U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
@ Dr Janković, ti si od danas moj idol.
@ Obi, ovaj poslednji je sjajan!
Ивана,надам се да ниси саркастична.:)
,,Нацизам и комунизам више не постоје.Први је,пре више од пола века,збрисан оружјем,а други је иструнуо као жртва властите ентропије у покушају да придобије западни свет помоћу,,лоше копије''.Од њих су,ту и тамо,остали само трагови.Али,док се антикомунизам готово сасвим угасио падом совјетског система,и док су фашизам и нацизам потонули много раније, ,,антифашизам''је и даље на дневном реду...Савремени антифашизам открива,пре свега,интелектуалну лењост.Лакше је препознати зло из прошлости него приметити зло садашњости.''
Алан де Беноа
,,Примећујем како се појављује стварна опасност-потпуно необуздани капитализам,који управља целим светом и који допушта да се празнина коју вуче са собом испуни антифашизмом који поједностављује и нагрђује историју,баш као што привредни систем униформише цео свет.''
Ернст Нолте
Naravno da nisam. To je apsolutno tačno.
Па,хвала онда.:)
Ерик Сати:
,,Уметник нема право да узалудно располаже временом свог слушаоца.''
,,Кад бих био богат,плашио бих се да не изгубим сво богатство.''
,,Искуство је облик парализе.''
,,Публика цени досаду,јер је досада тајанствена и дубока.''
"Тко није водио дјецу на загребачки велесајам, тај не зна што је патња."
,,У средњем веку,за време знамените инквизиције,consecutio temporum је служио као једна од најопакијих справа у мучилишту.Дође,на пример,великоме инквизитору калуђер-тамничар да му реферише и стању ствари,и овај га пита:
-Је ли још жив дон Мигуел Фернандез,гроф од Сакрамента?
-Јесте!
-А признаје ли да се бавио безбожним мислима?
-Не признаје.
-Јесте ли га разапињали на точак?
-Јесмо!
-Јесте ли му стављали жеравицу под табане?
-Јесмо!
-Јесте ли му ударали клинце под нокте?
-Јесмо!
-Јесте ли му сипали врело уље у грло?
-Јесмо!
-Па ипак не признаје?
-Не!
-Тад-грми велики инквизитор-нека ми бог опрости што морам употребити и последње средство да истерам демона упорства из тог безбожника.Дајте му конструкцију акузатива са инфинитивом у коњугацији перифрастичној пасивној из треће коњугације.Ако зна перфектум и супинум,прашта му се,ослободите га!''
Бранислав Нушић
Da bi uspela u savremenom društvu žena treba da ispunjava četiri uslova:
1. da izgleda izazovno,
2. da se ponaša kao dama,
3. da razmišlja kao muškarac i
4. da radi kao pas. /Caroline K. Simon
Bora Djordjevic: ,,JA JE BACAM U POSTELJU MEKO,ONA URLA,A JA DIZEM DREKU,ONA PITA ZABRINUTO STA JE???,A NE VIDI DA MI JE PRIKLJESTILA JAJE!" :D
,,Оптимиста је човек који наручи десетак острига у нади да ће бисером који нађе у њима моћи да плати рачун.''
Теодор Фонтане
,,Онај ко те се боји у присуству,мрзеће те у одсуству.''
Хенри Блејк Фулер
,,Свет је уморан од мржње.''
Махатма Ганди
,,Човечанство почиње да ствара оптимисте онда кад престане да ствара срећне људе.''
Гилберт Кит Честертон
@Др Јанковић
Ovaj poslednji mi se posebno sviđa.
девојке добро изгледају са дистанце. сунце блиста кроз њихове хаљине, њихову косу. али приђеш ли им ближе и чујеш њихову свест док им излази на уста, дође ти да ископаш рупу под брегом и сакријеш се унутра с машинком у руци. ч. буковски
"Права љубав је њема а лажна брбљива". Neki italijanski pesnik, ne znam ime.
Ima u duši mojoj ožiljak koji samo u snu boli
I ne znam od kog bola on je ostao, i da li je to bilo jutro ili suton kad se urezao u moju dušu...
Takva je naša duša.
Ispunjena uspomenama koje nas rastuže, nasmeju, zabole. Ponekad namerno diramo te stare ožiljke iako znamo da nas čeka neprospavana noć. Pa onda kroz prozore gledamo u neko tudje nebo i uzalud tražimo one zvezde ka kojima smo nekad davno upirali čežnjive poglede i samo njima odavali tajne prvih mladalačkih ljubavi. Pa se naprežemo da čujemo onaj letnji povetarac što je šaputao u krošnjama drveća ispod kojeg smo se, držeći svoju prvu ljubav za ruke, skrivali od radoznalih pogleda.
Ali umesto tog šapata samo uzdah srca svoga čujemo. Prohujalo je vreme i mnoge vode protekle... nema više ni parnjača ni zvižduka vozova koji su najavljivali da smo blizu onog koji nas na nekom sivom peronu čeka uzdrhtalog srca. Niti iščekivanja poštara da nam glas od voljene osobe donese pa da po ko zna koji put pročitamo reči koje su drhtavom rukom pisane:
"ljubim te", "mislim na tebe", "nedostaješ mi"...
Pa prislonimo pismo na grudi i uzdahnemo od nekog slatkog bola što nam kroz srce mine. Od svega ostaše samo uspomene od kojih se pobeći ne može. Čak i kada bi znali put što vodi u zaborav, mi ne bi pošli njime. Već se uvek istom stazom vraćamo što vodi do mora uspomena. I uronimo u te talase koji nas miluju, nose, vuku u dubine...
I plovimo, plovimo ka onim nekim dalekim, nedostižnim obalama što nas svake noći zovu i mame. I onda se odjednom probudimo jer se uplašimo da ćemo potonuti u tom uskovitlanom moru uspomena. A kad se pogledamo u ogledalo vidimo ispod očiju nekoliko sitnih kapi... blistavih... slanih...
D. Maksimović
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs124.snc3/17141_1300394062463_1008777660_936531_2638128_n.jpg
Jao divno...baba Desa je tako iskreno pisala.
,,Тужно је гледати оне који побеђују тамо где смо ми подбацили.''
Гистав Флобер
Beket
"Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine."
Bas me briga sta pisete o meni, samo mi napisite ime pravilno.
Rece neko nekad.
Veruj svakom, ali uvek seci karte.
Ima slučajeva kada u nekom društvu vidim neku od tih lepotica iz davnih vremena koja ni kaže: kako sam ja bila zaljubljena u vas šezdeset prve, nosili ste beli džemper, kao Dilan Tomas. Ja joj kažem: gospođo što mi onda niste rekli, bio sam najnesrećniji, najusamljeniji momak na svetu… Momo Kapor.
,,Увек смо имали визију.Већина бендова је на почетку каријере свирала у пабовима,а ми никад нисмо били у том фазону.Направили смо спот за песму ,,Bloodlust'' да бисмо показали промотерима каква сцена нам треба.Рекли су нам да ћемо остати без пара ако то направимо,али нас није било брига.Остали бендови су све паре са тезги потрошили на пиво,а ми на пиротехнички шоу.Ко се сада задњи смеје???''
Конрад Лант,,Cronos''(фронтмен групе Venom)
http://www.venom.nu/pictures/ontour/images/venom_ans.jpg