Rezolucija o Srebrenici

1. ja ne verujem u te price da je srebrenica propaganda,mislim da ih je mladic stvarno iskrvavio toliko,ali za to trebaju odgovarati samo bas oni koji su ucestvovali u tome,ja i ti nismo,ja i ti ne treba da prihvatamo odgovornost za to jednostavno jer nismo nista imali s tim,samo smo iste nacionalnosti kao ti sto su to pocinili i ko me krivi za to moze da mi duva kurac ljuto

I Rusi tvrde da je tamo pobijeno 8 hiljada ljudi:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D1%8F_%D0%B2_%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B5

2. Krompiru vidi ovo. Sa burazerom u Žandarmeriji je bio lik od oko 38 godina. Pobijena mu je porodica dole, pokalni svi, 2 deteta, žena otac majka stric itd on nije bio kući tada ili kako već, pokupi se dođe za Srbiju ode na konkurs sve legalno i od 800 mladića kojima gotovo otac može biti prođe u 80 najboljih. Kaže burazer da je bio u top 10. Prespremna glava fizički ali labilna psihički. Kako je testove prošao sam Bog zna. Išlo se na čišćenje terena jbg po petorica u ekipi noći. Lik je zapao u ekipu sa kumom od burazera. Čuda je pravio, trčao je da kolje decu koja su od prilike bila dobi njegove pokojne dece u vreme kad su stradali. Vezivao ljude u napuštene svinjce međ svinje koje nisu jele nedeljama, posledice naslućuješ. Hvatao pacove stavljao ih ljudima na stomake, poklapao lonciam i šerpama koje je brenerima malim zagrevao odozgo sve dok pacov pod dejstom toplote ne progrize stomak i izađe na leđa. Plate i dnevnice se odrekao u korist doma za nezbrinutu decu, ostajalo mu je taman toliko da preživi. I na kraju je dao bubreg i pola pluća našem dečku koji je bio dole sa njim a zarobljen i navijen na kolac u čmar dok mu kolac nije na rame izašao. Nađi se sad ovde sa svojm pričom u ovom postu.
    E sad Srebrenica. Opet poznajem čoveka koji je 10 godina poznavao Mladića. Gotovo sam siguran iz kojekakvih priča da im je jebao majku majčinu u Srebrenici. Ratko je jebena definicija pravog vojnika i sa njim nije bilo zezanja niti se on šalio. Neko reče već da to ne znači da sad treba da odgovara 8 miliona ljudi. Da se Vidi ko mu je naredio i ćao. Skinite se skurca ovom narodu više.

3. objasn prica,boh
    http://vukajlija.com/forum/teme/27418-rezolucija-o-srebrenici?strana=15#post_3257289
    budimo realni---ratko i ekipa su prilicno ljuto ishavarilasi srebrenicu...zajebite poricanje toga...on je kriv i treba odgovarati za to...ko misli da su srbi genocidni zbog toga nek ga duva...nema potrebe iko da se pravda za nesto sto nije uradio...zahtevajuci obicnom gradjaninu srbije da uzima odgovornost zbog akcija ratka mladica i njegovih podlezhnih kosi se sa svime za sta se zalazu ti sto to traze..jako nacionalisticki potez od strane njih...

@dzordi,i ja bi voleo brate,reci koliko bi svet objasnjavao da je tako http://vukajlija.com/forum/teme/27418-rezolucija-o-srebrenici?strana=14#post_3257268

http://vukajlija.com/forum/teme/27418-rezolucija-o-srebrenici?strana=15#post_3257281

@bullet2,dobro,brate boli me kurac hahahahah

4. inace,odlican zakljuchak i odlichan link u kojem se nalazi misljenje 100+ miliona ljuda

