Prijava

Од кога су примили "словенство"?

Evo neočekivanog odgovora... Od Slovena.

Од којих протобугара је Самујло родом?

To što je Samuilo Berzitskog porekla ne čini njegovo stanovništvo slovenskim.

Ауууу.. ош да кажеш да су примили културу од народа који није живео на њиховој територији, а био је војно слабији?
Знаш ли којом територијом је Семи владао?
Претпостављаш ли са које је територије скупљао војнике?
Знаш ли по чему се одређује "словенство"?

Nacionalni stroj jedini zastupa prava srbskijegoga naroda.

Dečko, smorio si. Da, hoću da kažem da su primili slovensku kulturu iako su bili vojno jači. Recepcija kulture i nema neke veze sa tim i ovo nije jedini slučaj u istoriji, bilo ih je dosta. Naravno da znam jer mi je nacionalna istorija usko povezana sa studijama. Nemam nameru da se prepucavam sa tobom ovde bezveze, kad umesto da bilo šta pametno kažeš samo postavljaš kretenska pitanja u pokušaju da se izvadiš što si se izložio da su Bugari slovensko pleme. Informiši se malo pre nego što počneš neku konverzaciju, jer ja nemam volje da ti prepričavam istoriju za osnovnu školu. Ono kao, idi studiraj ekonomiju. Ae zdravo.

Oni sto me optuzuju da pljujem po njihovim dedama,cini mi se da su u pravu!Ne mogu da prihvatim da neko moze da kaze da se borio protiv fasizma,a sve vreme je aktivno surovao sa neprijateljem,kao sto su to ljoticevci,nedicevci i cetnici cinili.Ucestvovali su u svim najvecim pogromina nad nasim narodom i od okupacije napravili bratoubilacki rat.Konunisti koje mnogi pljuju su izgradili nasu zemlju i od nje napravili nesto sto je bilo vredno postovanja,sve dok je nacionalisticki majmuni nisu opet unistili.Znam da je tesko prihvatiti cinjenicu,da su ti preci bili losi ,ubice i koljaci,ali cinjenice sve to potvrdjuju.

Citat sa b92:

# Zanima me kako poklonici lika i dela Draže Mihajlovića i četničkog pokreta slave Dan pobede nad fašizmom! I zanima me kako se manifestovao taj antifašizam, kakvim delima i kakvim rečima tokom Drugog svetskog rata.

Kako razumem četnici su postali antifašisti glasanjem u Skupštini i dogovorom među koalicionim partnerima u ondašnjoj vlasti.

Kako, pitam kako, može biti antifašistički pokret onaj čiji su pripadnici mučki, organizovani u bande i crne trojke, ubijali porodice, žene i decu pripadnika komunističkog pokreta, pripadnika drugih naroda i vera! Kakva su ovo dela? Šta je u ovim delima antifašističko?

Jasno je da među pripadnicima četničkog pokreta nisu svi bili koljači. Neke su sami komunisti rehabilitovali. Neke nisu. Neke su osudili. Neke streljali. I to treba reći. Ali ceo pokret preturiti u antifašizam, to je sramota! To je sprdnja, bez granice, bez mere, bez časti, bez dostojanstva, bez obraza! Ali.....koga danas briga za čast i obraz, pravdu?

I deo moje familije je bio u četnicima. Koliko mi je poznato nisu bili koljači. Neki su bili osuđeni posle Drugog svetskog rata, robijali. Delom zbog učešća u četničkom pokretu, delom zbog skrivanja nekih viđenijih četnika, a delom zbog nekih špekulacija i malverzacija, pa ih ondašnja vlast skembala u aps. Vazda su bili protiv komunista, ali i protiv pripadnika drugih naroda, protiv pripadnika drugih vera.....ono Hitlera nisu voleli....što jes, jes....al ponajviše jer je bio Nemac...i....Šta je tu antifašističko? Kako su oni doprineli borbi protiv fašizma? E, ali ti moji četnički preci imaju, sem mene, mašala, još potomaka. Neki se od tih potomaka totalno poistovetili sa četnicima i utripovali su da su neki veliki likovi, junaci, domaćini...i oni i preci im. Porodične priče šta je i kako je bilo sad su izfrizirane, doćerane, svi se lažu međusobno, kako koja slava -sve gore. Budibogsnama!

Čudan smo mi narod. Ne umemo da živimo sa prošlošću, sa precima, sa samima sobom. Stalno bi da budemo neko drugi.

Ja sam antifašista. I znam šta to znači, šta znači na rečima i delu! Moji preci nisu bili antifašisti i reći to, smatram antifašizmom!
(antifašista, 18. maj 2011 16:59)

Mislim da je ovaj komentar objasnio sve!

Mislim da je ovaj komentar objasnio sve!

Sve i više og toga.

Citat sa b92

Ипак ниси глуп, само тролујеш.

