Teret@n@

1. Ovako, krenuo sam da trčim svaki dan. Ponekad i dva puta dnevno kad imam vremena. Za tri nedelje sam smršao 6 kg-a i planiram ovako da nastavim do oktobra, a onda da krenem sa teretanom. Promenio sam ishranu skroz, izbacio hleb, samo vodu pijem, jedem samo povrće, belo meso i ribu. Šta još da ubacim u ishranu ? Ne znam za voće, neko priča da treba da se jede, neko da ne treba ako hoću da skinem salo. Svaki predlog je dobrodošao.

Nemoj trčati svaki dan, pogotovo dva puta dnevno. Onda ćeš spržiti i mišiće pored sala. Dovoljno je pet dana u nedelji u trajanju od 45 minuta do sat vremena. Negde sam pročitao da se masti sagorevaju posle 25. minuta. Uzmi šaku suvog grožđa pre trčanja. To če ti dati dosta energie i lakše ćeš trčati. Takođe popij bar litru vode jedno pola sata pre trčanja. Bolje da se hidriraš pre no posle trčanja.

2. Ja recimo trčim otp 4km za 20 minuta, oznojim se ko kerina, nije mi logično to sagorevanje masti posle 25 minuta...

3. За то сам само чуо, не тврдим поуздано (: А то што се ознојиш као керина не мора да значи да си сагорео сало него изгубио воду. Али опет, нисам сигуран. Постоје и оне тврдње по којима мораш да будеш у фат бурнинг зони, да контролишеш пулс како би остао у зони сагоревања масти (:

Ја сам нпр. трчао пар месеци. Готово сваки дан, а понекад и два пута дневно. Трчим осам километара, у трајању од сат времена. И нисам баш много килограма изгубио. Јер ми се апетит отвори па се наједем као стока после трчања. Зато је битно ускладити правилну исхрану и трчање. Јер само трчање неће помоћи у скидању килограма ако се наставља са кркањем нездраве клопе (:

4. Ja recimo trčim otp 4km za 20 minuta, oznojim se ko kerina, nije mi logično to sagorevanje masti posle 25 minuta...

Čovečiji mišići pretvaraju svega 20% energije u kinetičku energiju, ostatak ide u toplotnu. To znači da što više energije trošiš više toplote stvaraš. Ta toplota se oslobađa znojem.
    E, ali energija koju trošiš ne mora da dolazi iz rastvaranja sala, nego iz temporarnih zaliha.
    Zato je najbolje trčati ujutru pre doručka, jer si sve temporarne zalihe potrošio tokom spavanja i telo je već u režimu sagorevanja sala.
    Tvoje telo nema potrebu da ponovo napuni zalihe sala, ali ima potrebu da napuni temporarne zalihe. Zato je bitno ući u režim sagorevanja sala, jer nakon svake fizičke aktivnosti moraš da jedeš da bi napunio temporarne zalihe, ali ako si trčanjem samo ispraznio temporarne zalihe uzalud si trčao.

EDIT: Ne znam nakon koliko minuta se ulazi u režim sagorevanja sala, ali ako trčiš ujutru pre svakog jela, igraš na sigurno :D

5. Zato je najbolje trčati ujutru pre doručka, jer si sve temporarne zalihe potrošio tokom spavanja i telo je već u režimu sagorevanja sala.

Upravo. Ustanem oko 8, na trčanje, posle mi lakše da učim.

6. Није спреман Катлер, не

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1255470_10153200471485276_1560261868_n.jpg

СOUNTDOWN TO THE OLYMPIA
    12 DAYS 00 HOURS 56 MINUTES

:)

7. Biće direktan strim na Bodibilding.kom :)

8. Мора се одгледат' то у пм :))
    Таман ће бит' у поноћ ваљда, тако испада? :)

9. И то је тај некада оштећени бицепс

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1231563_10153203859020276_1357803241_n.jpg

Не знам зашто, али све више мислим да ће овај чо'ек да побиједи... Не зато што навијам за њега, него зато што је све спремнији и спремнији

10. Vi ste narcisoidni nutricionisti u pokušaju.

11. Između ostalog.

Judeomasonsko-vatikanski klerohomoseksualci.

12. Радио сам мало ноге јуче
    http://www.youtube.com/watch?v=yh_aDKb9rkU

13. Баш слатко тренирају...

Овако и ја кад листове радим, молим људе да ме јашу.

14. Верујем да тада ниси го и да те други го мушкарац јаше лоло.

15. Па и тако обучени се жале да неће да скоче, да их ко не виде :Д

16. Ko o čemu, SMarkan o listovima. :)