Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Dudarim - Dudarimov blog (kompletan), juče završio ;-)
Inače od knjiga, nisam ništa čitao u poslednje vrijeme, sram me bilo.
Don Rigobertove beležnice - Mario Vargas Ljosa
Već sam prešla polovinu, pa ću je iz principa pročitati, a inače ljubiteljima njegovih knjiga ovu drugarski NE preporučujem.
Već sam prešla polovinu, pa ću je iz principa pročitati, a inače ljubiteljima njegovih knjiga ovu drugarski NE preporučujem.
Ја сам скоро читала његову "Повест о Мајти". Исто кажем као и ти.
Kandže, Marko Vidojković, završila
a sad čitam
Tatina mezimica, Meri Higins klark
,,Orkanski visovi'', Emili Bronte
Preporučujem.
Odavno procitala! :) Po meni, najlepsa knjiga od sestara.
Ja preporucujem "Elementarne cestice", Misel Uelbek. Sjajna!
Ja je čitam jer moram, za faks. Ali da sam pre znala kakva je, daaaavno bih je pročitala. :)
Варгас Љоса добио Нобела!
Gospodar svetlosti-Rodžer Želazni
Strašna knjiga jer je čitam posle Hronika Ambera i veoma sam zadovoljan što je kao da odvozam test krug u Monci u novom Vejronu pa sednem u neka druga kola i opet budem zadovoljan.
Ukratko, grupa ljudi beži svemirskim brodom sa raspadajuće Zemlje,banjava na neku vukojebinu od planete tu se suočava sa domicilnim demonima i drugim vaskolikim neprijateljski raspoloženim stvorenjima.
U borbi otkrivaju način da dušu sele iz tela u telo i tako izbegavajući da umru u jednom telu,žive neizmerno dugo.
Takodje,razvijaju Aspekt i Atribut,stiču bogolike moći,proglašavaju sebe za bogove koristeći se hindu panteonom i tako vladaju novostvorenom,raširenom ljudskom zajednicom na toj planeti.
I odatle kreće zezanje.
@Hipnos
Ko je Vargas Ljosa? Još jedan od južnoameričkih seratora? :)
Ако га поредиш са Коељом, онда не. Али има своје моменте :)
Pa izmedju ostalog i sa Koeljom ali i sa Markesom,Borhesom i ostalima.
Pretpostavljam da je dobio Nobela za knjigu koja se zove otprilike:
Istopljeni dani u ogledalu reke zaborava ili tako nešto.
Хах :)
Са Википедије.
Toplo preporucujem 'Put za Mars'-Erik Ajdl.
SF parodija u reziji jednog od Pajtonovaca,sta vise reci.
..Prvo umiru snovi-Harold Robbins
"Ponizeni i uvredjeni" Dostojevski
Херодотову историју. Брутално штиво верујте ми.
Cehov, Cherry Orchard.
,,Лорд Џим'', Џозеф Конрад
Porodično pravo i prava deteta.