U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Alo majmune vrati se u krevetac
Evo vazi, idem sa tvojom majkom sada u krevet. Laku noc, bicu zauzet narednih nekoliko sati
Ako vam se cita Rus, a da vas ne smori, i da nesto previse ne muci ganglije, a da opet bude zanimljivo, preporuka Dovlatov. Zona i Kofer su mu remek dela, ostalo je ok.
https://music.youtube.com/watch?v=86a22VBxEHc&feature=share
https://music.youtube.com/watch?v=6YdMLPCHccA&feature=share
Kada padne noć ja zovem upomoć jer tebe nema tu
Svaki novi dan ko smrt je dosadan jer tebe nema tu
Bathrooms
In a cave where water flows from the tubes,
you're never lonely and always alone.
Happy you are, no distant stars,
no galaxies, Sun and Moon and quasars.
No calls to answer, no tasks to do,
perhaps just pee or take some poop.
And where is everything? - You don't really care
some lukewarm water or cold as ice,
with a little fresh soap will fully suffice,
give you your pleasure, awaken your mind,
give you ideas poorly defined,
to start anew, conquer the world,
or just to find the one to hold.
But one idea might pop up as well,
the one upon which I often dwell:
Has anything ever existed at all
or all is this bathroom so cosy and small?
Cat
Kitty cat, cutey cat, ruler of the Internet,
even if he's a grumpy cat, he'll make you - his pet.
Kitty cat, cutey cat,
he's half alive and half dead,
he broke the science, badly bad,
but his purrs will make you glad.
Your whole life is one big cat,
doing as he pleases,
sometimes he'll catch you mice,
sometimes give you scratches.
So don't worry, just let go,
ment in a sea of purrs,
give some milk to this little trickster,
full of vice and furs.
February love
Kiti ket
Ket kiti
U februaru
Ket ket kiti
Kiti na kiti
U martu
Litl kiti
From kiti kiti
melt* in a sea of purrs
Au brate jovore ovo me podsetilo na jednog lobotomita koji po reditu ostavlja tako neke umobolne pesmice kad god je neki post vezan za mačke. Koliko samo neopisivo a pak iracionalno mrzim tu pojavu i činjenicu da je i njemu iz nekog razloga kao i ostalim normalnim ljudima data sposobnost da slaže reči u skladne celine a on taj dar koristi da bi pisao takve splačine. Da nisi ti možda taj lik na reditu, schnoodledoodledo mu je username?
jok.
Znaš kako su ove pjesme nastale? Jedno vrijeme sam bio prilično zainteresovan za kriptovalute, i bio je jedan subreddit jobs for NANO. Nano ti je jedan kripto, koji mi se svidio jer su besplatne transakcije i ne zagađuje okolinu kao bitkoin.
Uglavnom na tom subredditu, možeš se oglasiti da radiš bilo kakve poslove, usluge, i oni ti kao plate u NANO-u... Uglavnom stvari poput pravljenja sajtova, lajkovanja nekih gluposti, pravljenje logoa, i sl. Ja iz gluposti oglasio kao pišem pjesme po narudži, na zadatu temu.
I neko mi zadao temu "Bathrooms" i "Cat" i ja to napisao...
Dobio za svaku tad po 0,7 Nanoa, što je bilo tipa 2-3 dolara tad.
Poslije 4 pjesme me smorilo pa sam prestao pisati.
Druge dve su na temu "Camas flower" i "Jim Cramar's bald head", što je tematika o kojoj ni ja nisam imao pojma morao sam istražiti prije pisanja... Zato nisam to ovdje ni postovao... Ove dve su koliko toliko univerzalne.
Meni je bathrooms zanimljivija... Kod cat sam išao na to da pomenem sve moguće meme-ove i stereotipe o mačkama tipa grumpy cat, cat videos, Šredingerova mačka, jer je to Amerima zanimljivo.
Ali ovo hahhahahahahh melk-level sintaksa. Take some poop kao uzmeš malo govana.
Ali svejedno rispekt što si unovčio ovo, i što kačiš svoje umotvorine javno, nemam ja tu hrabrost.
ima na reditu i jedan lik koji se zove "mrzim slovo F" i postuje vec 10 godina, aktivno i nikad nije napisao slovo F. cak i analizirali postove softverski.
poenta je, imas na reditu sve sto mozes da zamislis da ima.
U riječniku je "take a poop" definisano kao "to defecate" ili narodski srati. Ne vidim u čemu je problem? Zna se na šta se misli.
Pjesme dozvoljavaju odstupanja od savršene sintakse i gramatike.
Pa u pesmi stoji 'some' a ne 'a' što menja značenje.
mislim da je to malo diskutabilno, mada, argument stoji... neko ako baš hoće može i tako da interpretira
Nije diskutabilno, i nije otvoreno za interpretaciju, jedno znači jedno drugo znači drugo.
u pravu je smoklja ovde a ja sam referenca.
cudno je, ne koristi se tako, to take a shit je jedinica koja ne moze bas da se menja. mozes da kazes to take a little shit, ili stagod i i dalje ce se razumeti da nije uzimanje govana u ruke, al ako kazes to take some shit, to znaci da uzmes u ruke nesto govana.
ili pre moze da znaci da mozes da podneses nesto ili stagod. ne da kakis.