Jovicicu izvini sto ti opet spemujem temu i remetim red, ali jel bi mogao da mi pojasnis predloge, to jest bar priblizno znacenje predloga, jer nikako da ukapiram koji predlozi idu sa kojim glagolima i sa kojim znacenjem?
moze i na pvt, kako ti lakse....
Jovičiću, ajd' mi objasni congiuntivo. Koiko se ja sjećam to je neki način, je l'?
Za šta se koristi i nastavke. Ne znam je l' prošli, sadašnji, koji li sve ima, al' daj ti sve što znaš. :D
ajmee, 'talijanski <3
učila sam ga, a planiram da nastavim kada upišem fax.
jako lep jezik.
jako lepa zemlja.
(i dok ih nisam prerasla) jako lepi momci :D
Jovičiću, čime se drogiraš? :) Šalim se. Sviđa mi se što imaš želju da podučavaš druge da govore italijanski. Mada nisam ljubitelj italijanskog, ali te podržavam.
Evo doprinos, kad vas Jovičić bude naučio lepo da pričate na italijanskom, da znate i kako da se ponašate :P
http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/49033_700b_v1.jpg
E svaka čast za ovo, Talijani su stvarno poznati da MNOOGO mlataraju rukama dok pričaju.
:)
Jovicicu izvini sto ti opet spemujem temu i remetim red, ali jel bi mogao da mi pojasnis predloge, to jest bar priblizno znacenje predloga, jer nikako da ukapiram koji predlozi idu sa kojim glagolima i sa kojim znacenjem?
moze i na pvt, kako ti lakse....
Voglio bere qualcosa.
Lepa tema :) italiano nel cuore
Jovičiću, ajd' mi objasni congiuntivo. Koiko se ja sjećam to je neki način, je l'?
Za šta se koristi i nastavke. Ne znam je l' prošli, sadašnji, koji li sve ima, al' daj ti sve što znaš. :D
Ide danas ili sutra druga lekcija.
ima dosta toga da se kaže o konjuktivu, uglavnom to ti se koristi za radnje koje nisu sigurne, dakle želje, očekivanja, mišljenja i sl.
imaš congiuntivo presente, passato, imperfetto i trapassato
objasniću kasnije detaljnije
nemam sad trenutno vremena, objasniću kasnije i predloge. tu uglavnom ima više izuzetaka nego pravila
ajmee, 'talijanski <3
učila sam ga, a planiram da nastavim kada upišem fax.
jako lep jezik.
jako lepa zemlja.
(i dok ih nisam prerasla) jako lepi momci :D
Цигани.
E, ja sam oduševljen ovim!!! Nemam net dugo, ali ću ga dobiti ovih dana, pa se priključujem!
Svaka čast Jovičiću.
džimi, nemač si pojma.
Kolko ti imaš godina????
Jovičiću, čime se drogiraš? :) Šalim se. Sviđa mi se što imaš želju da podučavaš druge da govore italijanski. Mada nisam ljubitelj italijanskog, ali te podržavam.
Il mio pene è molto fermamente!
Јовичићу, где је нестало Н у речи mostro?