Ko je grešniji, vernici ili sveštenici?

1. Warner von Latinsche Православни Грузин, Џугашвили кога ти зовеш Стаљин, је убијао јер је био ненормалан. И онда је он узео да ради све оно против чега је био. Један ћири-бу, ћири-ба је заменио другим. Захваљујући њему сада Руса има једва 100 милиона. А било би их 300. Ето ти његовог ћири-бу, ћири-ба. И нестаде 200 милиона Руса. Јебо те он, да те јебао.
    Смири се Јоване!

2. Захваљујући њему сада Руса има једва 100 милиона.

И на томе сам му вечно захвалан.

Што се тиче километарског коментара, зашто би секуларна држава улагала новац, рад и време у цркве? Слажем се као метар дрва да Србија не контролише средства, али ако би их усмеравала ка изградњи божјих кућа, то је подједнака неконтрола средстава. Реално, боле ме курац за Курчеве ступове и Храм св. Саве, тај исти новац може далееко паметније да се искористи.

Зашто би Црква имала своју болницу, породилиште? Зна се ко се бави медицином, а ко враџбинама. А и дало се видети како лече наркомане лопатама.

Мрзи ме даље да читам.

3. Srbija postaje pravoslavna dzamahirija i svi se pozivaju na veru. Crkva ne bi trebalo da ulazi u politiku, što kod nas nije slučaj.

4. Slažem se Sizifom. Uglavnom.

недовољно учествују у државним активностима

Da u građanskim, ali ne i u državnim. Ako si mislio na instituciju.

Срби морају да науче да поштују своју веру и Цркву, да држе до себе и своје вере, да контролишу рад свештеника

Srbi vernici, da. Mada je bolje da je ne poštuju, nego da "moraju da je poštuju" jer tada najčešće dolazi do sledećeg:

намећу празним и свечаним млатарањем рукама сваки пут када прођу поред неке цркве или када чују нешто везано за веру

5. Warner von Latinsche Жао ми те је. Сложи се што пре испод метра дрва, учинићеш свима услугу. Не вреди да ти објашњавам, немаш капацитет да прочиташ један кратак текст, а камо ли да разумеш нешто сложеније. Узми па почни од бојанки, стићићеш и мало даље од стрипова.

6. cornelije Образуј се мало више. Џамахирија не може бити православне вере, не срамоти се. Чак ни поређење није на месту. А затшто - знаћеш кад се додатно образујеш.

Црква и не улази у политику, осим појединих случајева где неки свештеници покушавају да утичу на политике РС, али не могу бити и сами политички активне личности (министри, председници, премијери) али верници улазе и као грађани са правом гласа имају све законске и правне могућности да у секуларној држави изражавају своје грађанско неслагање или противљење које вређа њихова осећања.

Свако се може позивати на веру и Цркву, па чак и они који то не би требали да чине, а који то раде са циљем да стекну јефтине политичке поене пред изборе (Ђинђић, Тадић, Дачић, Коштуница, Николић и сви остали ``верници``)

Ваља научити нешто из Устава и права грађана, Србине.

7. То све стоји, али је црква баш безвезе.

8. Warner von Latinsche Са простаком и глупаком попут тебе (псујеш и вређаш) нећу да дискутујем. Прво ћеш ме спустити на свој ниво, а онда ћеш ме дотући својим искуством у простаклуку и глупости. Пријатно ти било.

9. Gospođica Obrenović Мислио сам на учешће грађана и у грађанским иницијативама (контрола рада институција и Државе) и у институцијама - оне постоје због грађана, зато се другачије зову ``јавни сервиси``.

10. Pa onako, i nije baš bezveze. Neke katedrale sa baš do jaja. Hram Sv. Save je čist promašaj, ja sam očekivao da to djeluje baš onako moćno. Da može da se snimi neki metalika sektalika spot, da se jebu ribe pod impozantnim zdanjem. A ono promašaj.

11. Da može da se snimi neki metalika sektalika spot, da se jebu ribe pod impozantnim zdanjem. A ono promašaj.

Па било је тих предлога, али нису могли да се договоре где да се окрену док се јебу.

12. pravoslavna dzamahirija

Кад год налетим на овако нешто, повраћам црну, од пукнутог чира сјебану крв, што би рекао Чудак.
    http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%8F%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0

13. Sizif Naravno da znam da dzamahirija ne moze biti pravoslavna, to se samo tako kaže ako nisi čuo, ne zameram.

Црква и не улази у политику, осим појединих случајева где неки свештеници покушавају да утичу на политике РС

To je sasvim dovoljno da se obraz SPC ukalja. Ali nisu to pojedini sveštenici nego vladika Filaret koji je čini mi se u SRS. NJegovo središte je u Mileševi koja je samo za 5 godina sa mislim dve kuće za konačenje, izgradila 4 i jedna se još zida, pored nove manastirske riznice. Odakle to?
    Zato mislim da je Crkva otišla predaleko.

14. Па било је тих предлога, али нису могли да се договоре где да се окрену док се јебу.

Jeste. Srpska pravoslavna crkva imala je čvrst stav da se trebaju jebavati okrenuti ka istoku, ostale tri strane smatraju se stranama nečastivog. Sektalike se nisu složile sa tim, jer to im smanjuje prostor za kreativnost.

15. Кажу да је Зигмар окретао леђа пастви док је јебао, па се неки бунили, тврдили да хоће на мала врата да прогура екуменизам. А заправо нико није хтео да му гледа длакаво дупе.

16. Nevjernici, ne sikćite na crkvu poganim jezicima! Ko vas tjera da idete u Crkvu? Ko vas tjera da vjerujete? Ko vas tjera da dajete priloge? Na vama je da izaberete, ali ne i da osuđujete one koji su već izabrali.

17. Што каже стара комунистичка изрека: "Не суди ми, да ти не бих судио!"

18. Кажу да је Зигмар окретао леђа пастви док је јебао, па се неки бунили, тврдили да хоће на мала врата да прогура екуменизам. А заправо нико није хтео да му гледа длакаво дупе.

U Sigmarovom žitiju piše da su ti prvi koji su se bunli bili zdrobljeni pravednim palamarom Svevišnjeg.

19. А и није се жалио кад је месо непечено, него је живо јео!

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.