Teret@n@

1. Evo svarože pošto mi ti kažeš zajebaću.

2. Kuzmo, nisam ja neki akademik, niti neka referenca po pitanju teorije, ali mislim da težina-tela (neću more da koristim te anglicizme) vežbe vrlo ograničavaju dobijanje mase, baš zato što nemaš tu povećavanja težina, jer je težina tvoja (kvazi)fiksna. Možeš raditi neke sitne varijacije, ali vrlo je to ograničeno. Tebi, pošto si građen kao pritka za otresanje čačanke rodne, tebi je prioritet masa. Sirova masa, koju možeš dobiti jakom (kaločnom i proteinski bogatom) ishranom i gruvanjem maksimalnih težina koje ti dozvoljavaju jedva da odradiš 8-10 ponavljanja, 3-4 serije, rađenjem (ne mnogo) bazičnih vežbi, i što je vrlo važno - odmorom (vi omladinci volite da navalite 5-7 dana u sedmici, što ništa ne valja). Radio sam par meseci te težina-tela vežbe, jer sam imao mnogo obaveza na poslu zbog kojih nisam stizao da idem u teretanu. Sve je to super, eko-frendli, šum'ca-njiv'ca-livad'ca, ali dok ne projaučeš dizanjem gvožđurije, nema tu nekog napretka po pitanju mase i snage. Eto tako, pozdrav od Luksa sfamelijom, a meščini da je sve ovo zaludno, iako si dobar dečkić, vidim da si ti tvrdoglavo june, pa uopšte nećeš da slušaš ničije savete. ;-) Posle kad nema napretka, krivite genetiku. Nije genetika kriva ni približno kao nedokazanost.
    ;-)

3. Истина је то за вјежбе са сопственом тежином... Ја сам их радио доста дуго, далеко од тога да нисам ојачао, али што се тиче мишићне масе итд, споро то доста иде...

4. Luks, koji je svestan da nema neko znanje kao ni niko od nas, je prostom logikom Kuzmanu dobro odgovorio.

5. Ljudi se još uvek trude da odgovore Kuzmanu?!

6. Hvala na savetu lukšo, elem mislim da dosta grešite što mislite da samo teretanom može da se dobije mišićna masa.
    Postoji niz vežbi čija je svrha baš da se probije to ograničenje telesne težine za sve mišićne particije, problem je što ljudi uglavnom se fokusiraju ne teretanu a ne vide da postoji još dosta načina vežbanja pored teretane da se dobije mišićna masa.
    Lukso znam da misliš da je teretana jedini način al' to nije jer si ti glup ili bilo šta slično tome, jednostavno neinformisan i nije za svakoga taj tip vežbanja, meni deluješ kao poprilično stariji čovek i ako ne kreneš na vreme da vežbaš bodyweight vežbe godinama to postaje sve teže i teže jer je potrebno zaista dosta vremena i snage koja je najveća za taj tip vežbanja u ranoj mladosti, za razliku od teretane u kojoj si najjači i najspremniji u tridesetoj godini života.
    Ali garantujem da kada se dobiju vidljivi rezultati od takvog tipa vežbanja da možeš da opušteno ne vežbaš par meseci veći deo mišićne mase će ti ostati za razliku od vežbanja u teretani gde se prestankom vežbanja relativno brzo gube mišići..al to nije problem lako se to vraća.
    Da si izdvojio recimo period od više meseci do godinu dana istraživajući i vežbajući u svojoj mladosti na taj način video bi rezultate sigurno.
    Malopre je neko okačio jedan lep primer na četu, ništa im ne fali.
    http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/923190_392053107576987_1158602379_n.jpg

7. Да подијелим са вама :)

http://oi42.tinypic.com/t65ixl.jpg

jer je potrebno zaista dosta vremena da bi se takvim vežbanjem videli rezultati, ali garantujem da kada se dobiju da možeš da opušteno ne vežbaš par meseci veći deo mišićne mase će ti ostati za razliku od vežbanja u teretani gde se prestankom vežbanja relativno brzo gube mišići

Е сад си му јеба' мајку :)

8. A šta je sa drugom polovinom tela(NOGAMA!)?!
    Prov jesi preveo onaj tekst?

9. Brate ni ja nisam verovao dok nisam video svojim očima.
    Drugar je povredio zglob na ruci jer ga je previše koristio i istrošio udarao u džak kući pa zatim odmah na vratila i udri, tako radio mesec dana i odjednom bol. Sjebao zglob.
    Nije išao doktoru ludak čekao da ga prestane ništa nije vežbao 2 meseca, ništa on nije opao puno, i vrati ose za 2 sedmice veći nego pre.
    Išli smo u srednju zajedno i on od druge godine srednje vežba samo badivejt, pričao sam laki na četu a možda i ovde da sam ga uveo jednom u teretanu on inače ima 80 kila, i digao je 100 kila 10 puta i izašao iz teretane. lajk a bos

10. Arlo to je jedina mana koju primećujem kod ljudi koji tako vežbaju, kao i kod ortaka slabe jako noge.

11. А одакле знаш да се овима из теретане прије губе мишићи?