5. Ako pise na ruskoj vikipediji onda je sigurno tačno. To sam Putin uredjuje i nema razloga da se sumnja.

Od 92 do 95 bilo je hiljade i hiljade odlazaka muslimanskog življa iz srebrenice ali isto tako i dolazaka kontigentima UN. Srebrenica kao i Žepa i Gorazdevac je bila demilitarizovana zona. To znači da tamo nije smelo biti oružja. Nikakvog. To nije sprečavalo amere da im jednom nedeljno spustaju naoružanje padobranina, inače ameri su kontrolisali vazdusni prostor i to im omogucavalo isporuke oruzja.
    Kako je prost narod odlazio iz Srebrenice tako su borci dolazili, borci koje je Naser skupljao po celoj Bosni.
    Orić je napustio Srebrenicu još krajem aprila, branitelj Srebrenice. Zašto?
    Opet ponavljam Izetbegović je mnogo pretog 11tog nudio svojim ljudima da napuste Srebrenicu, Zepu i Goraždevac, u zamenu za Vogosću i jos neka mesta oko Sarajeva koje su drzali Srbi,sa pričom da je dogovorio sa klintonom da treba da žrtvuje 5 hiljada boraca zarad jace američke intervencije.

6. Zašto neko ne rokne Klintona?
    On je indirektno izazvao smrt više stotina hiljada ljudi.

7. Iskreno drago mi je što su najurili fašističko govno odande. Ne ulazim u to koliko je žrtava u Srebrenici bilo, da li je bilo genocida i sve to. Ali mnogo mi je drago, jer je pičkousti fašista toliko pun sebe da je istripovao da ako vlada autističnim narodom koji zaboravlja njegova esesovska sranja, da su svi na planeti zaboravili huškačke izjave smrada. Očigledno je umislio da ceo svet pada na patetični ptičiji stav i izigravanje žrtve.

8. 1. Услов је био да се СВИ предају. Има и снимак.
    2. Нису се сви предали.
    6. ВРС стреља заробљене војнике армије БиХ

Ima nečega užasnog u ovome. Nisu se svi predali - streljamo dve hiljade zarobljenika, zašto? Ja ne mogu da pitam nikoga iz VRS, ali logički, postoji li neki razlog?

9. Niste bili tamo ne znate šta je i kako bilo...
    Sećam se kao da je juče bilo, sanjam svake noći. Ekipe se vraćaju svakoj fali čovek dva tri. 38. izviđačka desetkovana, izveštaji o silovanju, logoru, na kolac nabijani vojnici, dečije glave na kolju. Tri dana nam jebu majku artiljerijom iz Srebrenice, ne možemo da se sastavimo na jednom mestu. Tri dana stižu izveštaji o zulumu turskom. Tri dana već postoji naređenje o zauzimanju kote 743 (Potočare). Tri dana General nas smiruje da ne krenemo gerilski...
    Kada je dobijeno zeleno svetlo od Francuza svi su krenuli, iz Bratunca iz Ljubovije mi sa kote 750...
    Oko 4-5 hiljada mudžosa je palo u borbi ostale smo pobili kada su na pregovore poslali lika sa barjakom koji je umesto tri ljiljana ima prikačene 3 glave dečije. Ubili su ga snajperom pre nego što je prišao, pregovora nije bilo, nije bilo oko čega da se pregovara jbg
    Ne znate kako je bilo zato ne serite, niste bili tamo.

10. Boxer, ne znam tačno sa kojom porukom porediš priču, ali mogu ti reći da nije prvi put da je čujem. Ovo je treći-četrvti put da tako nešto čujem uslovno "iz prve ruke", a da se događalo devedesetih. Sad, ako hoćeš da kažeš da je mržnja ostala zbog takvih, ne verujem da je svaki vojnik bio toliki ekstrem, a danas sve te majke u crnom i ostali uglavnom mržnju ispoljavaju ka celokupnom narodu, koji kao što smo rekli dosta puta na poslednjih par strana, ne treba da snosi krivicu jer u ratu nije ni učestvovao, umesto da se mržnja (kad već mora) usmeri ka takvim pojedincima koji su klali, nabijali na kolac, obezglavljivali itd.

11. budimo realni---ratko i ekipa su prilicno ljuto ishavarilasi srebrenicu...zajebite poricanje toga..

