Rumunski jezik - pomoć

1. jao već je sutra :)

2. ja 'tela da studiram rumunski tačnije.. :D
    elem, lulo, ako se već baviš nekom sociolingvistikom, delimično, proveri i biblioteku na filozofskom, ili nađi forum studenata filfaka pa njih smaraj, ščula?? :DD zajebavam se

3. ne mogu njih da smaram kristi, tamo nisam mod :p :)

4. mi modovi ne koristimo gugl, mi koristimo PRETRAGU! :)
    hvala kris, aj valjda ću krenuti s radom... sutra.

5. Лули, мислим да бих могао да ти нађем неке текстове о Дачанском пре Римљана, би ли ти значило нешто?

6. kako da ne bi, vito!
    ajde ako možeš, molim te i hvala!

7. Eu vorbesc limba română.

Afară, o cădere de zăpadă mare, un stat ne-a eşuat.
    Nu câine muşcă şi ceea ce la şi eu nu pot să aştept să vină primăvara.

Lullaby mi-ar plăcea să te ajut, dar am tradus toate acestea în Google.

8. Imas turu za Rumuniju, zove se Poseta djavolu, ili na rumun. Vizita Vlad Ţepeş :)) 2 noci 5000zadnja noc gratis :))

Sa mog proplanka, gde veselo jare pase, i maleni beli zeka pije vodu, vidi se rumunska granica vino cu mine să te uiţi la România.

9. znam da zvuči nevjerovatno, i da ti to nikako nije namjera, ali nimalo mi ne pomažeš :)

10. Ne trazim orden, ni spomenicu :)

11. Sta bi pa jel ti valjalo, zar nisi to trazila ?

12. jesi li dobila peticu :))) bices glavna u odeljenju hahaha...

Nego kako da uradim replay na bilo koju poruku na temi, ja nema takvu opciju kod mene.

13. E подсјети ме Плазма да потражим на једном сајту ако се сјетим како иде :)

14. Outline history of the Romanian language

Author: Alexandru Niculescu, prof. dr.

Oва књига нам треба :)

15. Imam strinu Rumunku, mozda ona zna nesto o tome.

16. Dobila je vec peticu, ne treba joj vise rumunski jezik,
    za sledecu sedmicu joj spremite bunu protiv dahija i pokosovski ciklus.
    Sto sazetije sa linkovima...ako dobije pet iz istorije bice odlicna na polugodistu :))

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.