Ne trolujem,vec ne mogu da trpim gluposti koje danasnji politicari pokusavaju da proguraju i da opet prepravljaju istoriju.
Slicno je i sa majmunima iz Nacionalnog stroja,za koje ce ako ih budu hapsili u vecem broju,sto bi i trebali da urade,postati neka vrsta mucenika koja se bori za pravu stvar!
Izjave da se Nacionalni stroj jedini bori za srpsku stvar su tesko proseravanje i normalno da nisu istina!

Аха, значи, протобугари долазе на Балкан, затичу ту многобројне Словене, намећу им своју власт, примају од тих словена културу, и након тога цела та скупина многобројних Словена и малобројних протоБугара (од којих је остало само име) није више словенска? ОК.

НЕМОЈ ТАКО ДА ПРШТИТШ ОД АРГУМЕНАТА НЕМОГУ ДА ПОВАТАМ СВЕ!!!1

izložio da su Bugari slovensko pleme.

Не, заправо нисам рекао да су Бугари словенско ПЛЕМЕ. Нарочито не да су протоБугари словенско племе. Оно што се подразумева под Бугарима у то Самуилово време су били Словени.
И немој да идеш, Гамби. Едукуј нас још мало!! Нас који нисмо учили Националну историју. лол

ЕДИТ:

kad umesto da bilo šta pametno kažeš samo postavljaš kretenska pitanja

Значи невера...
ЗНАШ ЛИ ТИ ДА САМ ЈА ИШАО НА ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ У ОСНОВНОЈ ДЕЦХКО!!!

А да ли вам је пало напамет да је Самуило био цар и Срба, између осталог, а?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/9/9d/Samuilovo_carstvo.jpg
Такође, Бугари су настали тако што су се Протобугари измешали са поробљеним словенским живљем на подручју Дунава.
А то што је био бугарски цар, не мора да значи да је сам био Бугарин, а још мање Протобугарин.
Дајте бре мало мислите кад пишете...

Све ултрадесничаре протерати.

Iz nacionalno anti-fašističke rasprave je tema prešla preko pravne rasprave, pa zatim blisko istorijske, a sada i daleko istorijske :P

Stefane, kao ovo nije tacno? Mislis da ovi nasi debili imaju muda i mozga da sruse vlast?

Verujem da mislis da je bilo bolje da je Slobodan srusen jos '91. ?! Pazljivo citaj kako Amerika kolonizuje drzave treceg sveta:
Prvo u zemlju stignu EKONOMSKI PLACENI UBICE ciji je cilj da otkriju sve sirovine i bogatstva jedne zemlje, a zatim da, preko nevladinih organizacija i podmicivanja steknu jake ekonomsko- politicke veze. Kada dovoljno ojacaju, skidaju sa vlasti one koji se protive i postavljaju ''svoje'' ljude koji saradjuju sa MMF-om i Svetskom bankom. Ako im to ne uspe, onda u drzavu dolaze AGENTI-SAKALI koji eliminisu one koje ovi prvi nisu uspeli da podmite ( primer je Panama i njen nezvanicni vladar- Omar Torijos), a ako ni AGENTI-SAKALI ne izvrse posao, tu na scenu stupa americka vojska (Vijetnam, Irak, Pakistan, Libija, SRBIJA..)

E sad, Milosevic nije nikako hteo sa vlasti, tako da su ispala velika sranja i sukobi. Otpor je velike pare dobio od stranaca da bi skinuli Slobodana, a zatim prodali cementare i secerane za po dinar. Eto, toliko o ljudima koji zabranjuju organizacije, ma kakve one bile.

Mislis da smo mnogo ucarili sto se to nije desilo 91'?

Ma zapali smo im za oko... Da su hteli, mogli su i '81. da nas raskomadaju... Jebala nas ova naša raskrsnica.

Бранили не бранили, Строј ће опстати, тако да је ова расправа сасвим непотребна. А талентовано глуп може да се хвали тиме што је антифашиста и још тиме што су његови дизали кредите од Американаца из чистог луксуза, па сад наша генерација мора да плаћа цех. То нас и доведе до овог срања у ком смо сад....

Оде ова тема у курац.

А талентовано глуп може да се хвали тиме што је антифашиста и још тиме што су његови дизали кредите од Американаца из чистог луксуза, па сад наша генерација мора да плаћа цех.

Кредити су дизани зато што су били потребни за развој привреде и да смо наставили са привредним развојем који смо имали тада, а не како је било што смо почели да се кољемо и убијамо, исплатили бисмо све кредите пре 1995-е године. Тако да је то што сада морамо да плаћамо само наша кривица (и под "нас" мислим на све Југословене)

Кредити су дизани зато што су били потребни за развој привреде и да смо наставили са привредним развојем који смо имали тада, а не како је било што смо почели да се кољемо и убијамо, исплатили бисмо све кредите пре 1995-е године. Тако да је то што сада морамо да плаћамо само наша кривица (и под "нас" мислим на све Југословене)

U potpunosti se slazem!!!

E, al' meni najtužnije od svega što mi uvek seremo o tome šta smo trebali, šta je bilo, koga su Turci karali, čiji se đed žrtvovao, a da niko ne priča o tome šta nam je raditi sada.