Prijava

Djokovic je poceo da nabija zestoko komplekse Nadalu, kao sto je ovaj uradio Federeru. Trenutno sa Nadalom ima skor 5-0 u ovoj godini, i 2000 poena vise. Cak je i Toni Nadal rekao da su sanse Nadala protiv Djokovica bile jako male i da ce morati da razmisle o taktici za sledeci mec. Nadal trenutno nema sanse protiv Novaka, cak mislim da Federer ima bolje sanse da dobije Novaka nego Rafa.

Ђоковић.
Масовна еуфорија око горепоменутог.
Наизглед необјашњива појава нама који у њој не учествујемо, али свакако смислена ономе ко се њој беспоговорно прикључује.
Масовна еуфорија у друштву као што је наше поприма облик друштвене конвенције: ко се не понаша у складу са тим, бива посматран као чудак. Ко, не дај боже, критикује, тај је домаћи издајник и Кандићкин стормтрупер. А тек ко се усуђује да се спрда... То је одма за ломачу.
Имали смо прилике у то да се уверимо.
Иначе, необична особина наших медија је да народу креирају мишљење да ми само у спорту имамо врхунске стручњаке. Само у спорту имамо асове. Само у спорту можемо да се хвалимо. Само за спортисте треба организовати краљевске дочеке, параде. Коме се јебе то што дипломирани анестезиолози нису на цени, а у свету су признати стручњаци. Коме се јебе то што учени и школовани људи беже у иностранство јер овде прво морају да висе 10 година на бироу а после да раде за минималац од плате и никад не дочекају пензију?
Ма, ко их јебе. Они никад неће Србији донети плехану чашу од 10 литара да накупља прашину у витрини и да њоме избијамо очи и овако малобројним туристима.
Занимљива је појава како се на иовако велику медијску пренадуваност обавезно качи прилика за згртање пара. Океј, није то лоше, само кад би било и искрености. Кад би се уместо ''Ми смо се окупили овде јер је ово извандредна прилика да мало прославимо, да се дружимо и да с људима поделимо нашу срећу'' рекло ''ми смо дошли овде да се зезамо, да згрнемо паре, да згрнемо још пара и да покушамо да оживимо цркнуту краву, од које се виде само кости, али чији дух ландара кроз луна парк.''
А свако ко о томе мисли лоше боље да ћути. Не желите да сутра на вас упиру прстом и да вичу да сте домаћи издајник, само зато што скрнавите свети моменат еуфорије тиме што јавно изјављујете да вам се нешто не допада.
Уствари, не треба да ћутите. Треба да знате како да кажете, тако да вам нико не може ништа.
А оног који је сада тренутно број један и што што има главу као шерпа ће заборавити брже него што кисели купус почне да избија кроз бетон.
И тенис неће више бити популаран.
А сад ме извин'те, одох да пратим банатске шоре.

ја сам тотално индиферентан према њему. пошто је мејнстрим и пљувати по Нолету и дизати га у небеса, јел сам ја нормалан?

Popularizacija tenisa je vrlo zajebana stvar. Ljudi će masovno početi da upisuju decu na časove tenisa iako većina drži reket kao budak, ali ako je Nole uspeo, može i moj sin. Pa nisam štedeo na materijalu!

Tako će teniski centri i treneri da zgrnu opasnu lovu u narednom periodu, a narod ode ukurac. Mada, zabole me, i treba ako su duduci.

Nego, što se samog Novaka tiče, niko ne spomenu jednu vrlo bitnu stvar. Mene kod njega oduševljava što je ostao relativno normalan iako je poslednjih 20 godina živeo ko debil. Jebote, odeš sa 12 godina u Minhen da tučeš lopticu 7-8 sati dnevno. Jebo takav život.

Malo je sve prenaduvano, naročito doček, gledao sam pred kraj. Ona njegova nešto mutava, jedva usta otvara, izgleda pušila celu noć.

-Ne osvaja se Vimbldon svaki dan, devojchice!
-:glb glb glb:

ja ni u snu ne bi pomislio da tenis moze da bude ovooliko popularan....evo sta kaze boris tadic:"Ja bih odmah dao Đokoviću da bude predsednik i jedva čekam da nekom takvom ustupim posao, ali lošijem od Novaka sigurno ne"
kakva izjava!!!kako on moze da odredjuje dal ce i kome da ustupi funkciju.kao da je to njegovo privatno vlasnistvo.kaze da jedva ceka takvom da ustupi funkciju pa sto je onda ne ustupi,sto zauzima mesto ako mu se ne radi,mozda zato sto niko u srb nije dobar kao nole.nole je polu bog,sto znaci da cemo da ga skinemo sa vlasti samo ako sidje bog sa nebesa i kaze mu da napusti funkciju.

