Додик, највећи српски син или обично говедо

1. Ne znam iz kog si grada Đorđe, pa ne mogu da sudim.

2. jebote, pa jedino iz laktaša može biti :)))

3. Pa stvarno ne znam šta da vam velim momci. Ako je neki dio RS profitirao dolaskom SNSDa na vlast to je Krajina, nama iz istočne nije moglo biti gore, a Hercegovci stvarno neam blage kako im je, ali kontam gore čak i od nas bilo i ostalo.

4. Nači Zvornik i slično

5. Krajina profitirala? Viceve pričamo večeras.

6. Nisam to rek'o, pročitaj ponovo.

7. meni je on super od kad sam ga jednom slušala kad je pozvao članove predsedništva u banjaluku, zato što on ne može u sarajevu da razgovara, nekako mu depresivno zbog mnogo džamija...

8. Kao osoba, tip je dokazana sirovina, neotesanac, lažov i đubre, al može bit i kulturica kad oće. A slabo kad oće. Inače, neosporan intelekt, retorika, snalažljivost....Multitalenat jedan. Ja recimo najvolim kad zapjeva. Sigurno može dosta jest i pit, dobro izudarat, jebavat...Ma vidra od čoeka!

Što se politike, privrede i ekonomije tiče, kontam da bi stvari u ovoj našoj kaubojštini bile manje-više iste i s njim i bez njega. Stvari se odvijaju svojim tokom i ne mislim da bi neki drugi političar donio nekakav žešći prosperitet ili nešto pretjerano unazadio prćiju. Isti mi kurac, al ajd da kažem da ga za nijansu više gotivim nego o što ga ne gotivim.

9. Dobar mu je bio fazon i u SAD - u meščini, na nekim pregovorima, kad nije htio ništa prihvatiti, pa ga ameri pitali :"pa šta vi hoćete?", a on rek'o : "'oću kući" . :)
    Inače, nemam mišljenje o njemu.

10. Pa jes, čovjek sebi izboksovo poziciju da može izdrkavat gdje oće i kako oće. I da je u toj situaciji isuko budalu i reko:"Pogledajte kako je lijep." stvari se ne bi bitno promijenile.

11. Npr. uzmimo poređenje skoro očiglednih suprotnih političkih karaktera, Tadić-Dodik: svakom ko iole ima neki amaterski jebemga osećaj za psihologiju i bar malo zdravorazumske pronicljivosti, je sasvim očigledno da se Tadić služi veoma sličnim metodama kao Obama: mnogo bljuzgava slatkorečivost, odlazak od teme u pičku strininu samo da bi opet zvučalo slatkorečivo, obećanja narodu, jer se nada lako potpaljuje a umire zadnja, priča o mnogim pravima, slobodama i te koeljovsko-gandijevske stvari (btw, jeste znali da Indijci ne mogu smisliti Gandija?), skoro glumački uvežbano empatično podešavanje dikcije i svetosavsko-platonskih grimasa na faci... Ukratko, palamuđenje, ali veoma lepo upakovano. Sa druge strane, Dodik tuče u brk, uvek nebrušeno, počesto grubo i osirovo. Možda i dosta laže, jebiga nisam baš toliko upućen da mu držim sveću nad bankovnim računima i telefonskim razgovorima, ali opet neke stvari što bi Tadić rekao slaktorečivo u deset minuta, Mile stuče u dve rečenice, a suštinski radi se o istoj stvari. A naš narod većinom voli upakovane stvari, slatkorečivost i kitnjatost. Slatko pa makar i da je laž je draže od istine u dronjcima. Noj pred smrt gura glavu u rupu, teško je suočiti se sa istinom, koja je surova, rulji su potrebni oni koji će im eufeminizmima i lažima mozak anestezisati. Jednu sam drugaricu pitao zašto je glasala za Tadića, njen odgovor je bio: "Zato što je najlepši predsednik do sada hihihihihi" (?!) E, meni to ide na kurac. Političnoj sceni je preko potrebno više ljudi koji će biti malo manje elokventni, da ne kažem srati, a malo više praktični, da kažem - direktni.

