Prijava

nisam siguran da li je uopšte Lavkraft prevođen na srpski jezik... na hrvatskom ima dosta toga.

Znači hoćete reći da su šanse da ovo nađem u nekoj knjižari bolje opremljenijoj ravne nuli i da moram da se upuštam u onlajn trgovinu... jebiga.

Ђе си, Бомбили.

Ја тренутно читам Орхан Памук "Чудан осећај у мени".

Znači hoćete reći da su šanse da ovo nađem u nekoj knjižari bolje opremljenijoj ravne nuli i da moram da se upuštam u onlajn trgovinu... jebiga

Hoću reći da po mom saznanju ne postoji zvanično izdanje nekog njegovog dela na srpski. Što generalno i nije šteta, ali to želim reći. I da možeš kupiti eventualno hrvatska izdanja preko neta, da. Ili da ti neko pošalje iz Hrvatske.

Zdravo Mitke.

Батица
Znači hoćete reći da su šanse da ovo nađem u nekoj knjižari bolje opremljenijoj ravne nuli i da moram da se upuštam u onlajn trgovinu... jebiga.

Ево књижара Соларис у Спенсу у Новом Саду има нешто. Можда њох да контактираш да те упуте гдје мођеш да набавиш, не знам одакле си.

Едит: укуцај само Лавкрафт, избациће ти 3 романа да имају на стању.

Za Zapatu:

http://cultofghoul.blogspot.com/2017/06/the-weird-world-of-hp-lovecraft-by.html

Za ove kasnije ne znam, ali definitivno imaš Nekronomikom (imam ga u pdf-u). Ognjanović je doktorirao na hororu, vjerujem da na blogu ima dosta informacija o tome što te interesuje. Potražila bih ti ja, ali veliki si momak pa nađi sam.

http://cultofghoul.blogspot.com/2018/09/nekronomikon-ultimativno-izdanje.html

Имаш и у Делфију, они имају књижање по цијелој Србији, па се снађи ако баш мораш у књижари да набавиш.

svaki dan naučiš nešto novo.. nisam imao pojma da bilo ko idaje Lavkrafta na srpskom, doduše vidim samo neki opskurni izdavači, ali svejedno.

Dinamika nesvesnog - K.G.Jung

Добар избор штива, Вјеснице. Лијепо је видјети да се бар неко овдје интересује за психологију.

Saglasan sam da je dobar izbor knjige. Od Junga sam puno citao, suvi genije, a prosle godine sam ponovo citao sve sto imam od njega. Crvena knjiga mi je favorit

Valde, nijesi ispoštovao dogovor na temi.

"Osamu" od Kecmanovića.

Pročitao juče pijanistu od Barika, prema čemu je inače snimljen legendarni film (nema veze sa Polanskim). E sada, komad je vrsno napisan, ali je po meni sam film još jedna klasa iznad, sa sjajno ubačenim digresijama, i planskim usporavanjima radnje.

https://www.youtube.com/watch?v=BFkcpSZkGTc

procitao njujorsku trilogiju, odlicna knjiga.sad uzeo da citam berlin aleksanderplac

Pročitao 'Omon Ra' od Peljevina. Tipičan ruski početak knjige, zanimljiva radnja i dijalozi, ali kraj ne prati baš tok kvaliteta knjige. No valjda je to u ljudskoj prirodi da smandrljaju, zajebu ili jednostavno ne znaju kako da nešto dovrše. Inače je proglašena za najbolji ruski roman devedesetih. Ne znam šta bih još rekao o knjizi a da ne spojlujem, zato ne pominjem radnju i slično, a laka je za čitanje i ne opširma. Pogodna za homoseksualce, jer se ne sjećam nijednog ženskog lika u knjizi, čak ni sporednog.
Može lok na temu.

sad uzeo da citam berlin aleksanderplac

bice poseban dozivljaj citati to. inace imas dobru seriju iz osamdesetih od 14 dijelova.

када је та тема у питању, обавезно прво погледам годину кад је написана књига, јер ми опасно иду на курац писци који су се после рата утркивали ко ће горе писати о нацистима, а 30-тих их је болио курац за то. Нпр. Ремарк кога су нацисти протјерали, написао је у Швајцарској (или можда чак Америци) Три ратна друга у којима и говори о тим политичким срањима.у Њемачкој и нигдје ништа није написао против нациста (иако они у роману и убијају једног момка). После рата је написао Црни обелиск гдје баца и дрвље и камење на њих. А радња оба романа је у 20-тим.

Dzordan Piterson - 12 pravila za zivot