Meni je fascinantan Novakov jebeni return. Čovjek vraća sve živo i ima preko 40% gemova na protivnikov servis.

Хахаха, добро да је Тадић указао да је на вишој позицији од Нолета.

Елем, што се тиче меча...
Физички, а поготову тактички Надал не може да парира Ђоковићу. Ове две ствари му дају такву психолошку предност да је од почетка сваког меча јасно да Ђоковић добија у ком год правцу меч кренуо. Оно што Надалов тим покушава већ неколико мечева је смешно. Све је почело са балонима из женског тениса на шљаци које је било трагикомично, па се сад наставља и на трави са слајсевима које вади из рукава кад год му душа изађе на нос, а излази му често. Једино је Федерер тактички надиграо Ђоковића, али је то на суву интелигенцију, пошто је то главни предуслов да се нека тактика спроведе на терену у тако важном мечу. Овиме је Ђоковић закључио ову годину пошто су три слема већ прошла и до краја не мора ни сет да узме, он је најбољи. Даље од тога све зависи од њега. Ретерн прави разлику у таленту, али оно што га издваја од свих осталих тренутно је еластичност којом лако враћа лоптице из тешких ситуација и не губи позицију и иницијативу. Просто, први сет финала је нешто што није виђено годинама.

Šta mislite, koliko će potrajati njegova top forma?

Šta mislite, koliko će potrajati njegova top forma?

Dok se ne propije!

Имам Новака на мозгу

Ja samo ne znam kako ce da odbrani sve te silne poene sledece godine. Ima da spadne opet na trece mesto.

Na stranu to kako igra, meni je čovek fascinantan i drag zbog svoje pojave i postupaka. Kad se prekrsti na trenu i stavi kačket prosto se naježim!

na treće neće pasti sigurno jer federer ne može više da igra ko pre a i priča se da se povlači posle olimpijade

Nole je genije. Teniski velikomučenik. Svetac. Ja ću da ga uramim na istoku u poz6laćeni ram i da mu podložim jedno kandilo, a fourth of july (dan kada je postao numero uno) treba slaviti kao nacionalni praznik. 3 jul svakako od ove godine postaje moja porodična slava

bez zez momak melje, svaka čast

Predlog: Da se zbog konstatnog smaranja imenom, likom i delom našeg popularnog tenisera (naročito u definicijama) on naziva "Onaj čije se ime ne piše", "Odabrani", ili tako nešto.

A što se njega tiče, svi udarci su mu odlični, kretanje perfektno, ostaje mu još samo servis malo da unapredi. Ako da bog i junačka sreća da ga povrede zaobiđu dominiraće on kao Federer u najboljim danima.

Ja sam zdušno navijao za njega, imam 10 svedoka...ali se preterano ne razumem u tenis, jer su meni svi sportovi osim fudbala i do negde rukometa predosadni.
Tenis pa dibidus, više sam žara uložio u meč Lisicki - Bartoli na koji sam se kladio nego opet na to finale na kom sa zdušno navijao.

Al nije to poenta...Otprilike se slažem sa svima, samo da dodam:

Kurac je Jelena Genčić znala u Novakove 4 (slovima: četiri) godine kakav će on biti teniser. Kladično "dođite u moju tenisku školu, jer ja PRORIČEM NOVAKE" proseravanje!
Ja mislim da joj i Novak ne veruje.

I još mi je bilo milije kad je Novak osvojio zbog tih mojih deset svedoka, svi srećni i pijani, pa daj da častimo Nole osvojio. Reko: "Ajd častite..."

Sećam se onih leksikona koje su devojčice, a i poneki dečaci pravili u ono doba kad fejsbuka bilo nije. Tad sam prvi put čuo za tenis, jer su pored omiljenog pića: Koka Kole, omiljenog jela: PIZZA-e i omiljenog odgovora "Da" na pitanje: Da li pratite modu...ljudi, a masovno devojčice za Omiljeni sport birale: Tenis.

ДоКлЕ ВиШе О оВОм ЛиКу? А?а?А?