12. Luks Učitelj

Mile, jebiga već u pitanju postavljaš odgovore na pitanja koje želiš da čuješ, i odmah otvarajući temu sugerišeš kakav je Dodik. Sigurno je onako ogroman, svakako nezgrapan kao međed i sa ne baš probranim rečikom nije neko najbolji koji se može zadesiti na čelu Srba u Bosni, ali je, bar mislim, dosta neposredniji u komunikaciji i daje realnije izjave od velike većine političara sa naših prostora. Naravno, duboko sam ubeđen da Milorad Dodik nije prepoštena dobrica niti da je čist od nekih kriminalnih radnji, ali ipak mi je mnogo draži od plejade bledunjavih torima-bege-divi-gavajo političara koji jedva čekaju da priznaju kako su zločinačko-orjentisani Srbi iz "Republike Šumske", kako je zovu, napravili genocide i silovali i napadali nedužan svet. Naravno, sve to rade podrške zapada, svog mesta pod suncem što će reći - suve materijalne koristi. Pogledajte samo onog lika što je vodio Otpor koji je koristio skoro istu retoriku kao ovi "moderni i evropejski", a sad se kao zaštićen svedok brčka na bazenu u Floridi. (Kad gledam izjave beogradskih političara čisto se pitam ako se npr. nevino Sarajevo branilo toliko dugo vremena od srpskih snaga, da li su se branili bacajući karanfile ili tulipane, ili pak tulumbe i ratluk? Da li su mi Hrvati bacili one tri granate u dvorište sa ciljom da me zabave, ili je to bio samo prijateljski, bezazlen vatromet, ili su mi dva rođaka zaklana od strane muslimana u gestu ljubavi?) Mile takođe nikad ne bi dozvolio neku gej paradu, kao što je Beograd veoma nisko pao pa dopustio da se svaka šuša hvata za šarene zastave i džabalebari po trgovima glavnog grada i obija trafike, pod šatro benignim izgovorom organizovanja protesta. Drži veoma čvrst stav prema muslimanskim vlastima iz Sarajeva, što je apsolutno neophodan preduslov za opstanak srpskog naroda u Bosni.. Većina ljudi iz Srbije nemaju dve čiste šta se trenutno dešava u Bosni, kao ni o tome šta se dešavalo, čini mi se, iz nekog hobija i kurtoazne želje da iskažu svoju svestranu eruditivnost, se trpaju k'o gaće u bulju da se iz hobija bave problemima u Bosni, ali nekako ipak preko kurca i sa dva prsta, kao uštirkano razmaženo derište obučeno u belo kad hvata loptu zaprljanu blatom, uz šta moram da napomenem i ogromno nepoznavanje elementarnih činjenica novije istorije srpskog naroda. Nekad mi se čini da su ih strani mediji i plejada nevladinih organizacija (možda ne organizacije srpske vlade, ali sigurno orgazinacije vlada koje ih guraju) toliko isprali da više dele stav sa zapadom i CNN-om, nego sa ljudima koji su doživeli, propatili i videli sve šta se dešavalo. Na kraju, kao što reče vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, parafraziraću: "Kada je Dodik došao na vlast, bilo je aktuelno pitanje opstanka Republike Srpske, a sad je trenutno pitanje njenog napretka." I to je nešto.

Beograđani - milion i po ljudi koji žive na grbači ostatka države, urbani mamini i tatini sinovi i ćerke koji u sred radnog dana na Obilićevom uz makijato na svom Epl računaru ulaze u svoj akaunt foruma B92 da prozbore koju sa istomišljenicima i popljuju 'nacoše' koji svojom dekadentnom pojavom guše sve oko sebe i koče napredak države ka EU. Malo na Tviter da vidimo šta kaže Biljana "AAAA" Srbljanović, da se čekira koji ivent u dolazećem periodu pa na faks (filozofski, FDU, primenjene, Megatrend itd).

Hiljade mladih, koji uzgred ništa teže od kašike nisu podigli u životu, čine okosnicu omladine LDP-a i DS-a, redovni su na mitinzima i protestima nevladinih organizacija, zalažu se za mir u svetu, slobodu govora i nezavisnost Republjike e Kosoves. Nose garderobu u vrednosti kvadrata stana u centru i generalno plene svojim hipsterlukom.

Mit je da postoji tamo neka opština Barajevo, Palilula i Rakovica, gradski saobraćaj se svodi na samo par linija u krugu dvojke, a autobusom idu samo cigani sa donjeg Dorćola i penzioneri.

Sve kako treba, urbano, moderno i po evropskim standardima.

Je l' sam blizu?

13. ЦИЈЕЛУ? јеси сигурна? :)

u moje selo je stavio, a moje selo je meni cijeli svijet :DDD

14. odavno nisam procitao ovoliko dobrih komentara.

15. btw, jeste znali da Indijci ne mogu smisliti Gandija?

Ја само да питам откуд ово и да ли је онај Ацке озбиљан?

16. Цар
    btw, jeste znali da Indijci ne mogu smisliti Gandija?
    Ја само да питам откуд ово...?

Mali off od teme: Paz', Care, ovo su mi dosta Indijaca potvrdili u razgovoru, a vidim im face kad pozelene kad se Gandi spomene u bilo kom kontekstu, ali zbog neke učtivosti i prirode njihovog mentaliteta nisu mi odgovorili i obrazložili zašto, i pored toga što sam bio vrlo radoznao (čitaj: dosadan i uporan). Sugerisano mi je nešto u vezi sa nezavisnošću Pakistana, i da i njima ide na kurac takva kmeljava politička retorika koju je Gandi furao.

