Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Napises sve svoje simptome koje bi te mozda svrstale u to stado i onda Vojtek blagosilja.
http://www.youtube.com/watch?v=Xzocvh60xBU
Čuo sam da hipsteri drkaju na slike Ane Frank, jer jedino takvo drkanje nije mejnstrim!
ali ne zelim tako, necu da se izlajem odje javno i da me hejtujete posle, zelim sam da spoznam sebe, samo mi recite kako....
a i moze mi valjat da znam kako da prepoznam hipstere ovako.
Партизанкамара је окачио линк који говори довољно.
http://4chanarchive.org/images/mu/9070377/1272032715409.jpg
То нешто као Michael Alig? Само што он не скрива да је педер.
Hahahaha, kakav video! Pa ovo je gore od Zara generacije!
Да вас ослободим муке и недоумица
http://www.encyclopediadramatica.ch/Hipster
Upravo Tufnice!
ok, partizankamara je pomogla dosta sa onim videom, ali ako je vjerovati Jovicicu to su lazni hipsteri, kako prepoznati pravog hipstera??
Ovi hipsteri su previše gej i za same pedere. Mislim da ih se i homići gnušaju i da bi im razbili pičku da ih vide.
Kod mene ove i njima slične zovemo umjetnici. Naravno pogrdno.
Pravi hipsteri su postojali '50 i 60...to je u stvari bitnička generacija...uzmi pročitaj Naked Lunch na primer.....
Ово ме подсећа на ону тему "Шта је зен?" :)
Što volim kad neko ko ide u osnovnu školu otvori temu za pljuvanje po nečemu.
Edi, zovu te drugari na basket, mani se širenja hejta. Pis, maj čajld.
Štambiljam ovo.
slike u 1. postu pobedile
ја сам хипстере до пре неког времена звао алтернативци, слободни уметници, авангардисти, (јбт ко да су нека гарда ХД) хвала ти вукајлијо!
Ako izuzmemo ovo "ti to ne razumeš" , ovaj stav važi za apsolutno svaku moguću subkulturu.
Ne branim hipstere, pošto sam nedavno shvatila da me nerviraju sve kuture (osim ona kojoj ja pripadam, haha), ali svakako se slažem sa Jovičićem na ovu temu.
Počelo je nešto da smara to pljuvanje hipstera u poslednje vreme. Zašto sve mora na taj neki način da se gleda?
Recimo, gotičari prosto obožavaju da kače one seljačke patetične slike sa krvavim anđelima i jako neshvaćenim depresivnim klinkama sa razmazanim ajlajnerom oko očiju.
Fenseri smaraju sa tipičnim pozama, emovce ne moram ni da pominjem, dizelaši se podrazumevaju.
Hipsteri bar imaju neku ideju, meni su te slike interesantne.
A i to što ih niko ništa ne razume, pa ljudi uglavnom imaju jedno mišljenje i generacije ne menjaju stav po tom pitanju, samo slepo prate tradiciju, tako da razumem to stanje, pošto niko ne gleda van nekih ograničenja.
Pitanje je koliko su zapravo hipsteri ograničeni (a svi utripovani ljudi jesu), ali možda i nađu neki smisao u svemu tome.
Ofidija, delimično i jesi u pravu, ali svako preterano forsiranje nečega, a pogotovo posebnosti i neshvaćenosti ne može da bude dobro i oupen majnded, kao što se oni predstavljaju.
Jedino gore od toga je preterano i prežvakano hejtovanje istog.