Косово је Србiја!

1. Најзада да се пише на теми оно што и треба :) Хвала вам на томе. И Џимбо кад видиш пост убаци ми само И у Србија, прогуто сам га лолол

2. Још патиш од тога да сам тролчина :)9 Био сам озбиљан, стварно. Мртав

А јебига, нисам био неко време овде, заборавио како функционишу ствари. :))

Добра тема, иначе. Пречешљах онако активне јуче, па ми ова једина била примамљива да напишем нешто.

3. Моја маленкост на жалост, није имала прилике да оде на Космет, али ми је баба-тетка избегла одатле, па ми је она причала.... Не могу их се тачно сетити, јер сам био доста мали, а и нисам превише обраћао пажњу, али сећам се да су успомене биле углавном лепе.... Штета што се није могло живети у слози, политичари и новци искварише људе и то је то.... А и Космет је почео одлазити из српских руку још од сеобе Срба....

4. Да (наравно) оставимо политику по страни, и патриотске глупости и шит таки, али мислим да Србима нико никад неће моћи "да отме из моје душе Косово". Много је људи дошло с Косова, много људи има порекло одатле, самим тим многи су везани за њега. Плус, сва та историјска наслеђа... Осећај неправде због свега што се десило. Мислим, знам да је то све курац, и да нема везе са реалним стањем ствари... Ал оно...

Опет кажем, никад нисам био, немам никог тамо, нити водим порекло, али остала ми је урезана једна слика у глави...
    Екскурзија, 4. средње, враћамо се из Грчке, уморни, пијани, покисли, пребијени, прелазимо границу са Македонијом, мрак, аутобус шипчи, у даљини се виде нека насеља, светиљке а ми спонтано крећемо да певамо песме о Косову. Знали смо да нам је ближе него што ће нам дуго бити. Е сад објасни ти мени, откуд то бре?! Нисам бре имао једног јединог патриЈоту, националисту у разреду, нити ултра десничаре, нити навијаче, нити никог... Обични момци и девојке. Страшно чудна атмосфера те вечери.

5. Е ја много волим поглед са Панчићевог врха, на Косово. Готивим историју па ми онда буде сморчина кад се сетим колико је људи изгинуло борећи се ту. А да је Косово као Косово лепо, јесте.

Иначе има једна прича око Косова коју нам је физичар из средње причао, али сада немам времена за њу. Предавао ми је лик само пола четвртог разреда, онда добио посао на Машинцу и уз то позван је да ради на развитку неког чуда против рака. Све у свему човек је генијалан.
    У суштини причао је о томе зашто свима одговара отцепљено Косово и шта ми губимо с њим. А знао је да исприча. Нисам сигуран колико је она за ову тему.

6. Peki, bolje da klinci i pišu kojekakva sranja poput ''Smrt :neki narod:'' nego da uopšte ne iziskuju osećanja prema svojoj državi i naciji bežeći iz zemlje glavom bez obzira ostavljajući je bez radne snage i stanovništva onda kada je najpotrebnije.

Da, do jaja je želja za nečijom smrću.

Nisam nikad bio, nikog otamo ne znam. Jbg, daleko sam ja, potkozarski brko. Ali vas kontam. Fina tema, ne poserite se na nju.

7. Ова тема је за оне који воле Косово и Метохију и којима је она у срцу, као мени. Не зато што су га Шиптари напали па сад као ја волим јер нећу да га дам њима, већ зато што га стварно и искрено волим! Без обзира који народ тамо живео, увек ћу га волети и увек ће бити моја земља, тачније земља моје државе и мојих граница.

Vau. Ti baš nemaš ni najmanju predstavu kako svet funkcioniše, zar ne?
    Prvo, nisu "Šipatari" napali Kosovo; Albanci tamo žive odvajkada.
    http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/559903_2861563660176_1292226221_32229689_1274632106_n.jpg
    I to shvatanje nepromenljivosti granica... kao da je Kosovo oduvek bilo u sastavu Srbije. Ne, nije. Pre toga, tu je živela gomila drugih naroda. Ali onda su došli Srbi i namnožili se, i odlučili da stvore svoju državu. Da li Italijani (Rimljani) Kosovo smatraju "zauvek svojom zemljom" jer su njihovi preci nekada živeli tamo? Apsurdno je razmišljati na taj način.
    Ključna stvar u istoriji je promena, stvari se stalno menjaju. Jedni igrači odlaze sa pozornice, drugi dolaze.
    Ali čak i da jeste tvoja zemlja i u granicama tvoje države (iako NIJE, ali pretpostavimo da jeste zarad argumenta): šta ćemo sa Albanicima na Kosovu? I oni su onda građani Srbije, to ti je jasno, zar ne? I oni onda imaju podjednaka prava kao i svi ostali, zar ne?
    Glavni problem je što ovde svi Albance zamišljaju kao demone sa rogovima i crvenim očima koji okreću bebe na ražnju i masturbiraju na slike iz Jasenovca.

8. Власинарбе , није ти мука да откопаваш ове теме само зарад беспотребног и јадног троловања , подјебавања и провоцирања које ником није смијешно нити занимљиво ?
    Таман што ти истекне бан ти опет срљаш у пропаст.

