Test opšteg obrazovanja

1. 18. Koliko otprilike ima kilometara od Zemlje do Sunca i koliko otprilike vremena treba svjetlosti da prevali taj put?

150 miliona,8 svetlosnih sekundi

19. Koja nam je susjedna galaksija?

Andromeda,2 i po miliona svetlosnih godina

neka nagrada?

2. Знам шта је Паретово правило, него ми је чудно да то зна неко ко никад није слушао социологију или политичку економију

Ja znam zato što me generalno inreresuje kako funkcioniše svijet, šta na šta utiče, koji su trendovi aktuelni, pa sam onda čitao dosta nekih članaka o ekonomiji, razvoju računara, filozofiji, futurologiji, meteorologiji, astronomiji, mene dosta interesuju generalno procesi i sistemi, naročito ako mogu imati efekta na uobičajeni život.

Recimo jedna od primjena paretovog principa je da u 80% slučajeva oblačimo svega 20% istih stvari u ormaru, dok preostalih 80% oblačimo u samo 20% slučajeva.

3. evo ti, odje imas mali milion testova opste informisanosti, pa se informisi kako izgleda test opste informisanosti heheh http://prijemni.infostud.com/testovi_proslogodisnjih_ispita/

4. Takođe pitanje tipa ko je 1988. uzeo Vimbldon u muškoj konkurenciji, ne dolazi u obzir

Onda postavi neko pitanje tipa "koja država ima najjaču košarkašku ligu na svetu", ili tako nešto.

5. него ми је чудно да то зна неко ко никад није слушао социологију или политичку економију.

Па да, то и рекох. И ја бих морао да прелистам пар страна да бих са сигорношћу издекламовао тачну дефиницију, а то сам моро да учим.

6. sto smarate za astronomiju,bas kacam ja dosao da objasnim neke stvari iz iste?
    ae ne smarajte

7. 150 miliona,8 svetlosnih sekundi

8 svjetlosnih MINUTA! ne sekundi

8. da jebote,zajebao sam se

9. Onda postavi neko pitanje tipa "koja država ima najjaču košarkašku ligu na svetu", ili tako nešto.

To već može.

10. hahaha pa to je najgluplje pitanje koje se moze postaviti

11. hahaha pa to je najgluplje pitanje koje se moze postaviti

12. Pa i nije toliko, moraš biti debeo mentol da ne znaš da je NBA najjača košarkaška liga. A ima ih koji ni to ne znaju.

13. ne verujem da ima neko ko to ne zna
    moja baba nema pojma blagog o sportu,a opet bi znala to

14. Pa i nije toliko, moraš biti debeo mentol da ne znaš da je NBA najjača košarkaška liga. A ima ih koji ni to ne znaju.

Најјача европска лига, или топ пет европских лига ? :)

15. Spanska,Italijanska,Ruska,jebiga ne znam ko bi jos mogao,mozda Francuska,Nemacka
    ne racunajuci Evroligu

16. Trebalo je onda da temu nasloviš kao: Test iz oblasti koje su meni interesantne i bitne :)

17. Za Evropu već nisam siguran, al mislim da su u vrhu španska, italijanska, grčka, njemačka... ne pratim toliko. Možda je i ruska tu negdje, izraelska...

18. Шпанска, Руска, Грчка, Нлб, Италијанска :)

19. Spanska ABA je najjaca

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.