Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Вилијем Фокнер- Авесаломе, Авесаломе
    Неки лик јуче продаје стрипове и нобеловце за 100 кинти. Рекох дузмем две књиге, џаба је...

2. Đavo je moj drug by Marko Vidojković

3. Lovac u zitu od Selindzera

Knjiga me je odusevila, totalno sam se udubio u citanje. Posebno mi se svideo lik Holdena Kolfilda... preporucujem svakom tinejdzeru da procita - odlicna je.

4. Opet "Mrtve duše" Gogoljeve.

5. Sindrom psihologije i creva
    Nataša Kembel-MekBrajd

6. Старац и море

7. ja citam bodlera. crca preporucila :D

8. Patrick Rothfuss - Wise Man's Fear... oči mi ispadoše, glupi monitor, sjebani....

9. Ričard Metison - Ja sam legenda. Inače, reč je o piscu koji je uticao na Stivena Kinga. Da li je neko čitao nešto od Reja Bredberija, a da nije Farenhajt 451?

10. Dnevnik Ane Frank....

beat this...

11. Miroslav Kostić - Ludnica
    Kniga u kojoj je pomenut moj deda. Tek tad sam ukapirao da je 100% istinita.
    http://www.kupindo.com/kupovina/Knjige/Beletristika/Domaci-pisci/MIROSLAV-KOSTIC-LUDNICA/9403744
    Ako je neko čitao, neka mi se javi na PVT.

12. Počinjem 'Karamazove' posle silnih preporuka :)

13. Juče pročitah Bukovskog - Bludni sin. Molio bih nekoga da mi objasni zbog čega ljudi cene dotičnog pisca.

14. Jer je jeb'o onako kako muškarci žele a ne smeju i ne znaju.

Zakon o porezima na imovinu- i mogu vam reći da mi nema spasa.
    POPISU PROKLET DA SI!

15. Jer je jeb'o onako kako muškarci žele a ne smeju i ne znaju.

Ne. Lik uopšte nije jeb'o u knjizi, samo je to dosta puta želeo. Čudno mi je bilo kad sam čitao sve one psovke da su mi bile prilično degutantne, iako obožavam psovke. Što Zakon o porezima na imovinu? I ti si neka pravnica, a? :)

16. Alek Popov, Nivo za napredne. Kida bratko Bugarin, crni humor, politička satira, trebalo bi ga čitati iz didaktičkih razloga (u onoj meri u kojoj književnost uopšte treba čitati iz didaktičkih razloga). Toplo preporučujem.
    EDIT: Da, i "Na raskršću", sabrani intervjui Sretena Petrovića.

17. Ilijadu, al na ujebanom engleskom prevodu, ubila bih za pristojan prevod na srpskom.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.