Prijava

Meni se čini da se vraća, ne pretjerano, ali vraća se. Imam osjećaj da je mainstream muzika dodirnula dno oko 2008-2010, a od 2011 ponovo malo bolja muzika postaje popularna. Jel se i vama tako čini, ili ja to malo fantaziram?

Imaš neopravdani i ničim izazvani napad optimizma.......proleće valjda :)

Imam osjećaj da je mainstream muzika dodirnula dno oko 2008-2010

Lol, dnu se nikako ne nazire dno, čini ti se

Ja bi mogao navesti primjer nekih pjesama koje su postale jako popularne, a koje su po meni kvalitetnije od većine muzike koja nam je bila servirana tokom kasnih 2000-ih. Samo se bojim da se ne isprovaljujem.

Za početak, Adele mi se već popela na vrh glave jer je previše puštaju, ali neosporan je kvalitet. Zatim ona šugava Zaz, za koju važi to isto, s tim da je po meni Adele daleko jača od Zaz. Onda ova stvar što se sad vrti "Somebody that I used to know" koja teško da bi prije koju godinu postala ovakav hit kao sad. Ili "We are young" stvar malo sladunjava i gejasta, ali dosta originalna. Pa tu je i Jessie J, Cee Lo Green, koji su takođe dosta popularni, a imaju kvalitet. Da ne govorim o nekim bendovima kao što je "Black Keys" koji su takođe vrlo popularni, mada nisu se probili još u pravi mainstream.

Ima tu još komercijale, sladunjavih stvari, ali mislim da je to ipak neki korak napred u odnosu na recimo Black Eyed Peas koji su doskora žarili i palili po top listama, a bukvalno niđe veze, ili u odnosu na Justina Biebera, Kesha-u, Katy Perry ili tek one LMFAO, koji su takođe dno, bar po meni. Lady Gaga takođe spada u tu ekipu iako je malo kvalitetnija, ali ona više igra na kartu šokiranja publike, a muzika iako nije loša, u drugom je planu.

pa jeste, možda malo, sad kad si obrazložio, tu je i Beyonce koja je izbacila vrh album opet i koja jebe...
al to je ja mislim samo zatišje pred ljetnu buru šit muzike, jer madona izbacuje album, il je već izbacila, i ima neka sranja sa getom, koliko sam ja skontala a i svi ti šit izvođači vjerovatno čuvaju svašta za ljeto... samo se strpi malo i vidjećeš... opet će biti nešto kao prošle godine ono OJ JOJ JOJ sranje il će ovo Au se te pego kulminirati do neviđenih visina u slušanosti jer je izbačena i engleska verzija, a tu je i JLo koja je izbacila album koji će svaki čas da zavlada evropom....
ma.... jbg

pa ne znam Jovičiću, može da se kaže, da li što ove godine više slušam radio nego prošle, ali meni se čini da si u pravu.

U pravu si, Jov'čiću. Svi ti koje si naveo + još npr. Lana Del Ray, Selah Sue.. Nekako imam osjećaj da oni jadi od muzike sad samo u Americi mogu da prežive..

NAravno da se vraća kvalitet u mejnstrim, Bubarada objasnila svima!
http://www.youtube.com/watch?v=wDvklW87M6k

Ove naše ne računam, mi smo već sišli ispod dna i prvo se moramo izvući na površinu zemlje da bismo se uopšte odvojili od dna.

Jeste Jovićiče,al kad pogledaš par godina unazad, Bubarada objasnila izbacivši najbolji singl koji se sada vrti po diskotekama, ever.
Mada, moram da kažem da je i Amadeus Bend znatno poboljšao svoju produkciju. Oću da kažem sledeće, a to je da su čak i ovi šitovi konačno skapirali da bez vrhunske produkcije i valjanog truda, ne mogu isplivati na površinu septičke jame koja se odavno već prelila. To.
Čak je i narod post'o izbirljiv kad je šit zika u pitanju,veruj. Neće ni oni da slušaju baš svakakva goMna.

mada kod nas se dešavaju neke fine promjene sa bendovima kao što su Dubioza Kolektiva, Letu štuke, KKN, Sevdah Bejbi, Zemlja gruva... sve su to bendovi koji su sve popularniji i koji se sve više slušaju... možda to i nije neki kvalitet ali je bolji od Dare, Seke i njima slični...

