Prijava

m-a-cm, ispašću hipster ako kažem da mi nije bio nešto od samog momenta kada sam sklopila korice. Pročitala sam knjigu kasnije, "za svoju dušu", i nikakve momente vizije nisam doživela. Jednostavno prosek, mogla bih da živim i bez nje. A onda mi neko dođe i vrišti u facu jer ja ne umem da cenim jedno remek delo sve dok me ne umota u sopstvenu pljuvačku gneva.

Znam tačno kako ti je, meni se 90% srednjoškolskih lektira nije svidjelo, nad kojima su ostali plakali koliko su dobre, dubokoumne, remek djela, bla bla. Jednostavno, te što ti vrište u facu ignoriši, pošto su i meni svi tako vrištali jer mi se nisu svidjeli "Stranac", "Čekajući Godoa", "Dnevnik o Čarnojeviću" itd..
Jednostavno, sviđa mi se Mali princ. :)

Au, Bruse, majku mu, banuj se za spem da ne tražim veze da te banuju. :D

Мали Принц је онако... добар, ал' није нешто, мени било теже да прочитам ту књижицу него неке веће књижурине, не привлачи ми пажњу...

Читајте Корене. Бичиз лав Корене.

Bičiz lav i Vreme smrti.

Bez zezanja, volim tu knjigu od detinjstva. Rado je se sećam i u mojoj polici zauzima počasno mesto odmah pored Kiplinga, Bauma i Kerola. Doduše, za primereni uzrast - čitaću je deci kad malo odrastu.

EDIT: zaboravio sam najvažniju - Beskrajnu priču Mihaela Endea...

Au, Bruse, majku mu, banuj se za spem da ne tražim veze da te banuju. :D

Ne mogu da odolim da ga pomenem kad god imam šansu, evo gore sam se iskupio iskrenim odgovorom :)

Beskrajnu priču Mihaela Endea - е то ме је више занимало !

Imali ste to za lektiru!!? Prvi put čujem. Koji razred? Ozbiljno pitam. Ja morala da čitam "Belu Grivu" a oni "Malog Princa"! Nepravda!

Pročitala prvi put prošle godine i imam utisak da bi mi i dalje iz detinjstva bila omiljena "Pipi Duga Čarapa". Moguće da je pisac bio pionir u pisanju kosmičkih bajki i nije patetična kao "Devojčica sa šibicama" pa je zato omiljena.

Imam kolekcionarsko izdanje Solarisa - štampano u dve boje... predivna knjiga, ali ništa vrednija od Malog princa ili Čarobnjaka iz Oza. O Kiplingu da ne govorim.

@марципан, мислим у петом разреду... А и ја сам читала Белу гриву. Чак се и не сећам о чему се ради.

Rekla bih da je u petom razredu. Sad uzeh knjigu s police, da proverim piše li na njoj, ali jok. Ali zato sam našla obeleživač za knjige u vidu kartončeta sa fotkom Predraga Mijatovića na čijoj poleđini je njegova biografija.

Griva - patetika, plakala, umro onaj konj na kraju. Sve lektire za traumiranje. Princ je bar veseo, ali peti razred, pa ne znam, velika su deca da to čitaju.

За 6. је разред лектира.

Ja sam ga čitala u šestom za lektiru. Smorila me knjiga. Verovatno je nisam ni razumela, kontam da ima nekih lepih rečenica i misli, bla, bla.. Uglavnom, meni se ne svidja, i više nisam ni pokušavala da je čitam. Pored onih epskih, lirskih pesama, to je bila lektira koju sam najmanje od svih volela.
Omiljena knjiga iz detinjstva mi je bila ''Hajdi'' i čitala sam je bar 4-5 puta. lololo

Е да, онај змијски цар. Начи ШТА?
'Ајде ја сад нацртам круг и ко ми каже шта види ту успео је у животу.

Hajdi... eh, da li je neko čitao Pelinovu "Jan Bibijan na mesecu"? Prvi SF horor mog života...

Мислим да ми је највеће питање које се изродило након читања књиге било: шта је ког ђав'ла баобаб и зашто ја то немам у дворишту?!