'El burek burek, ako nije s mesom?

1. mesja, odlično pitanje! jer, jogurt je grčki prozvod, ne? onda, po etimološkoj liniji, uz burek ide turska kafa, a?

pazi sad faco, ja ne smem da jedem meso. zabranjeno mi. uz to, nikad, ali nikad nisam volela mleveno meso umetnuto u kore, pa bilo to pita, burek, mantije, il štogođ drugo (pod mantije mislim onaj način slaganja kora, ne to što ti nosiš, da se razumemo!). i šta sad, ja ne smem da jedem burek, kao takav? ne smem da zamenim meso sa nečim drugim? kamo tolerancija? kamo evropske vrednosti? kamo ljucka prava?!

ili reci, kad smo već gibanicu podegli. da li se esencijalna vrednost gibanice umanjuje ako neko umesto sira stavi meso, jerbo je npr. alergičan na mlečne prozvode?

ne radi se ovde samo o običajima i kulunarskim tradicijama, radi se i o metafizičkoj predstavi bureka, i njegovom otelovotenju u fizičkom svetu....

i da, fejz čoveče, niko se ne svađa, samo pokušavamo da proniknemo u tajne bivstvovanja bureka (a i dosadno nam....)

2. To što Srbijanci svoje šuntave pite zovu burekom (a jedini je burek s mesom, to svak zna) je pandanska situacija onoj kad bi babicu iz porodilišta zvali krajiškim drvosečom.

3. Facafacaa
    Селенијум, овде се једе жива риба. Уништили ме начисто. Посто сам еским. Ловим, живо дерем и кидам месо док се још копрца. Ко Голум.

Onda moraš ćim prije doći nazad da sapereš to sa Nektarom. Ne mere to tako, banda je to, moja ti...

4. pa ček bre sad! el burek u okrugloj tepsiji, kora na koru, il valjkasta zmijica?!?! wtf?!

edit: marcipan, stvarno, daj jebote, zelje?! fuj! bljaaaarg!

5. E sad, da zajebem teoriju, u praksi je Faca totalno u pravu kad kaže:

'Бурек'' је ово што што селенијум окачи, а ''бурек с месом'' је оно премасно трокутасто србијанско говно од којег ми се повраћа :)

Jeo sam u Srbiji burek s mesom, i zaista je premasan, bar za moj ukus.

Možda je to i poenta, da čovjek duže bude sit, al meni se ne sviđa.

6. Elem jel se meni čini il je već ila ova tema

7. АХАХАХАХАХАХААХХААХАХ

8. E marcipan, ti ga prećera. To moraš imati formulu kod tebe da bi znala šta i kako isječeno trebaš jesti :)

Jeste, bez lenjira i digitrona ne jedem! Tako i u pekaru svraćam. :)
    A može i spanać. :)

9. Lemaja prešla u fegetarijance, propade sajt.

10. i životinje su ljudi!!!!11321

11. Aj da se ne prepiremo, daj zeljanicu.

12. Može li iko meni dobjasni poentu praznog bureka? Uopšte mi ne ide u glavu kako neko može to da jede

To je maslenica

13. Ne znam čemu ovolika priča. Ako je okruglo i seče se na trouglove, onda je burek. To je to.

14. ja sam sad gladna....

15. УЂЕМ ЈА У ПЕКАРУ У БЕОГРАДУ И КАЖЕМ "ДАЈ МИ ЈЕДНУ СИРНИЦУ" И ИЗБАЦИ МЕ КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА НАПОЉЕ И КАЖЕ "МАРШ У БОСНУ БА ЈЕБО ТЕ МЕЂЕД У ШУПАК!"

16. ODEM JA U PEKARU KAŽEM JEDAN BUREK A ON MENI 'JONAPOT KIVANOK BOLDOG SZULINAPOT'

17. ODEM JA U HLEB I KIFLE I KAŽEM DAJTE MI JEDNU POGAČICU OD HELJDE!!!! PIŠAJ PO SIROTINJI!!!

18. pa to ovaj fejz uvek sve mora da ispemuje. mnogo je neozbiljan!!! ne valja to....

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.