Ah, kako taj Dubijoza Kolektiv, Sars i slični smaraju jebeno....Po meni, nema tu nekog kvaliteta iskreno. Ali Sevdah Bejbi kobjasnijo elektro fank svima! biće da je elektro fank, ne znam.

Ne pratim mnogo domaću scenu, tako da ne znam. A ti što kažeš za kvalitet produkcije, slažem se da se on popravio u domaćoj muzici, ali šitovi su ostali šitovi. Nekako jednostavno ne reagujem nikako na ovu vrstu muzike kao što je Dara. Ali ako već hoćeš da me pitaš šta mi se donekle sviđa od domaćih narodnjaka u poslednje vrijeme - to bi mogla da bude Ilda Šaulić, ona nije loša, a nisu mi loše ni nove Cecine pjesme, sad to nevezano za njen lik i djelo, samo kažem album "idealno loša" je za naše prilike sasvim solidan.

Misliš da ja pratim domaću scenu? ha!
al čujem par stvari kad izađem u grad, i za razliku od ranije, današnji šit je kvalitetniji od ranijeg,ali da, šit ostaje šit.
E Cecu baš i ne gotivim, ne znam niš od ovih novijih stvari, tako da nisam kompetentan baš.

Onda ova stvar što se sad vrti "Somebody that I used to know" koja teško da bi prije koju godinu postala ovakav hit kao sad. Ili "We are young" stvar malo sladunjava i gejasta, ali dosta originalna.

Кад су овакве ствари постале мејнстрим, онда је исти најближе дну до сада.

Onda ova stvar što se sad vrti "Somebody that I used to know" koja teško da bi prije koju godinu postala ovakav hit kao sad. Ili "We are young" stvar malo sladunjava i gejasta, ali dosta originalna.

Кад су овакве ствари постале мејнстрим, онда је исти најближе дну до сада.

To si vjerovatno izjavio zato što mrziš sve što i najmanje miriše na hipsteraj.
Imaš pravo na svoje mišljenje. I možda si dijelom u pravu, jer vjerujem da je i prije bilo dosta stvari na taj fazon tako da ovo nije mnogo originalno.

Ali tu se bar nešto svira, koriste se pravi instrumenti, ima neke originalnosti i kreativnosti, a nije sve sintisajzer, elektronika i auto-tune, kao u slučaju npr. Keshe i Black Eyed Peas-a. Nije to neki iskorak u kvalitetu muzike, ali jeste iskorak u muzičkom ukusu masa kojima je dosadilo stalni tuc-tuc i "pjevanje" uz pomoć auto-tune-a.

Kvalitet nikad neće biti mejnstrim, ende.

e, a da otvorimo temu, koja je mejnstrim pesma kul, doduše ja imam jako čudan ukus za sve, volim detalje, ne gledam celine, pa eto, u stanju sam da sto puta slušam pesmu Taj ti ne liči mala, taj ti ne stoji...mada vidim da Jovičić ovde niej pričao o domaćoj sceni.

Ima istine u tome sto pricas Jovicicu, vecina tih gore navedenih su stvarno OK, jos bi tu dodao mozda bend ''Hurts'' ni novi album Van Halena nije tako los, i Aerosmith je ponovo u studiju tako da ima nade i za rnr scenu

Kvalitet nikad neće biti mejnstrim, ende.

Ne vidim ovdje logiku. Popularnost nečega ne mora nužno da ukazuje ni na kvalitet ni na nekvalitet. Imaš koliko hoćeš bendova koji su bili i mainstream, a i vrlo kvalitetni.