može naći.

Mogli bi na ovoj temi stavljati neke antologijske klipove naše muzike koju bi se moglo preporučiti strancima.

9. A što mešanje raznih stilova po tvom mišljenju znači da će muzika biti dobra?

10. koju bi se moglo preporučiti strancima.

Овај... а зашто би то радили?

11. to je zanimljivo sto mi kao mala i siromasna drzava imamo tonu dobrih pesama,za koje recimo neko iz inostranstva nije ni cuo skoro ni za jednu...i nas bi verovatno stavio na poslednja mesta...ne znaju sta propustaju...tako i ja mislim zasto na primer turkmenistan ne bi imao brutalne pesme,ili tako neka drzava nebitna...ustvari mislim da svaka zemlja koja ima barem preko milion stanovnika ima citavu istoriju brutalnih pesama...ko zna sta mi propustamo od muzike,koliko dobrih pesama jos nisam cuo...dosta sam o tome razmisljao...

12. Оланиче, бриљираш. По обичају. Наклон.

13. A što mešanje raznih stilova po tvom mišljenju znači da će muzika biti dobra?

Iz istog razloga što pisac koji je dosta načitan, i koji je čitao pisce što pišu raznim stilovima, može i sam time biti inspirisan da stvara kvalitetnija djela od onog koji je slabo načitan.

Овај... а зашто би то радили?

Iz regionalno-patriotskih razloga, a i zato što je u svjetskim okvirima naša muzika možda nepravedno zanemarena.

14. to je zanimljivo sto mi kao mala i siromasna drzava imamo tonu dobrih pesama,za koje recimo neko iz inostranstva nije ni cuo skoro ni za jednu...i nas bi verovatno stavio na poslednja mesta...ne znaju sta propustaju...tako i ja mislim zasto na primer turkmenistan ne bi imao brutalne pesme,ili tako neka drzava nebitna...ustvari mislim da svaka zemlja koja ima barem preko milion stanovnika ima citavu istoriju brutalnih pesama...ko zna sta mi propustamo od muzike,koliko dobrih pesama jos nisam cuo...dosta sam o tome razmisljao...

Dosta slično razmišljamo.

15. Naša muzika nije zanemarena, al postoji jezička barijera koja će da odbije 90 posto prosečnih ljubitelja muzike. Jebiga. Zdruge strane, svaki pokušaj naših bendova da naprave neki album na engleskom zvuči...pa nekako bezveze. Dobro, ne svaki, al velika većina.

16. Iz regionalno-patriotskih razloga, a i zato što je u svjetskim okvirima naša muzika možda nepravedno zanemarena.

Не мислиш да је мало... детињасто то што ће да ти буде пуно срце због тога што је неки кобасичар (којем иначе вриште муда за нама) чуо песму са Балкана? Баш је онако... синдром ниже вредности.

17. Onda treba da se fokusirano na ciljnu grupu, onih 10% kojima riječi nisu toliko bitne, kao i na ljubitelje takozvane "world music" (iako prezirem taj termin, jer implicira da je anglosaksonska muzika "prava", a sva ostala "urođenička" )

18. Баш је онако... синдром ниже вредности.

Možda i jeste, jebiga.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.