Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Ima tu istine. Nikako ne znam kako najbolji kelš na svetu (to su onako pitkija piva iz Kelna, na fazon Bavarije) postoji kao točen u samo tri bara u Kelnu i nigde drugde. Zove se Pefgen i straobalno jebe. E sad, niko ga ne pakuje. Valjda i ne može da zadrži kvalitet ako se poveća količina, jebemliga.
Inače, neki kupuju strano iz čistog proseravanja. Recimo, smuči mi se život kada vidim Parmine mlečne proizvode koji koštaju boga oca, a mi imamo toliko divnih vrsti jogurta od privatnika, možeš nožem da ih sečeš. Eto, taj jogurt mi nedostaje u Nemačkoj...
Ja pre neki dan platio tikvicu na futoško pijaci 7 dinara. Sedam dinara, bilo mi žao one žene što prodaje svega mi.
Solidno sam upućen u to sa lekovima. Tu si u pravu nema šta. To satire farmaceutska mafija, sitnu decu pravi.
Strani lekovi (ovi komercijalni) su jeftiniji i neuporedivo kvalitetniji.
Tako da te price o pacovima i ostalim sranjima padaju u vodu...idi ti kupi govedjinu koju je hranio neki podmukli privatnik sa koncetrovanom hranom....poz i jedan veliki domacinski grok :)
Isto i kod mene. Pa nismo divljaci, majku mu. Nema to neke europejske standarde i štatijaznam, ali je ne hranimo lešinama. Zdravo je to meso al' nije problem poštenih uzgajivača što fabrike koje ga prerađuju koriste najgore otpatke za paštete i sl.
Kupujem 95% domaćih proizvoda ali nema veze sa patriotizmom, samo sa cenom. Mada su i neke njihove stvari precenjene a naše potcenjivane.
Grok i tebi :P :)
Lešnici, na primer, su uvezeni i skupi bre u pm. Pa dokle da uvozimo, majku mu, kada imamo naše lešnike i ostale oraščate plodove?!! Da li je to naša zemlja toliko propala da ne može da proda ijedan svoj proizvod?
Evo brate juče kupujem jagode....i fino piše Jagode 4,59 km a odma pored njih Neke strane 3,80 km....nema logike jesu ove nase kvalitetnije ali treba uskladiti cijene....ali najviše me od svega toga nervira što ljudi kupuje Slovenačko i Hrvatsko mlijeko i mliječne proizvode...tu zaista nema opravdanja...cijene su gotovo iste a nerijetko su naši manje afirmisani proizvodi i kvalitetniji od Dukatovih Zbregovih i sl.
oraha jedva da ima a lesnika ne da nema nego konditori uvoze na tone.
Pre dve godine sam radio za neku firmu biospajIz imaju prodavnicu na kvantasu..
Uvoze ovako: Seme bundeve tj semenke iz kine,Badem iz Kalifornije,Kukuruz kokicar i Argentine,Suncokret Kina....
znaci ovako idu reci gazde:Jeftinije da se uveze kokicar iz argentine nego da ga ovde kupujem a i nema ga dovoljno...
Definitivno treba posegnuti za ovim
Pivo pijem isključivo domaće. Mogu i neka strana, ali većinom su mi mlaka. Tuborg i Bavaria naročito, bljak.
Od ostalih stvari, nemam pojma, uglavnom ne obraćam pažnju čije je proizvodnje, a i da obraćam, isti kurac šta piše na etiketi, ionako je kinesko.
A da, slušam Sinana, on je valjda naš.
Treba kupiti domaće ukoliko je kvalitet proizvoda u rangu stranog. Pavlaku, sir, jaja, slan'nu i ostalo nikad ne bi trebalo kupovati u dućanu, pravi je ćeif otići na pijacu, još ako znaš neku proverenu i stalnu osobu, pa se ispričaš kao ja sa jednom tetkicom dok sam bio u Brčkom - "Kako kćerka, je l' studira? Ima li momka?". A ona meni pokaže sliku kćerke, a ona pička i po, rumena, jedra, na domaćem siru othranjena. E to su prednosti kupovine domaćih proizvoda. Kad bi vam neko iz Dukata pokazao sliku kćerke, a?
Ne bih kupio kompjuter naš što ga Komtrejd pravi, kao ni naše vozilo, nikad. Posle toga kad sam čuo kako radnici Zastave kukaju na "neljudske uslove rada od obaveznih 8 sati i zabranu puš pauza" kad im se digne durac. Nikad.
Šta fali Dukatovom jogurtu? Sećam se da su jednom izbacili neku seriju što je imala 3.9 posto mlečne masti. Jebeš mi sve, ono si mogao da hleb da mažeš koliko je bilo gusto. Samo videli su da im se ne isplati, pa su nastavili sa onim 3.2, mada i on mi je bolji od onog Fit sranja što operu posude i onda tu vodu prodaju umesto jogurta.
Matere mi, nikad nisam shvatao ljude koje kupuju u Levi's-u farmerke od 15000 dinara kad možeš ekstra farmerke kupiti recimo u Jevrejskoj ili ulici Papa Pavla za 1500 dinara, novopazarske. Farmerke k'o farmerke, kako neko može znati da li su original ili ne, ako će nego iz kurčenja da ih kupuje, a ako ćemo po kvalitetu meni su farmerke od Novopazaraca trajale u proseku 2-3 godine, ne može bolja investicija biti.
EDIT: Čuo sam neko preseravanje da je neka novosadska fenserka kupila neke farmerke sa nekim ugrađenim zlatnim nitima, bile oko 20 'iljada.
Postoje farmerke od 15000 dinara? Pa kontam kad ih obučeš, 10 splavarki te uvati za kurac čim te vide.
da brate al ja budimo realni..ako is neki pasce one i na farmerke od 3 hiljade :P
Verovali ili ne meni Jagodinsko pivo najbolje leži.
Ma gde da dajem tri hiljade za farmerke sti lud? Bolje da platim kurvu.
jes domace al jbga kupis pivo 0.5l od toga 30% ode na penu kad ga otvoris :)
Amin.
Možda Master ili Merak, ali me Čiča nikada ne je izneverio :)
1.luda
2.jesam
3.pa nemoj ni da nosis farmerke :P eto alternative^^
Ja se izvinjavam.