Књиге које су вас смориле током читања

1. +1 za "Autostoperski vodič kroz galaksiju"

...Verovatno zato što nisam bio u pubertetu kad sam probao da to čitam. ;-)

2. Evo sam upravo završio "Autostoperski vodič kroz galaksiju", i sviđa mi se knjiga, al da nema humora bila bi sranje.

3. Ovako... Kafkina Amerika, iako nedovrseno djelo, daleko je od njegovog potencijala... Mozda stoga sto mu je to prvo ostvarenje... Malo me smorila dok sam je citao, jer smatram da je pisac negdje izgubio nit tokom nizanja stranica...
    Sjecam se, kao dijete u osnovnoj, jedina knjiga koja me ubila po sred mozga bila je 20000 milja pod morem...
    A ko je pomenuo gospodara, nemoj da bijem bre... Tolkina mi ne diraj... Zezam se. Stvarno, Tolkina obozavam, od poezije do Nedovrsenih prica...
    A ti Tomdrile Meriline... Pretpostavljam volis TOcak vremena.... Mniogo dobar serijal, iako me npr. prva knjiga malo samrala dok se radnja nije zaukcala.
    Takodje, iako ga postujem, CIca Gorio Balzakov smatram za golo govno... Taj realizam tipa socijalne prilike i slikanje drustva nikada nisam volio... Smatram da umjetnost jeste iznad banalnosti svakodnevice. Stoga smatram da je Karenjina jedan od najprecenjenijih ostvarenja u istoriji knjizevnosti... I jedna od diskutabilnih prekretnica.
    Man je genijalac, iako ej moj omiljeni pisac trenutno Herman Hese...
    E da, interesuje me jel ko citao Dzojsa i da baci koji utisak... Ja jesam, al ne otkrivam nista dok nego ne zapocne... Portret umjetnika u mladosti, ne - to je klasik... Interesuju mew Uliks i Fineganovo Bdenje. (DAblince preskacem, iako sam ih citao).

Magicni realizam prolazi.

4. Људи попут тебе су разлог због ког постоје кич и шунд. Сад бих ти објаснио због чега је то тако, али сумњам да би ишта схватио како треба. Вероватно би и моје објашњење извулгаризовао.

Ne shvatam ništa narafski, ali sam očekivao da me jedno takvo više biće poput Vas umilostivi poklonom svoje premudrosti. Ah, mada bio bih slobodan primetiti, da me niste udostojili dužeg prosvetiteljskog posta od onog koje je moja malenkost očekivala, ali oprostite mojim vulgarnim mislima lolo. Oh, presvetli, častio bih vas porcijom droge i sa pešest hipsterskih knjiga, ali nemam sitno do 3 groša, ipak mi kmetovi težački živimo, obitavajući u mizeriji kiča i šunda, a sumnja da bi moj poklon bio dovojno vredan da udostoji pažnju takvog mudraca mi para grudi iz kojih se bolno otima uzdah... Ali, čekajte! Oh, zrnce Vaše svetlosti mi dade proviđenje - sad brojevi oko mene spadaju k'o da sam u Matriksu, vidim svet nekim drugim očima: najednom volim pedere, hipstere i alternativce, odjednom imam želju da se bavim kontemporatnom umetnošću, nabavim polovan Nikon i bavim se jogom, dok slušam EKV osećam kako svemir pulsira ljubavlju i ja sam deo njega.

5. Само школска лектира ме је сморила, баш ретко она коју сам сам узео из библиотеке.
    Сеобе и На Дрини ћуприја су прве, не знам шта сам који курац читао то уопште. А и генерално смарају школске лектире, зато што мораш да их читаш, а не зато што си решио својом вољом

6. Dnevnik jednog pokvarenjaka od Bukovskog

7. Lelejska gora, tjerao sam se 20 puta da je čitam, al pređem 5-10 strana i plafon...

8. Man je genijalac, iako je moj omiljeni pisac trenutno Herman Hese...

Slažem se za Mana. "Budenbrokovi" mi je jedna od najboljih knjiga, oba dela, kao i "Ispovest varalice Feliksa Krula". A od Hesea volim "Putovanje na istok".

9. Ne shvatam ništa narafski, ali sam očekivao da me jedno takvo više biće poput Vas umilostivi poklonom svoje premudrosti. Ah, mada bio bih slobodan primetiti, da me niste udostojili dužeg prosvetiteljskog posta od onog koje je moja malenkost očekivala, ali oprostite mojim vulgarnim mislima lolo. Oh, presvetli, častio bih vas porcijom droge i sa pešest hipsterskih knjiga, ali nemam sitno do 3 groša, ipak mi kmetovi težački živimo, obitavajući u mizeriji kiča i šunda, a sumnja da bi moj poklon bio dovojno vredan da udostoji pažnju takvog mudraca mi para grudi iz kojih se bolno otima uzdah... Ali, čekajte! Oh, zrnce Vaše svetlosti mi dade proviđenje - sad brojevi oko mene spadaju k'o da sam u Matriksu, vidim svet nekim drugim očima: najednom volim pedere, hipstere i alternativce, odjednom imam želju da se bavim kontemporatnom umetnošću, nabavim polovan Nikon i bavim se jogom, dok slušam EKV osećam kako svemir pulsira ljubavlju i ja sam deo njega.

