Prijava

Aaaa znači ipak ti je poznat sarkazam, samo se praviš blesav...
Mada meni to tvoje liči na cinizam, ali ko sam ja da sudim!

da na kraju ove divne i lijepe diskusije rečem svima vama još koju. vlajko seljaku! ti si dobar čovijek jer se boriš za prava svoga naroda. no si izgleda jošte mlad, ali, biće od tebe veliki čovijek.
ti dotore vidi se da učiš velike škole. i ti si ka i vlajko seljak dobar čovijek. no ti da si dotore u vojsci nikad ne bi mogo biti đeneral. mogo bi dogurat do kapetana. dalje ne. ti se lepo baviš faktima i činjenicama. no ne možeš razlučit bitne stvari! ne umeš razrešiti šta je bitno a šta je bitnije. trebaš malo distvingirati!
no, mene mi je baš drago da vi ka mladi ljudi umjete lepo replicirat jedan drugome. u tome je veličina sviju nas što sve prođe kako valja. u to ime živjeli!

'Aj laku noć... :¢

Laku noc!Ja se nadam da vas nisam iznervirala sto se smeskam.:D

Mogla si nešto da dodaš, prokomentarišeš... Ipak smo se mi ovde u žaru rasprave, malo i zaneli, ti bi hladne glave, donela neophodno potrebno osveženje ovom nadvikivanju...
Ali ništa za to, i zaslužili smo da nam se smeješ... :)

Ma ja se malo smeskam i da privucem paznju.Malo flertujem.:D

@rokangel

hm...

@ban
hval na lepim recima za svaku stranu

@medicus
Hvala za sve tvoje cinjenice, a ja se i dalje zasad drzim moje strane, a neko treci nek odluci kako mu volja.
Ako sam bar jednog ko se nije ukljucivao, ali je pratio raspravu naterao da malo drugacije razmisli o Vuku Karadzicu, ja sam uspeo.

A ti, medicus-e...procitaj onu knjigu, pa javi utiske.

Jebem mu mater, nisam učen čovek pa samim tim nisam kompetentan da učestvujem na raspravi na ovoj temi, ali ja ne bi bio ja kad ne bi ispoljio svoje laičko mišljenje.
Isto ka' što su njih nekolicina nedavno "stvorili" crnogorski jezik, koji je zapravo srpski jezik sa dodata 2 slova (reka' sam već neđe, a velim i opet, koje je to drugo, ja ne znam, znam samo za slovo "ś") i kojem je dodata ijekavica, slično je uradio i Vuk Karadžić, uzeo je jedan ili više jezika, pojednostavio slova i komplikovanost njihovog pisanja i čitanja, i voala, eto ti srpskog jezika.
Ja ništa pratio nisam na ovoj temi, samo Vlajkov odgovor na moj post, a pročitaću neđe svu raspravu. I stojim pri tome što napisah u prvom postu, da je srpski jezik jedan od najlakših jezika, jedno slovo, jedan glas, što ćeš lakše?

Zaboravljaš na padeže,razne konstrukcije i akcenat. Ali,da je najlepši-jeste:):):)

Ja nisam reka' da je najljepši. :) Tu je, u top 5.

Eeee, pa zašto Meśo, jednostavno, kad može komplikovano!!!
Inače drugo slovo je 'ź'
iźesti, źera, źega...

I ja sam mislio da je to slovo, ali nisam bio siguran. Sad sam se śetio, i njega koristim u govor. :)

I jel´ vam sad deca uče u školi tu azbuku? Imate 32 slova?
(čisto me zanima) :)

Ja mislim da će počet' da uče od sledeće godine. Teško će im bit', moraće da uče iznova jezik koji govore od rođenja.

Ma nema tu šta da se uči, samo pišeš onako kao što govoriš... I crnogorski će kao i svaki drugi svetski priznat jezik imati dijalekte, pa neće svima biti isti stil...
Ali neće biti problema!
P. S. Mislim da će biti još jedno slovo, pored ś i ź, a to je kratko z - ż
Ali nisam siguran koje su reči primer za to!
Izbacuje se par padeža i uvodi pravilo da d i j prelaze u đ, tako da je sad isključivo ispravno đed, đevojka, onđe, đevica, seđeti i sl.