Teret@n@

1. Зависи шта желиш да постигнеш вежбама, односно да ли пуцаш на масу, издржљивост, снагу... И наравно које и какве вежбе радиш. Све су то битни фактори, а наравно у овом случају и временске прилике.
    То што осећаш да немаш снаге је сасвим нормално, јер се тело више и брже исцрпљује на оваквим температурама, али се уз адекватну хидрацију током тренирања колико-толико може повратити елан тј. покретачка енергија.

2. Јел пије неко протеине и та срања?

3. Дугорочније гледано, протеински богата исхрана има далеко боље и дуже ефекте, него протеински (и остали) напици.

Протеински напици ти за релативно кратко време дају видљив напредак, више визуелни, али и физички... Међутим, када престанеш да их узимаш, оде 10 кила доле ко из пичке.

4. Циљ ми је претежно дефиниција и издржљивост пошто се већина тренинга заснива на "bodyweight" вежбама. Ту и тамо подигнем који тег чисто ради разбијања монотоности. За време тренинга попијем око литру воде и поједем једну банану ради енергије. Јуче и данас пауза, видећемо сутра какво ће бити стање.

5. Како тренирате по овој врућини? Знам да већина теретана има климе, али не верујем да је исто тренирати у природним и вештачким условима коју ствара клима. Ја вежбам кући у импровизованим условима пошто не готивим теретане и нећу да плаћам. Требао би полако повећавати серије, али у последњих недељу дана ми је тренинг ослабио бар 10%, једноставно немам снаге као за време нижих температура.

Ista stvar i kod mene. Neverovatno koliko sam oslabio zbog ovih vrućina. Isto i moj trening partner, a ni ostalima se ne vežba. Imamo klimu u bildari, al' džaba. Trening mi nije na 80% inteziteta. Razmišljam da uzmem pauzu od par dana na kraju meseca da se povratim, al' nešto ne verujem da će biti bolje dok su ove vrućine.

Дугорочније гледано, протеински богата исхрана има далеко боље и дуже ефекте, него протеински (и остали) напици.

Протеински напици ти за релативно кратко време дају видљив напредак, више визуелни, али и физички... Међутим, када престанеш да их узимаш, оде 10 кила доле ко из пичке.

Hahahahhahahahahaa, ajd idi i pročitaj nešto, bolje nego da lupetaš gluposti. Kol'ko se pričalo o ovim glupostima, na par zadnjih strana, a i u čitavoj temi, i opet neko izvali ovakve gluposti. Ne znam samo da li je ovo trolovanje ili neko može izvaliti taku glupost i misliti da je pametan. Pa ti čoveče verovatno nikad nisi ni ušao u teretanu, niti znaš šta su suplementi, ajd pročitaj opet šta si napisao. ''Proteinski napici'' daju vidiljiv napredak, al' kad prestaneš uzimati, padneš 10 kg. Sva sreća pa verovatno nikad nećeš biti svestan svog neznanja i gluposti koju si izrekao.

За време тренинга попијем око литру воде и поједем једну банану ради енергије.

Kakve crne banane na treningu? Batali to. Još kažeš da si na definiciji...

6. Kakve crne banane na treningu? Batali to. Još kažeš da si na definiciji...

Видео сам да тенисери цепају па реко не може шкодити. Шта јести пре тренинга? Знам да треба унети доста УХ неких сат времена раније, али не разумем се баш најбоље у све то.

7. У том случају гледај да радиш што више понављања, али не до отказа, већ кад си близу отказа, онда одради још 3 понављања да осетиш како те пеку мишићи (идеално за склекове и згибове), то ти је веома добро за дефиницију, али помаже и за хипертрофију мишића, коју је такође могуће постићи и са великим бројем понављања, али понављам та 3 понављања пред крај су ти најбитнија.

Све то ради у 3-4 серије.

Прави паузе у дужини до једног минута уз добру хидрацију и балистичке вежбе (буди у покрету током паузе, истежи руке и ноге лагано).