17. Sad pročitah ove duge postove Luksa i komše Glavnog. Iako su im u principu različiti stavovi, ni jedan nije pogrešan i tu je sva istina. Stanje je tvrdo, ići će na bolje ali jako sporo, presporo, i s Miloradom i bez njega. On je tu, pa je tu, prdi glasno i goropadno, drugi bi to možda radio malo suptilnije i na kašičicu, a (ne)rezultati bi bili i biće isti.

Pored stanja u državi koje oblikuju Dodik i ostali političari, kontam i da je narod u teškoj apatiji što dovodi do odsustva bilo kakve inicijative kod pojedinca da sebi kolko-tolko popravi život, čak i kad mu se pruža prilika. Ovo govorim zbog dijela komentara komšije Glavnog gdje govori o pada tražnje na tržištu radne snage i da narodu treba bilo kakva plata. Nekako sam u kontaktu sa više ljudi sa različitih opština koji imaju seoska gazdinstva, voćnjake, malinjake i koji svake godine muku muče sa sezonskim radnicima koje moraju skupljati ko da su doktori nauka. Istina, dnevnica od oko 25 KM koju oni nude je zaista mala, al krv mu jebem, je l ti od toga bolje da sa svojih 15-35 godina, svaki dan od matere uzimaš petaka za Drinu, produženu s mlijekom i net, a vikendom i više da bi mogo propisno da se urokaš?! Nemam pojma, ja sam kao student opušteno radio svašta za 1000 dinara dnevno i nisu mi otpala muda.

18. Beograđani - milion i po ljudi koji žive na grbači ostatka države, urbani mamini i tatini sinovi i ćerke koji u sred radnog dana na Obilićevom uz makijato na svom Epl računaru ulaze u svoj akaunt foruma B92 da prozbore koju sa istomišljenicima i popljuju 'nacoše' koji svojom dekadentnom pojavom guše sve oko sebe i koče napredak države ka EU. Malo na Tviter da vidimo šta kaže Biljana "AAAA" Srbljanović, da se čekira koji ivent u dolazećem periodu pa na faks (filozofski, FDU, primenjene, Megatrend itd).

Hiljade mladih, koji uzgred ništa teže od kašike nisu podigli u životu, čine okosnicu omladine LDP-a i DS-a, redovni su na mitinzima i protestima nevladinih organizacija, zalažu se za mir u svetu, slobodu govora i nezavisnost Republjike e Kosoves. Nose garderobu u vrednosti kvadrata stana u centru i generalno plene svojim hipsterlukom.

Mit je da postoji tamo neka opština Barajevo, Palilula i Rakovica, gradski saobraćaj se svodi na samo par linija u krugu dvojke, a autobusom idu samo cigani sa donjeg Dorćola i penzioneri.

Sve kako treba, urbano, moderno i po evropskim standardima.

Je l' sam blizu?

K'o prstom u dupe. :)

i da i njima ide na kurac takva kmeljava politička retorika koju je Gandi furao.

Jes', ali Gandi makar nije materijalno profitirano od iste, tj. nije to pričao radi neke sopstvene koristi, koliko ja znam. E sad, ako se zalagao za nezavisnost Pakistana, onda je i logično zbog čega im ide na onu stvar. Mada mi nije baš najjasnije kako ne mogu da smisle čoveka koji se izborio za nezavisnost Indije, ali nisam ni blizu upućen u celu tu priču, tako da ne bih ovako olako da sudim. Verovatno je stvar komplikovanija nego što izgleda.
    Što se Dodika tiče, ne podnosim ga zbog njegove bahatosti, nekulture, koja je preterana čak i za moj prostački ukus (a mi smo kao neka kulturna naciju u pičku materinu, ali 'ajde) i zbog uske povezanosti između njega i Tadića i jer obojica guraju Patlidžan, ali to je sad druga tema. I deluje mi dosta nesposobno, baš kao i velika većina naših političara. Ukratko, obično govedo.

19. Ne mogu da vjerujem koje su ovo budale :))

http://www.miloraddodik.com/

20. Nekako sam u kontaktu sa više ljudi sa različitih opština koji imaju seoska gazdinstva, voćnjake, malinjake i koji svake godine muku muče sa sezonskim radnicima koje moraju skupljati ko da su doktori nauka. Istina, dnevnica od oko 25 KM koju oni nude je zaista mala, al krv mu jebem, je l ti od toga bolje da sa svojih 15-35 godina, svaki dan od matere uzimaš petaka za Drinu, produženu s mlijekom i net, a vikendom i više da bi mogo propisno da se urokaš?!

Ogromna istina! Mi smo lijena govna. Oće dnevnicu četres marki, par pivi ("Joj nemoj Nektar, nekako mi grk"), tri pauze, dva do tri obroka a da radi od sedam do 2. E ako to oće ne ide na benzinsku da dočekuje kamiondžije.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.