СФРЈ - SFRJ

  1. Jebala vas Jugoslavija. Da je valjala ne bi se raspala.
    SRBIJA!

    Написаћу ЛОЛ. :)

  2. Не знам. Лепо је то све, братство и јединство и "Хеј Словени". Ал' мени су партизани 80% породице с осталим дунавским Швабама поћерали за Њемачку, а овима што су остали одузели имовину и хектара и хектара земље. А на њима сад зграде. Ништа још назад добили нијесмо.

    А ни тај комунизам ми не звучи лепо.

    EDIT: Мада, кад погледам, некад ми падне на памет да би та протерана породица требало да буде захвална Тити и Моши Пијади. Барем нису у овом срању сад.

  3. Jebala vas Jugoslavija. Da je valjala ne bi se raspala.
    SRBIJA!

    Е, а размишљао сам док сам писао уводни пост, кад сам замолио да не буде спема и националистичких испада да напишем

    Моли се ауторка са надимком Аурора072 да не постује на овој теми

    Ал ми било глупо, и ето га сад...

  4. Jugoslavija, a kasnije i SFRJ, su bili nerealni snovi koji su dva puta završavali krvavim buđenjem. Trajalo je dok je Tito držao uzde a posle... Zato use i u svoje kljuse.

  5. и националистичких испада

    Била би празна тема. То ваљда подразумева и Југо-национализам.

  6. su bili nerealni snovi koji su dva puta završavali krvavim buđenjem

    Bojim se da balkanska plemena sporo uče.

  7. Bojim se da balkanska plemena sporo uče.

    Nadam se samo da takvih časova više neće biti. 6 besnih pasa u jednom kavezu- mnogo bre.

  8. Била би празна тема. То ваљда подразумева и Југо-национализам.

    ГМ знаш ваљда на шта сам мислио, то значи да нема:
    - Јебем вам матер усташку и вама и оном вашем ћопавцу!!!
    - Матер вам јебем четничку и вама и оном вашем Александру где нас је и спајао
    - Оћел ко бурека купит'?
    И слична срања...

    Trajalo je dok je Tito držao uzde a posle...

    Па то је већ поменуто и то се слаже са мојом филозофијом да је Титова највећа грешка што је умро...

  9. Била би празна тема. То ваљда подразумева и Југо-национализам.

    +

    Не знам, Тиле ми је једино добар зато што је одјебао Стаљина и смањио утицај СССР-а. Мада, учио се огавни руски у школама и свака породица има комплет Толстоја и Пушкина у кући, та болест, русофилија, се добро проширила и још није искорењена.
    Ценим СФРЈ једино због културе. Имали смо итекакву музичку сцену, ако ништа.

    ЕДИТ: А Тиле се на крају и није показао као баш најсјајнији економиста. Ост'о он жив или не, економија, коју је предувао кредитима, би свеједно пукла.

  10. Па то је већ поменуто и то се слаже са мојом филозофијом да је Титова највећа грешка што је умро...

    Ali postavlja se pitanje šta bi se desilo da je poživeo do vremena kada je SFRJ izgubila svoju svrhu, tačnije do '89. Da li bi i on doživeo Gadafijevu sudbinu?

  11. Титова највећа грешка што је умро...

    ...tako kasno.

  12. Ali postavlja se pitanje šta bi se desilo da je poživeo do vremena kada je SFRJ izgubila svoju svrhu, tačnije do '89.

    СФРЈ није изгубила своју сврху, њена сврха и дан данас постоји, само што некима та сврха није одговарала и јебига...

    Da li bi i on doživeo Gadafijevu sudbinu?

    Шта, да га бомбардују, па да му се онда извине за све, плате му сву штету коју су направили и пусте га да влада до смрти?

    ...tako kasno.

    Нисам испратио веома добро, што си тол'ко кивна на Тилета?
    И бтв, није кривица што је умро прекасно него што није за соббом оставио правог наследника који би био квлт личности као он...

  13. Ono što se dvaput okončalo u krvi ne bi trebalo opet podizati.Oni koji su lepo živeli(a to je većina)u to vreme treba da se sećaju Jugoslavije kao lepog perioda koji se na loš način završio i da utuve sebi u glavu da se taj period neće vratiti zbog sijaset razloga...

  14. ЕДИТ: А Тиле се на крају и није показао као баш најсјајнији економиста. Ост'о он жив или не, економија, коју је предувао кредитима, би свеједно пукла.

    Tačno, svi misle da je tad do jaja bilo, sve radi, gradi se ovo ono, a niko ne priča o tome da je građeno u sjebanoj zemlji, pa i nije teško da se vidi napredak, a plus je sve rađeno kreditima i sa dosta besplatne radne snage, tako da... Nije bilo baš bajno, raspalo bi se svejedno jednog dana.

  15. ЕДИТ: А Тиле се на крају и није показао као баш најсјајнији економиста. Ост'о он жив или не, економија, коју је предувао кредитима, би свеједно пукла.

    Доказано је да би се сви кредити које је Тито подигао отплатили до 2013 са оним привредним растом који је тадашња земља имала. Али јебига, дошло је шта је дошло и ето...

  16. I ovo što kaže Čak,bili smo prezaduženi,sve je otišlo u kurac osamdesetih kad smo morali da krenemo da otplaćujemo...

  17. Нисам испратио веома добро, што си тол'ко кивна на Тилета?

    Imam taj vrlo zajeban problem. Nekako mi uvek bidne žao onog slabijeg, bednijeg...mrtvijeg.

    http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/75862/Kragujevac-U-masovnoj-grobnici-647-osoba

    http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/74925/Otkrivena-masovna-grobnica-zrtava-komunista

  18. Ајде Бутино молим те реци ми, да су четници победили у рату, они то не би урадили? Не би курац! То су и Французи и Руси радили Швабама, то је рађено и Усташама и свом осталом иностраном и домаћем олошу... Ви бисте нас сматрали олошем да сте победили и на крају не бисмо водили овај разговор...

  19. raspalo bi se svejedno jednog dana

    A kako znaš da bi se raspalo? I kad bi se raspalo? I što se nije raspalo prije, u toku onih 45 godina?

    Definitivno sam jugonostalgičar, iako sam bio dijete dok je još postojala, ipak se sjećam da je djedova penzija bila duplo veća nego plata mojih roditelja zajedno. A bio je neki oficirčić u ratu... E to je prava država. Ono što mi upada u oči je to da se sad većina žali na standard, pravnu državu i ostalo, onda toga nije bilo. Ili je možda Tito kriv što nam je ovako? Ne, nije.

  20. Доказано је да би се сви кредити које је Тито подигао отплатили до 2013 са оним привредним растом који је тадашња земља имала. Али јебига, дошло је шта је дошло и ето...

    А Тилетова смрт је сад одједном окончала привредни раст. 'Оће јест'!
    Побогу, почео 21. век, а ви бисте државу са комунистичким деспотизмом.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.