Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Hmm...
    Pročitao Kolibu od Janga danas. Upravo počeo čitanje Kamijeve Kuge. Kad završim to kontao sam opet Mi deca sa stanice ZOO.
    Ima li neko pdf Velikog Getsbija na srpskom, neki prijedlog, nešto za čituckanje? :D

2. Elem, to do list u narednih par dana
    1. Tvrđava
    2. Derviš i smrt
    3. Upotreba čoveka
    4. Mi deca sa stanice ZOO
    5. Prokleta avlija
    još još još još

3. Zločin i kazna od Dostojevskog. Knjiga ima 5 djelova je l? Samo predgovor ima jedno petnaestak strana. Previše su razvučene te ruske knjige, ka one indijske serije kad se nešto desi pa snimaju svačije lice da bi se viđele njihove favijalne ekspresije zbog dogođenog dogođaja. Knjigu sam kupio na pjacu polovne robe za 50 centi, iz 1968 godine je, žuti su joj listovi ka žuticu da je dobila. Inače su knjige ili bile ruske, domaće a svima zajedno je bilo to što su komunističke, biće da su se Cigani dokopali podruma nekih Titovih nosača štafeta.

4. Цокула пронађи од Сартра ,,Мука'' и приповетке ,,Зид'', од Камија новеле ,,Изгнанство и краљевство'' и од Андре Жида, из чијег су миљеа изашли ова два мага, ,,Подруми Ватикана'' и ,,Ковачи лажног новца''. Код Жида ћеш видети, пре свега у ,,Подрумима Ватикана'', безразложни чин, који ће касније Ками користити, а и Сартр.
    Препорука за све не само за Цокулу, читати Жида!

5. Zločin i kazna od Dostojevskog. Knjiga ima 5 djelova je l

Има један део, и књига објашњава много јако пуно. Мада оно јест, већина руских класика убија у појам, то стоји.

Тренутно читам "Прикраде се паук" од Џејмса Патерсона, смимљен је и филм по тој књизи. Препоручујем све трилер-романе од њега.

6. Злочин и Казна - Ф.М Толстојевски
    Књига објашњава, свиђа ми се врло.

7. руске књиге су говно

8. ruske knjige jebu

9. A Majstor i Margarita?

10. Isto jebe.
    Ajde brzo, da uzmem podrume vatikana ili nešto od turgenjeva, brzo dok sam kod bibl

11. Колин Мекалоу - Аурелијине сузе

12. Trgovac oružjem-Hju Lori.

Knjiga je mnogo dobra :D

13. haruki murakami yes/no
    konkretno 1Q84

14. lizardbrain
    Trgovac oružjem-Hju Lori.

Knjiga je mnogo dobra :D

Imaš pdf?

15. Александар Тешић - Копље Светог Георгија

16. Иво Андрић - Проклета авлија

17. Joj sram te bilo Mihailo Laliću. Mio si mi.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.