9. Vlastimire koliko god da se slazem sa tobom u nekim stvarima, sad te zamisljam kao dete Natase Kandic.
    Podrzi nekad svoje jebemu mater.

10. Albanci tamo žive odvajkada.

odvajkada.

Пф... почео си да ошљариш.

11. ау. овај Власинарб нема представу о историји, не зна уопште о чему говори. слушај га, жека Италијани потомци Римљана ?! Колко год да је трол, мора то мало боље.

12. Косово је Србија исто колико је Марио Балотели чистокрвни Италијан.

13. Знаш Валсинарбе, иако често умеш да рекнеш нешто паметно, понекад лупеташ само да би истерао неку своју ствар. То ти не ваља.

Da li Italijani (Rimljani) Kosovo smatraju "zauvek svojom zemljom" jer su njihovi preci nekada živeli tamo? Apsurdno je razmišljati na taj način.

Постоји ОГРОМНА разлика између нас и Талијана (кад већ њих помињеш). У питању је важност те територије по ''национални идентитет земље'' (како је ово постало отрцано).
    Другим речима, Италијани нису изградили своју САДАШЊУ државу на културном и историјском наслеђу некадашње државе која се под окупатором уздигла из крви више десетина хиљада људи (не знам приближну процену, да не лупам) који су дали животе бранећи свој народ и своју веру.

Ово причам чисто објективно. Земља као земља не вреди ништа ако немаш народ који би на њој живео. Није вредна ратовања.
    Опет, независнот Косова није дошла јер ''су шиптари тамо већина''. Има пун курац држава којима су ''мањине'' већински део становништва па сви живе мирно, без сепаратистичких тендеција, бар не неког озбиљног обима. Само слепац може да не схвати да је много ствари иза независности КиМ-а, пре свега игре интереса великих сила, а најмање жеље обичног Албанца са Косова да има ''своју'' државу.

Косово није српско, никад неће ни бити више, и што се пре помиримо са тиме, боље по нас.

14. Dvajt, zašto se toliko trudiš da budeš glup? Kakvi su to porivi? Ne mogu da shvatim kako to razmišljaš? Da li ti uopšte razmišljaš? Pomozi mi. Elem, svakome sa pola mozga je jasno da su ovo podaci sa poslednjih 6 zvaničnih popisa, a s obzirom da ih je 1948. bilo 68,5% logično je da su živeli tamo mnogo, mnogo pre '48. Uostalom, čak i da su se '48. MAGIČNO pojavili na Kosovu, to je bilo pre 64 godine, to je skoro 3 generacije, imajući u vidu koliko se brzo razmnožavaju neobrazovani ljudi, možda i više generacija.

"Национални идентитет земље" ne samo što je otrcano, već je i mit.

15. E, da, i ovo...

Vlastimire koliko god da se slazem sa tobom u nekim stvarima, sad te zamisljam kao dete Natase Kandic.
    Podrzi nekad svoje jebemu mater.

Uuuu, dete Nataše Kandić – pa to boli, jer ona je Velika Zla Veštica, to svaki pravi Srbin zna. Kako neprijatno poređenje, kako je mučnoi stojati u istoj rečenici sa tom... tom izdajnicom srpskog roda. -.-
    Ne identifikujem se grupom koja sebe naziva Srbi. Spoiler: Ne identifikujem se ni sa grupom koja sebe naziva Albanci. Mislim da sam prerastao te nazadne koncepte, kao što su rasa, religija, nacionalnost, "mi-oni", itd.

16. Mislim da sam prerastao te nazadne koncepte, kao što su rasa, religija, nacionalnost, "mi-oni", itd.

Ne, nisi, prosto si presao na drugu stranu da bi ubedio sebe da si prerastao "nazadne" koncepte deljenja strana. A prerastao si kurac, realno.

Jedino te jebe sto se jos tripujes da nisi odbojan kao ta šovinistička govna i zato si još gori od njih.

17. Jedino te jebe sto se jos tripujes da nisi odbojan kao ta šovinistička govna i zato si još gori od njih.

Nema baš mnogo veze s razumom, ali KAKO GOD TI KAŽEŠ. Sve je okej, ne želim da aktiviram tvoju psihozu.

18. Mislim da sam prerastao te nazadne koncepte, kao što su rasa, religija, nacionalnost, "mi-oni", itd.

STIGAO JE PROSVETITELJ A MI GA PLUJEMO I SMEJEMO MU SE! KACMO GLUPI!

19. STIGAO JE PROSVETITELJ A MI GA PLUJEMO I SMEJEMO MU SE! KACMO GLUPI!

Брајвисларве, мени је много жао тебе кад ти овакви наскачу. А ти си склон вређању људи и онда ме душа боли кад треба да те банујем, јер имаш најбоље постове на форуму.

Иначе, да се вратимо на тему:

Ne identifikujem se ni sa grupom koja sebe naziva Albanci. Mislim da sam prerastao te nazadne koncepte, kao što su rasa, religija, nacionalnost, "mi-oni", itd.

Реално. Свака особа која се идентификује са одређеном групом која је обједињена одејама о нацији, религији, раси и сл. је особа која је потенцијално опасна по околину и под хитно треба да нађе живот.

20. Čuj Šimija, 'ovakvi'. Dobro Džimi, dobro...

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.