Prijava

Parampapaam!

Veliki gazda Kaizen odlučio da uvede neke novitete na sajt (fala peršunu!), pa hoće da čuje i vaša mišljenja i konstruktivne prijedloge.

Radi se o tome da svaki član dobije na profilu određeni orden, kao oznaku njegovih zasluga i/ili interesovanja na sajtu, a takođe i kao znak njegovih privilegija koje time stiče, na primjer:

ZLATNO PERO - ima 10 odabranih definicija => Nema ograničenja na pisanje definicija. BRENDON - nijednom nije banovan => Može da zaključava komentarisanje svojih definicija/postera

(neki od Kaizenovih primjera; moderatori su imali još neke prijedloge, ali da vas ne zbunjujemo i ne usmjeravamo sad)

Dakle, postavlja se takoreći dvodijelno pitanje:

1. šta bi se trebalo nagrađivati (nebanovanost, veliki broj odabranih definicija, komentarisanje, postovanje na forumu, prosjek, ukupan broj poena, broj definicija, broj ocijenjenih definicija itd, staž na sajtu, svestranost: definisanje/posterisanje/reakcionisanje i slično) i

2. čime bi član kojem bi bio dodijeljen određeni orden trebalo da se nagradi (zaključavanjem komentara, brisanjem komentara, anonimnim prijavljivanjem defki itd za brisanje, povećanjem dnevne kvote za defke/postere/reakcije....)

Uz to, diskusija je otvorena i za drugačije, bolje ime: šta vam zvuči bolje od ordenja? Bedževi, rankovi, medalje, značke...?

________________________
Pa, navalite sa prijedlozima.
Samo lijepo vas molimo: bez spema, pošto će Kaizen da prati temu, pa da bude pregledno. Dakle - bez nepotrebnih izjava tipa "ne treba nam to" i slično, nego pišite konstruktivne kritike i prijedloge kako bi sve ovo bilo realizovano na što bolji način i da svi budu što zadovoljniji.

E da, vrlo važna stvar: ovo ordenje bi možda moglo da zamijeni ktitorske privilegije i uopšte ktitor naloge. :)

Генијално...

Почасни Сленџер - аутор који има велики број сленг дефки и који се залаже за очување сленга

Почасни коментатор - аутор са преко (одређена цифра) коментара

Почасни читалац - аутор са преко (одређена цифра) прочитаних дефиниција

Почасни форумџија - аутор са великим утицајем на форуму

EDIT Lula: snajperu, a šta predlažeš kao nagradu, tj. privilegije tih članova?

ne slažem se i protiv. ja sam jednom nepravedno banovan i samim tim ne mogu da budem brendon. ako ne mogu ja, neću da mogu i ostali. a ovo za neograničeno pisanje definicija može, ako i samo ako je plan da se ukine ktitor. btw, s obzirom da sam stalno na sajtu vrlo lako mogu da zaključam komentarisanje svojih definicija, i to je nešto što ktitor nalog dozvoljava.
elem, kao zaključak, da li se to planira ukidanje ktitora?

Treba da se uvede VIP forumaš. I ja da dobijem to zvanje. Šta sam pameti prosuo po ovom forumu, red je.

Предлажем да се одабира више дефиниција сленга, ништа више. Правом сленџеру је драго када види сленг у одабранима, дакле то је само по себи награда.

ne slažem se i protiv. ja sam jednom nepravedno banovan i samim tim ne mogu da budem brendon. ako ne mogu ja, neću da mogu i ostali.

e jebiga sad...

vrlo lako mogu da zaključam komentarisanje svojih definicija, i to je nešto što ktitor nalog dozvoljava.

kako to, majke ti? :)

elem, kao zaključak, da li se to planira ukidanje ktitora?

da.

