Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Red je da ja postavim jednu:
Tri takmičara imaju na majicama takmičarske brojeve 1,3 i 6. Kakav položaj treba da zauzmu da dobijeni trocifreni broj bude djeljiv sa 7? I koji je to broj?
Prvi mora da stoji na rukama, druga je trojka i kec na kraju...odnosno 931...
Tačno! Bravo.
Treci naglavacke, pa drugi, pa prvi. 931/7 = 133
Mogu ja sad...malo je teže za objesnit: Nalaziš se ispred jednih vrata, pored njih su 3 tastera(prekidača). Kroz vrata se ulazi u prostoriju u kojoj su 3 sijalice. Ti možeš samo jednom otvoriti vrata i ući u prostoriju i treba da otkriješ koji taster je od koje sijalice. Tastere možeš pritiskati koliko hoćeš puta. Vrata se ne mogu držati otvorena i te fore.
Odgovor je tačan, sad ti postavi nešto.
човјек је имао 20 година, 1980 година, а 1985, имао је свега 15. како је то могуће?
Živio prije nove ere.
EDIT: Ali si dobro napisao ovu zagonetku. :D
prije nove ere je bilo to?
Ne znam da li je bila ali postaviću.
Šest čaša stoje na stolu. Prve tri su prazne, a zadnje tri su pune vodom. Raspored čaša treba da izgleda da prva čaša bude prazna, druga puna, treća prazna i tako do šest. Ako vam je dozvoljeno da samo jednu čašu pomerite, kako ćete to uspeti? :-) Ajmo malo logike :D
EDIT: Ovo je lako,ali ipak da i ja postavim nešto ovde :D
Iz četvrte prelijem u drugu.
Vodu iz pete case uspem u drugu casu.
Da da iz pete...loš proračun...
Na vratima diskoteke je izbacivač .Te večeri ulaze samo poznate
Ličnosti koje su dobile šifru za ulaz.
Boro želi da udje u diskoteku, čuo je da postoji neka šifra ali ne zna koja je.
Zato riješi da se sakrije iza stuba na ulazu i sluša šta pričaju oni koji znaju lozinku.
Dolazi prva poznata ličnost, obezbjedjenje kaže 16 a ovaj 8 i ulazi.
Dolazi sledeća VIP, obezbjedjenje kaže 10 , ovaj 5 i ulazi.
Sledećoj VIP obezbjedjenje kaže 8 , ovaj 4 i ulazi u diskoteku.
Boro smatra da je razumio šifru i dolazi do obezbjedjenja. Ovi mu kažu 6 a Boro naravno 3.
Ali obezbjedjenje mu ne dozvoljava da udje!!!
Koji broj je trebalo da kaže Boro ?
TAČNO KOLFILDE
ovo je vac naucna fantastika, izbacivaci i brojevi :)
Možda Boro nije bio poznara ličnost ? :-)
To im je bilo da nauče za domaći. :)
Два Веснам ?
Ne.