ne pokušavaj fejl sarkazmom da pokriješ da na prvom mestu TI nisi argumentovao nimalo svoj prvi post, koji je jedan od najglupljih postova koje videh na forumu, ako je zaozbiljno. objasni šta su to hipsterske knjige, zašto ti se ne sviđa, zašto je kubizam sranje (mada da znaš šta je kubizam, znao bi da ne postoji taj pravac u književnosti), koje su knjige po tebi bolje i zašto i ko si ti da osporavaš kvalitet ovih prvih?

to je taj tip ljudi koji nema svoje mišljenje, a misli da ga ima jer kritikuje nešto samo radi kritikovanja i kontriranja. zašto si hipster torimau?

10. Wernere, zbog sira i vojne muzike. Ništa ti nisam rekao, idi bavi se kubizmom gurajući kocku u krug.

11. Отон Жупанчић - Цицибан

12. Такоееее Лукс, објасни све то одмах, ако не објасниш и испаднеш глуп на форуму, јер ниси аргментовао претходни пост, не излази на улицу наредних 5 дана, срамото!

13. Stoga smatram da je Karenjina jedan od najprecenjenijih ostvarenja u istoriji knjizevnosti...

Potpisujem! Stvarno, smor do savrsenstva. Rusi uglavnom tako natezu mnogo, ali mi je Dostojevski i pored toga bio dobar. Ma ima gomila smarackih knjiga, ne znam sta bih prije naveo. Andric, sigurno 90% procitanog. Ni Selimovic ni Cosic mi nisu toliki smaraci.
    Za Balzaka se ne bih slozio, mozda sto gotivim taj neki francuski stil, ali Jadnici od Igoa su vrhunac smaranja! Isto mi je i Zilahi malo odbojan zbog tog suvoparnog nacina koji citaoca odbija i u prvim stranicama knjige. Zola, za vecinu je smarac, za mene moze da prodje, ima to nesto sto zaokuplja paznju. Man, procitao samo Budenbrokove i nisam odusevljen, "Ararat" od Zilahija je slicne tematike, ali mi je mnogo gotivniji bio. Heseom sam odusevljen. Fantastican je.
    Gospodar, prve dvije knjige su citljive, ali je zato treca nemoguca za citanje, narocito onaj dio o lutanjima Frodoa i Sema kroz Mordor, da se objesis. Tocak vremena sam bukvalno gutao, dok mi nesto nije puklo i prestao da citam poslije 9-10 knjige.
    Ona djela prosvjetiteljstva, Bakonja fra Brne, Dositej i slicno su isto pomalo smorni.
    Mozda je malo "lakse" stivo, ali mi je najzanimljiviji Dima stariji, pa ko ne voli smaranje neka ga cita. Prednost dajem Gospodji Monsoro, Kraljici Margo (pogledajte i film ko nije, vrh je, Brega radio muziku) i 45 vitezova.

14. Баш, шта представља појам "хипстерска књига" молио бих зобјашњење.

15. Такоееее Лукс, објасни све то одмах, ако не објасниш и испаднеш глуп на форуму, јер ниси аргментовао претходни пост, не излази на улицу наредних 5 дана, срамото!

Muki, eto preko Amazona sam naručio 40 knjiga najhipsterskije literature prekucane isključivo na pisaćoj mašini, valja se kultivisati pred ulazak u evropsko-liberalne tokove. Idem danas na pijac da kupim stare ploče i, matere mi, razmišljam da idem vanredno upišem filozofski fakultet i kurs neke fotografije, jebote uskoro se neće moći ući u Beograd ako nekom na ulazu ne popušiš kurčinu, izrecituješ Bukovskog na sumerskom i ne rokneš par igala u venu. Do tada ću da se na seoskom trgu pokajnički bičujem i ritualno polivam pepelom.

16. pa kad se već iscimao da napiše kilometarske postove gluposti, valda može i tričetri rečenice nečeg smislenog

17. ...Verovatno zato što nisam bio u pubertetu kad sam probao da to čitam. ;-)

Контам да се не шалиш, па ми објасни шта је ово требало да значи?

18. Slika Dorijana Greja. Počeo da čitam, opisuje saksije i ruže na 10 stranica, pa sam moro da je lokujem.
    EDIT
    Dan je 27 Oktobar 2012 i nakon što sam je najzad pročitao mogu reći da se iskreno kajem i stidim zbog ovog svog posta. Izvini Vajlde Oskare :*

19. "Grimus" Salmana Ruždija. Prvi put sam stigla do pola, drugi put posle par godina do pred sam kraj, taman kad je počelo da biva zanimljivo, mudro i poučno. Ma knjiga je ustvari fenomenalna, ali moraš da je čitaš u jednom dahu, inače se izgubiš.

20. Moja borba, nije baš ni da sam pročitao mnogo, ali prosto mi ubije želju kad je uzmem u ruke.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.