____
primjeri navedeni u prvom postu su samo PRIMJERI, koji treba da vam pokažu kako i vi da date svoje prijedloge. pliz učinite to. :)

što se ovih prijedloga za sleng i slendžere tiče - prvo bismo morali da edukujemo veliki procenat članstva šta je to u stvari sleng, a šta izmišljotina, a šta definisanje manje poznate riječi (ta riječ je uglavnom manje poznata samo autoru i njegovim vjernim komentatorima), a to je jebiga krvav pos'o. :D

EDIT

YeahBatch
Ja predlazem da se dodeli orden za najveceg smaraca. I da se dodeli meni.

bez spema, priti pliz, samo konkretni prijedlozi.
a smatraj da ti je ta titula dodijeljena. :)

Почасни читалац

Recimo, 10 različitih znački za različit broj ocenjenih defki. Prva značka na 500, druga na soma, treća na pet soma, pa na deset, dvajes, pedeset, sto soma. I krene narod da čita, da osvoji značku, da se nabudži. Klasična RPG navlakuša. WoW u malom.

Тај рад, можда почну да читају.

Jeste, onda bi neki lik upao na defke i rokao pluseve na svaku defku da bi dobio orden. Zajebi to.

prosjek

Definitivno. Jer ima autora koji "siluju" definicijama i tako nabijaju rank.

komentarisanje

Ne. Jer to ne vidim kao doprinos sajtu, čak šta više, ukinuo bih tab "komentari" ili ga preimenovao u "reklame".

veliki broj odabranih definicija

Da. Kako definicija, tako i drugih oblasti sajta. Kao naj - defindžidžija, naj-posterdžija, naj-reakcionidžija.

Odlična nagrada bi bila brisanje definicija, svojih, po želji. Ili postera, reakcija, svejedno.

Dobra je ovo ideja, samo treba malo da se razradi. Fin način da se opet podstaknu ljudi da čitaju i pišu definicije. Neke medalje za čitače i pisače i bum...

Биће овде креативних предлога несумњиво, оно јес' да сам "нуб" овде ал' ето ако смем да присмрдим мало и ја...
Израз за орден или ти беџ, значку рецимо да буде староставни српски "колајна" !
Зашто "колајна" , зато што ће сваком џанкију ође бити јасно да то симболише нешто добро и узвишено, добро "ко лајна" ...
и треба је заслужити...

kako to, majke ti? :)

ako sam "maloprije" onda sam online. ako nisam "maloprije" onda sam ofline i snajperišem. A nije mi teško kliknut i obrisat komentar, i ranije sam to radio i opet ću :)

da.

stvarno? e jebi ga. a taman sam se navikao.

Odlična nagrada bi bila brisanje definicija, svojih, po želji. Ili postera, reakcija, svejedno.

pa, sajtu baš i ne ide u prilog da neko ko je nako malo tanji na ivcima uzne i pobriše svoje hiperpopularne i fejsbuklajkovane defke/postere/reakcije. nije da se nije dešavalo. :)

jedino kad bi im se dala privilegija da, kao i dosad, traže od modova to brisanje, pa da mi prosudimo je l' to treba i smije da se briše.

EDIT
paninaro, zaključavanje komentara nije isto kao i snajperisanje i brisanje istih :D

EDIT2

Израз за орден или ти беџ, значку рецимо да буде староставни српски "колајна" !

nije loše, nije loše!

pa, sajtu baš i ne ide u prilog da neko ko je nako malo tanji na ivcima uzne i pobriše svoje hiperpopularne i fejsbuklajkovane defke/postere/reakcije. niej da se nije dešavalo. :)

nije u redu da se uzima već stečeno pravo, ukoliko je taj bio ktitor u vrijeme nastanka definicije.

ali, što god da smislite ja ću biti najvatreniji podržavalac toga!

Био је већ једном предлог да 1000 првих аутора има опцију да предлаже дефиниције за брисање (као. поред плуса и минуса да има и опција предложи за брисање). Модификовао бих то да они са просеком преко 100 или тако нешто имају ту опцију, или тако нешто.

EDIT Lula: evo 'vake prijedloge oćemo. :)

Nije loše ovo, mada sam protiv ovog zlatnog pera za 10 + odabranih definicija (iako imam 10 odabranih), jer bi dovelo do toga da mlađi autori češće posjećuju moj profil i samim tim me više i ocjenjuju (plusiraju), što nije fer. Ostalo je dobro.