Koju knjigu trenutno čitaš?

  1. Vesnam bas vas cenim gospodjo/gospodjice(zaokružiti ponuđeno)

    Gospođica Veca. Fala, ps. Ne znam otkud to, ja samo povremeno naiđem na Vukajliju, ne ostavljam tragove.

  2. Ne znam, postaje malo cudno. Video sam da ima knjigu bas o tome, nisam dublje istrazivao, vise sam se zabavljao o toj ideji razmisljajuci sam i kad prepoznam da se opet desava. Eto da znam da zabelezim, ne znam samo kada ce doci na red, na pola sam Karamazovih i pocetku Zena i umetnosti popravljanja motocikla (za koju mislim da je sranje, ali hajde da ispostujem, nasao na ulici povoljno). Da film je odvratan, ovaj je odlican sto se tice Frojda, provereno, http://www.imdb.com/title/tt0055998/, ako te zanima.

  3. Ali svaki vas dolazak mi pokrene bujicu nevinih osecanja. Naglasavam nevinih. Retkost je u danasnje vreme videti inteligentnu gospodjicu koja ceni umetnost. Smem li te(oprostices mi prisnost) pitati da li imas prcast nos?

  4. Hahaha palim vukajliju prva aktivna tema knjige pseto malopre. Reko sta ce ovaj saban na ovoj temi kad ono dosao da muva neku picku hahahahahha

  5. Preporuka za Jungovu knjigu. Može malo pasti teško, jer uključuje povremeno astrologiju sa njenim stručnim terminima, ali ne daj se. Bar primjeri će ti biti zanimljivi, garantujem.
    Uh, Karamazovi, knjiga koju sam najviše puta čitala. Jedino tako i valja, ja mislim. Svaki put stotinu novih stvari. Bolje da ne započinjem ovu temu.
    E fala za film, ispoštovaću sigurno. Kad već nađoh na Vukajliji povoljno. :)
    Vjerovatno nakon Formanovog People vs.Larry Flynt i možda nekih od Tarkovskog. To mi je sada na redu.
    People vs.Larry Flynt?
    EDIT: A ne zezaj, ps.

  6. Hahaha maestro jebem ti krv u picku

  7. E sprdam se vesna xd tj sprdam se za ovo pre za nos sam ozbiljan jel nije previse da opises svoj nos?

  8. Dao sam mu 8cu, znaci da je ok, secam se kao kroz maglu, davno sam gledao. Nije problem, preci cu preko strucne terminologije, bitno da je dobra knjiga u nacelu. Odlicni su Karamazovi, mada ce meni najomiljenija njegova knjigauvek biti Zapisi iz podzemlja, tad sam u stvari skontao sto se knjige uopste pisu. Napisana pre ko zna koliko godina, a prepoznah neka svoja razmisljanja koja nikada nikome nisam rekao. Jebiga, nije Dostojevski to sto jeste za dzabe, samo sto priznajem, malo je samo zastareo nacin naracije, bude pomalo dosadno, sto je sasvim normalno, s obzirom na protek vremena.

  9. Pa i ja kad bih morao da biram, Karamazovi - možda i najbolja knjiga koju sam pročitao, a ima baš dosta kandidata

    Samo o Velikom inkvizitoru se mogu napisati eseji i eseji, ja se sećam da sam se ježio kad sam ga čitao prvi put u srednjoj
    Ivan Karamazov, neponovljiv lik u svetskoj književnosti

  10. Kakvo poglavlje, sunce ti jebem. Osecaj kada se cita Veliki inkvizitor je vrlo cudan, mozda sam samo ovlas zakacio takav kada sam citao Majstora i Margaritu u nekim delovima.

  11. Moram obnoviti clansku kartu iz biblioteke u koju nisam usao 4 godine, hocu da pocnem da citam opet i moram procitati majstora i margaritu, toliko je izvikana knjiga, imam visoka ocekivanja

  12. Nemoj brt, knjiga je za zene realno. Vrati se temom vidi procitaj sta je predlagao milos-88 jer me ni sa jednom nije zajebao

  13. Mhm, i cijeli razgovor Ivana i Aljoše. Vrhunac knjige, vrhunac književnosti.
    Čudan osjećaj, što kažeš. I potresno malo, meni. One priče o djeci, koliko se sjećam. Baš potresno. I pitanje njegovo za Aljošu: Da li ti pristaješ da se Božiji hram gradi na suzama jednog djeteta... I lomljenje Aljošino. Ma sve.

  14. Nije losa Majstor i Margarita, mozda jeste pomalo izvikana za danasnje standarde, ali u to vreme je bila nesto nesvakidasnje. Meni je draga zbog same ideje da su dobro i zlo neodvojivi jedno od drugog, poglavlja iz ugla Pontija Pilata, i sto stvara jake slike dogadjaja kada se cita.

  15. meni je omon ra od peljevina bila smaranje, svideli su mi se satirnicni delovi i to je to.samo nju sam procitao od njega, za sad.i koza od malapartea smara malo za sad..citam i javascript sveobuhvatni vodic ne mogu da verujem da u 500str nista nije objasnjeno kako treba vise sam naucio za dva sata na w3schools nego za 5 sati citanja knjige.koristice valjda posle kad se stekne neko znanje

  16. Ps aj na zlatibor jbg brutalno je ima sve što vole mladi

  17. majstor i margarita uleti ti maestro kita ha ha ha

  18. Retki su takvi delovi u književnosti koji ti proizvode sličan čudan osećaj što ti spominješ Apofise, ja sam nešto slično doživeo pri čitanju onog dela iz Fausta - Valpurgijska noć npr.

  19. uleti pa je ti posle iziješ

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.