Оланиче, хајде да будемо до краја коректни - НИКО не пориче да је ВРС муџосима јебла мајку мајчину у Сребреници. Само, ми као народ не прихватамо да је убиство алахових светих ратника и ратних заробљеника геноцид. Није геноцид и никада неће бити. Не видим потребу да се инсистира на појму геноцид ако сте им већ спасли жене, децу и старце. Што рече онај Јеша - ми би волели да су Немци тако спроводили геноцид над Јеврејима - да пусте цивиле, а да задрже војску и војноспособне мушкарце.

Иначе, ми вамо у Србији немамо појма шта је било у Сребреници, али и целој Босни и Хрватској. Знамо мало из медија и посредних прича, али никада, НИКАДА се као нација нисмо до краја сложили и изашли са једном обимном студијом о томе шта се десило 90тих у грађанском рату.

Ima nečega užasnog u ovome. Nisu se svi predali - streljamo dve hiljade zarobljenika, zašto? Ja ne mogu da pitam nikoga iz VRS, ali logički, postoji li neki razlog?

Зато што им се могло. Разлог - освета. Мотив - око за око, зуб за зуб. Да ли је морално? Није. Да ли је злочин? Јесте. Требало би истражити све мотиве тог злочина, јер се на другим местима није дешавало да се заробљеници стрељају, јер су служили за размене.

12. Оланиче, хајде да будемо до краја коректни - НИКО не пориче да је ВРС муџосима јебла мајку мајчину у Сребреници. Само, ми као народ не прихватамо да је убиство алахових светих ратника и ратних заробљеника геноцид. Није геноцид и никада неће бити. Не видим потребу да се инсистира на појму геноцид ако сте им већ спасли жене, децу и старце. Што рече онај Јеша - ми би волели да су Немци тако спроводили геноцид над Јеврејима - да пусте цивиле, а да задрже војску и војноспособне мушкарце.

Е, ово војноспособни мушкарци ми озбиљно иде на живце. Зашто је мањи грех убити балавца од 16 година, него бабе, деде, жене и децу? Мање је вредан неки туњави клинац, који је као потенцијално војно способан, иако би се можда упуцао у стопало у првом контакту с пиштољем? Нека жена од 30 година, која ради пола живота у пољу може врло лако бити опаснија од клиње који не зна шта га је снашло. Дајте мало равноправности за мушкарце. Грањка јебени феминаци ладно...

Стоп мизандрији.

13. Е, ово војноспособни мушкарци ми озбиљно иде на живце. Зашто је мањи грех убити балавца од 16 година, него бабе, деде, жене и децу? Мање је вредан неки туњави клинац, који је као потенцијално војно способан, иако би се можда упуцао у стопало у првом контакту с пиштољем? Нека жена од 30 година, која ради пола живота у пољу може врло лако бити опаснија од клиње који не зна шта га је снашло. Дајте мало равноправности за мушкарце. Грања јебени феминаци ладно...

+1244

Brate, još u Bosni. Nije ta radila u polju. No na nekoj njihi natakarenoj na kosini planinčuge. Cijeli život je gazila po brdima, jedna noga joj kraća zbog toga. Mutacija jebena.

14. Оланиче, хајде да будемо до краја коректни - НИКО не пориче да је ВРС муџосима јебла мајку мајчину у Сребреници. Само, ми као народ не прихватамо да је убиство алахових светих ратника и ратних заробљеника геноцид. Није геноцид и никада неће бити. Не видим потребу да се инсистира на појму геноцид ако сте им већ спасли жене, децу и старце.

Ovo i ima jos par razloga zasto se nikako ne moze okarakterisati kao genocid i svako ucen zna to, nego jednostavno vise odgovara da se plasira kao genocid i gotovo.

15. Stec ok je taj pogled. Babi u polju nije tutnuta puška u ruke tom klincu jeste. A zna se za šta puška služi. Dakle, opasnost je

16. Нисам превише упућен, па питам ово најозбиљније. Зар није "војноспособан мушкарац" ипак само цивил? Страљани су само они "војноспособни мушкарци" који су имали оружје код себе?

17. Rimljani lepo kad upadnu grad kolju svakog ko drži ubojit predmet. Ne vidim da se neko žalio do sada

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.