Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Ma ja bih samo da nekako nađem nešto za šta je dovoljan magacin od 200mkv, viljuškar, jedna kancelarija i par auta...
Nešto što nije mnogo "golemo" i gde nisu neke besne pare, ali se sigurno prodaje i ne treba da se koljem sa ostali krokodili u baru! ;-)
Organske sirovine.
Padalo mi je ovo par puta na pamet za irsku. Nikad detaljnije nisam zagledao doduše.
Воће је увек добра ствар, и поред закона. Узми на пример малине. Јесте, нико неће да купи наше, али направи фабрику за прераду воћа, продајеш замрзнуте/ушећерене и без већих проблема ставиш да су направљене у ЕУ, јер си ти сирове малине увезао као сировину а не готов производ. То су сигурно радили у Швабији пре неку годину, не знам да ли су мењали законе од тад.
Иначе, већину нових производа прехрамбеног типа на малопродајном нивоу мораш да испратиш веома јаким маркетинг, поготово промоцијом. Колико кинте треба тамо за истраживање тржишта, а потом промоцију, дистрибуцију? Са те стране полуфабриканти јесу много бољи, али онда ипак мораш да се водиш логиком шта тамо треба, а не шта одавде треба да се извезе. Џаба ти пар милиона уложених у нпр. гуме, кад имаш презасићеност тржишта.
Ma ja od aprila već moram da počnem sa nečim takvim...dosta je bilo ovoga što radim sada.
Imam neke ponude, ali mi se ne radi sa tim firmama. računam, nov sam u novoj zemlji(relativno nov), pa daj da probam sa novim idejama...
Na kakve organske sirovine misliš?
Uvozi dzukele iz srbije raznih rasa, potpomogni popularizaciji srpske kinologije u evropi! :D
a za njih ne treba nikakvo skladištenje
Свеске, агенде и сл? Имаш пар произвођача у нас. Шрафовска роба? А и пластика је онда добра идеја - ал не знам због величине магацина. Исто тако дрвенарија - даске за сечење, варјаче итд. Или можда да се вежеш са Металцем... Ипак извозе људи на све континенте...
Skupe. etericna ulja, perje, konoplja (ovo je zajebano), prirodni materijal za kozmetike napune i sampone.
Ti si mi dao genijalnu ideju, da znaš! :-)
Naime, u Lux. postoji samo jedan Pet Shop i to loš....kad si pomenuo sinoć kerove, odmah mi je to palo na pamet.
Brendirani leskovački ajvar i brendirani leskovački roštilj.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/Srbija+danas/942488/Leskova%C4%8Dki+brendirani+ajvar+.html
@celt
Kad sam radio TIV Vranje(mislim, ja sam bio TIV), konoplju smo jedino u Moldaviji nalazili. Kod nas je više nema ni za lek...
Rekao je covek bez ajvara, malina i toga.
Ne znam, ovo sam lupio, al ako se raspitas za ovo ostalo, javi mi ako ima nešto.
A pogledaj i za pse... Ideja je odlična, ali pogledaj regulative za transfer životinja, znam da je skupo ako hoćeš da odvedes kuce preko granice. Može da ispadne skupo dok dodju do tamo
Isto su ovde zakoni o postupanju sa životinjama stroži.
Ja sam se samo setio Marsela, Megi i još nekig likova odavde, kako su išli da kupuju štenad u Belgiji i Francuskoj, pošto ovde toga nema...a onda ukapiram da nema ni gde da kupiš ribice, akvarijume, hrčke, itd...
Moram da prekopam zakone u Lux, da vidim zašto je to tako, da li možda postoji neki jeban zakon za to.
Ali sa druge strane, ergela za konje svuda oko mene...valjda je isti zakon i za konje i za hrčke? :-)
Au, kako to jbt. Ovde ih ima dosta, mislim na ove veće pet shopove, i rade odlično, baš iz razloga jer su zaljubljenici u pse spremni da ne idu na letovanja i zimovanja i da odvajaju sebi iz usta samo da bi im pas ili mačka živeli ko bubreg u loju. A takvih hvala Bogu ima svuda u svetu kolko oćeš.
A psi za izvoz mogu biti dobar izvor zarade, al ipak mora da se poznaju ljudi, da se razume malo i u pse...nisu u svakoj zemlji popularne iste rase. Altobelo sam naveo kao primer u prvom postu jer su igrom slučaja oni jedna od najboljih odgaivačnica dobermana u evropi pa i u svetu, izvoze ih po celom svetu, mislim da su neki njihovi psi bili i u nekim holivudskim filmovima. I mnogo im se više isplate da pse izvoze jer napolju mogu da traže po nekoliko hiljada evra za štene, dok ovde teško može za više od 500evra da dobije.
evp ti par sajtova
http://www.eurobreeder.com/breeders/luxembourg_dog_breeders.html
http://luxembourg.angloinfo.com/information/73/animals.asp
Animal-minders and kennels must be registered as such and receive an agreement from the Ministry of Agriculture. It is recommended to:
ensure that the animal-minder is fully registered and fully insured (civil liability)
provide the vaccination records and pet passport, if available
provide contact details where you can be reached (or the details of a friend) while away
Animal-minders usually provide food. However, remember to provide instructions with any special medication or food the pet may need.
Animal welfare organisations often carry out random checks in kennels.
Mislim da nije nikakav poseban problem da se skupi papirologija za izvoz i uvoz pasa, a i ostalih životinja. Jer mnogi iz Srbije uvoze pse iz Rusije, Mađarske i ostalih zemalja u zavisnosti od rase koju kupuju. Da je nešto previše komplikovano verovatno ne bi bio toliki broj uveženih životinja kod nas
Pa jbg...ništa strožije nego kod nas. Samo što ovde sve i MORA baš tako da bude...
mene najviše bune one zajebancije sa avio-prevozima egzotičnih ptica, ribica i tako tih stvari...
ček da idem da čitam malo...
http://lu.wowcity.com/luxembourg/luxembourg/?what=Pet+Shop
Eto koliko ima pet šopova u Lux...1 i to bezveze. najbliži su u Francuskoj posle toga...
Stvarno mi je nelogično, ipak je to zapad, i baš zato što znam kolki su napaljenici vlasnici, ne kupe igračku detetu da bi imali da kupe psu, čak i ovde u Srbiji dobro rade kolko god da ih ima. Mislim da je negde kod BG valjda otvoren i veliki pet shop tržni centar