Има ту мали милион фактора што се тога тиче...

И кад кажеш ЈЕДИНА мана, а ноге су буквално 50% тијела :)

12. Evo da i ja malo Smarišem.
    Dve zapečene skuše prelivene pesto đenovezom.
    http://www.dodaj.rs/t/3b/vy/3Aco7oZp/dsc0338.jpg

13. Uh... Strpljiv sam čovek i imam živce k'o konj, pa hajde da pokušam još malo. ;-)
    Naravno, ja sam puki amater, znam nešto, ali svakako ne znam mnogo o vežbanju, i sasvim sam svestan toga, tako neka mi ljudi oproste ako šta lupim. Kao što rekoh, da pokušam još jednom.

Kuzmo, naveo si sliku sa neta okačenu na čet kao referencu. Da pokušam da dam neko svoje mišljenje. 1. Ti ne znaš šta ti dečkići rade (da li stvarno tako vežbaju, kako se hrane i da li koriste steroide, a ako su kakve prženice, i to je vrlo moguće) da bi izgledali tako kako izgledaju. Jedno je slika sa neta, a drugo je realnost. Ja sam mnogo puta video sliku mačke kako vozi avion. Ljudi koji se ubijaju u teretani reklamiraju telešop električne sprave za lako i brzo dobijanje mišića i gubljenje sala za 21 dan uz minimalan trud. 2. Čak i da su se tako razvili samo od težina-tela vežbi, mislim da bi sa tim trudom i uloženom vremenom mogli dosta više da naprave da su vežbali u teretani. Jebiga, kad nešto radiš, onda bi trebalo da se trudiš da budeš što efikasniji, čisto da ispoštuješ sebe kad već ulažeš svoje vreme i trud. 3. Takođe, kad spomenu genetiku - možda imaju bolju genetiku od tebe, tebe kao čistog egzomorfnog tipa verovatno ne bi potrefile ove vežbe. 4. Kuzmo, nevežbanje dovodi svakako do atrofije. Ljudi koji vežbaju u teretani nabiju više mišića nego ljudi koji rade te težina-tela vežbe, stoga uz isti procenat atrofije, sasvim logično da će i više mišića izgubiti nevežbanjem.

Sada, i pored najbolje namere, dižem ruke od dalje diskusije sa tobom o vežbanju. ;-)

14. Što moj pajdo kaže - boli njega kurac, ima 50 kila i kao tuče vratilo, aj nek povuče 120 :D

15. Jebiga ko im je kriv što zapostavljaju noge, to zavisi od individualca do individualca, ko želi naći će način da mu noge ne zaostaju jebiga..ali se zna da je čučanj, iskorak i mrtvo keva za noge ipak.
    Pa znam iz dosta primera npr. znam brdo drugara i ljudi koji su prestajali da vežbaju nekoliko meseci ili više i to se primeti veoma brzo

EDIT:
    Pa realno skočko naravno da je teže podići se što si teži, ali kontam da mogu opušteno sa opterećenjem da vežbaju 10+ kila
    Lukšo: Naravno za ove momke ne mogu da garantujem ništa, niti mi je cilj da izgledam kako oni izgledaju, i naravno kontam da je svaka osoba na toj slici bolje građena od mene lolo
    Ali kažem ti da lično znam ljude koji na takav način vežbaju i sasvim solidne rezultate imaju, kontam da bi imali što kažeš još veće rezultate mišićne mase da vežbaju u teretani, ali da li bi bili fizički spremniji i jačI u nekim sportskim aktivnostima? Složimo se da se ne slažemo lukšo, jednostavno mislim da je teretana samo za izgled dobra i dobijanje neke irelevantne sirove snage.

16. Dobro kenjam sad ovo poslednje da je samo za izgled i sirovu snagu, realno teretana je keva, ali me nervira što ljudi toliko forsiraju teretanu i zapostavljaju bilo kakav vid vežbanja koji nije teretana

17. Ал сте га напали лоло, нек проба човек па нек види, кроз искуство се најбоље учи.
    Шеди је иначе велики апологета™ и практичар калистеније па би његово мишљење доста значило. А и већ смо имали једну расправу овде између њега и ТазДага (који иначе више не долази :( ) где су мање више сви аргументи употребљени лоло, пробаћу да нађем то.

EDIT: Овде је почело, не знам где се завршило лоло http://vukajlija.com/forum/teme/3511?strana=48#post_1469702

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.