Не знам шта имаш кући од опреме, али у сваком случају склекови и згибови су ти добитна комбинација за све веће групе мишића. Али не сваки дан, други дан рецимо можеш да радиш ноге и вежбе за трбушне мишиће и на тај начин одмараш груди, леђа и руке. Можеш и да поделиш па да један дан само радиш ноге, или само трбушне... То већ мораш сам да видиш која ти варијација највише одговара, али груди и леђа је најбоље радити у истом дану (склекови+згибови)

8. Хвала на савету саки :) Већином сам радио како си навео, једино што сам понекад изостављао згибове у дану са склековима. Пробаћу да коригујем то.

9. Да, је л' стварнно газирани сокови имају лош утицај на мишиће. И како?

10. Ја данас отишо у теретану - кад оно затворена због врућине! Испиздео сам...

11. Да, је л' стварнно газирани сокови имају лош утицај на мишиће. И како?

Зато их ја и немам...

12. Ја данас отишо у теретану - кад оно затворена због врућине! Испиздео сам...

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/228/703/first-world-problems-ii.jpg

13. У том случају гледај да радиш што више понављања, али не до отказа, већ кад си близу отказа, онда одради још 3 понављања да осетиш како те пеку мишићи (идеално за склекове и згибове), то ти је веома добро за дефиницију, али помаже и за хипертрофију мишића, коју је такође могуће постићи и са великим бројем понављања, али понављам та 3 понављања пред крај су ти најбитнија.

Definicija - Smanjenje procenta masti u organizmu
    Hipertrofija - Povećanje veličine mišićnih ćelija
    Definicija se postiže trčanjem ili bajsom ili tako nekim vežbama koje zahtevaju mnogo energije.
    Hipertrofija se vrlo teško postiže sklekovima i zgibovima, a nikako ako se radi veliki broj ponavljanja. Bolje mu je da broj ponavljanja drži ispod 15, a da povećava težinu vežbi (sklekovi 2 sekunde dole, 1 sekunda u tom položaju i 2 sekunde gore, zgibovi isto tako, pa i vežbe pojačavaš dijamantski sklekovi, nejednaki sklekovi, sklekovi na jednoj ruci, i za zgibove isto)

Ja ne postujem savete, zato što smatram da nisam kompetentan, a isto bih zamolio i druge. Inače saki i za proteinske šejkove si nasrao, ali ti je na to već skrenuo pažnju Thazz.

14. NE DIRAJTE MI ŠEJKOVE, ONI MI PUMPALI SISE I BIDŽU!!!!

15. Јесте, криза у Русији, слаба та потрошачка корпа.

16. DCX, care, hvala ti za sliku, metio sam na profil! :D

Thazz Dugg kad mu uvrediš '' hemiju '' :)

Pa kad lupaju gluposti. Onda to neko pročita, širi dalje i svi ljudi misle da su korisnici suplemenata prikriveni narkosi. A ja još nisam neki ''hemičar''. Koristim jebeni whey i dekstrozu, a prije sto godina popio jedno pakovanje kreatina najgore vrste i to je to. :)

17. Znam brate, ja kad kažem da pijem whey i casein svi kao '' brate, nemoj tu hemiju, sjebaćeš bubrege, mozak, kitu, nokat, uvo, kosu, prozor...''
    A u kurac ljudi, kakva crna hemija jebote , proteini Ej, koji se još i preporučuju i osobama koje se ne bave profesionalno sportom. Sad kad uzmem kreatin ima me šalju u Crnu reku...pajseri.

18. Чуј сад овог што је запенио. Гле бре, нико није рекао да су протеински напици зло, али суштина је да се исти ефекат може постићи и правилнијом исхраном, само са протеинима имаш бржи ефекат.

А што се тиче хипертрофије и дефиниције, па богами са бодивејт вежбама мора тако, са што више понављања. Нек вам најсветлији пример буду P90X вежбе.

Имам резултате, што је најбитније, па ме остало и не занима. Мени одговара тај начин кућних, бодивејт вежби. То је то.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.