Prijava

Да кажем и ја своје виђење. Не могу неки локализми, сеоски жаргони бити названи сленгом. Сленг је урбани говор. А овамо људи свакакве изразе и пошалице називају сленгом, иако нема везе са тим. Погледате коментаре и можете да видите о чему причам, кад онај неки израз који је чуо више од два пута у животу назове сленгом и остави коментар "КАКВА СЛЕНГАРА МАЋОРИ +ШЧШШчШИНА!!!1".

Једном наиђох на рецимо сленг, који није дефинисан, барем ја нисам нашао, и намерно га дефинишем у стилу како се дефинисао на почетку сајта, оно, клот. И та дефка ми рецимо на тој страни има слабији скор од свих осталих које су игре речима или нешто смешно, духовито.

Класичан сленг се више не цени, тако ми се чини.

Сленг је урбани говор.

YeahBatch, ne brukaj se ... Seoski sleng ne postoji ?!? ... Postoji i najčešće je duhovitiji od urbanog ...

( "Urban, urban, napući usne ko Burmaz" . (Edo Maaaajka) )

@ Илузија
Нормално, после људи серу кад виде да пишемо игре речима. Ако и нађем неки сленг који није већ дефинисан, што је тешко наћи после 5 година и 600 хиљада дефиниција, људи га исхејтују, а после кукају јер се сајт претворио у речник афоризама и игра речима.
Опет, имам неких 40-50 дефинисаних сленгова, можда мало мање, није то сленг за свакога, увек може неко да нађе ману.

Фејзбукманијак
овај крајишки сленг се не рачуна као сленг. нек иду на свој речник сленга па нек тамо пиче кула од камена и те форе

Pričaš gluposti.

YeahBatch
Сленг је урбани говор.

C. Ni u jednom formalnom opisu slenga ne'š naći da je sleng isključivo vezan za urbani govor.

Па то ти кажем, сајт је отишао у другом правцу, оно што је смешно пролази, пролази и сленг али ако је смешаn, класичан сленг са почетка сајта, не.

Ја и немам сленг, мислим да ми је та једина и баш се зарадовах кад сам је дефинисао, кад оно ђока.

Frenki nije jedan od boljih, nego poslije MOGSHE(bolji od svih) najbolji.
Sto se tice slenga, odaberite od Motike defke i eto vam nedjelja slenga, jest furanje jednog autora ali brate njegov sleng je najbolji.

Глупо је расправљати о овоме. Али је исто тако глупо пљувати Страју зато што пише комерцијалне дефке, а величати Френкија.
По мом мишљењу није у 20 најбољих, али ајде. Ништа комерцијалније од курацпичкаговносиса-кафанаматори-фудбалица троугла.
Ал' шта да се ради. Дакле, добар аутор јесте, али је мало превише рећи да је најбољи.

Френки је један од најбољих, уз Кафку, Блек Хола, Запату, Вехбију... Не може ни за кога да се каже да је најбољи.

Ништа комерцијалније од курацпичкаговносиса-кафанаматори-фудбалица троугла.

sve ima svoju publiku, isto mozes da kazes i comanske defke, za ove Luksove ''seljacke'' itd...

Прво, много је глупо пљување неког ко није више на сајту. Док је био овде сви су свршавала на њега, сад вам као нешто смета.
Друго, те ваше мејнстрим најбоље ауторе на свету :фап фап фап: окачите мачку о реп. Док не прочитате људе који су написали пун курац дефиниција а нису опажени не можете рећи ко је најбољи, а и ово:

Не може ни за кога да се каже да је најбољи.

Треће, зајебите недељу сленга јер је све што ћемо добити од тога: ово није сленг, ово је сленг, ја имам бољи сленг кме кме, какав је ово курац на насловној. Боље да се што Срета каже отвори тема за предлагање сленга, па да се исти мало чешће ставља на насловну. И то да буде за стално.

У ствари, може се рећи за неке да су најбољи, али у неким областима. Нпр. Мотика за сленг, Лукс за ове прелџијске итд.

Та тема за предлагање сленга ће довести до "Вау како ти је добра дефка, усране гаће, каква сленгара, одо да предложим, на сајту је целих минут ипо а није одабрана"

Довољно им је она једна тема да се ортачки предлажу.

Прво, много је глупо пљување неког ко није више на сајту. Док је био овде сви су свршавала на њега, сад вам као нешто смета.
Друго, те ваше мејнстрим најбоље ауторе на свету :фап фап фап: окачите мачку о реп. Док не прочитате људе који су написали пун курац дефиниција а нису опажени не можете рећи ко је најбољи, а и ово:

Ово је углавном тачно. Сем овог дела о свршавању.
Даље, ја сам још раније дао своје мишљење о недељи сленга и сматрам да је идеја курчина, из више разлога. Прошли пут је насловна била невероватно досадна. Јебига, лоше је кад је све на исти шаблон, пре свега зато што људи не капирају да дефиниција сленга не мора да изгледа овако:

Арчење
Јебање.
-Матори, како сам је изарчио у двојку синоћ, е.

Него да може и много креативније да се дефинише сленг.

Даље, подржавам сленг, али бре ови "њу вејв" сленгисти на сајту су гора секта него ЕКВ-овци, јебо их сленг. Сморише за медаљу.

Треће:

Oks jebe.

Хаха.
http://vukajlija.com/forum/teme/40100-reakcije?strana=12#post_1864464

Čudna neka atmosfera na sajtu poslednjih meseci.
Moraću onako da porazmislim ko sve pravi takvu atmosferu, jer se nisam time bavio, pa da iznapušavam te koje stvarju tu negativu, popijem jedan ban zbog vređanja od mesec dana i kada se vratim, valjda će da bude OK.

Što se tiče slenga. Samo ono što je u širokoj upotrebi treba da se nađe na naslovnoj ili ako ima, po mišljenju moderatora, mogućnost da se raširi upotreba tog izraza (k'o što napisa čini mi se neamnadimak).

Ortačko predlaganje je isto diskutabilan termin jer u principu znaš najviše defki od autora kog si najviše čitao, pa ti one prve padaju na pamet (evo meni pade na pamet odmah Elina ludara, na primer). E sada, dobar sam na sajtu sa masom ljudi. Privatno jednom nedeljno viđam na VOS-u dvadeset aktivnih ljudi sa sajta i šta sad, predložim Fejsa i to je odmah ortački. Modovi biraju naslovnu, ne ja. Ako im se svidi ono što sam okačio odabraće, ako ne, neće.

Sreta Šteta je dao jedan odličan predlog da se otvori tema (ali ako podrže moderatori i to neko od njih da otvori) i da se tu kače linkovi slenga, pa ako je nešto dobro, da odaberu. Samo što bih tu stavio još nadrkanija pravila od obične teme za predlaganje, tačnije da može svaki autor jednom nedeljno da okači link i to je to. Pa dobro porazmisli šta ćeš da kačiš.

Po meni sleng je dobar, ima masa dobrih defki i trebao bi uvek, kada za to postoji mogućnost, da ima predstavnika na naslovnoj, makar sa jednom defkom.

EDIT: Sada pročitah i Remeov post i u pravu je. Ne može (dade on primer dobar - arčenje -). Ta vremena su prošla. 2012. je godina. Izdefinisali smo razne izraze mnogo bolje, smešnije i kvalitetnije od tada. Svaka čast tim starijim autorima, ali to nije odavvno kvalitet, već samo služi da pogledaš kako je nekad bilo. Mora izraz danas da se mnogo bolje definiše.

Ja npr. mislim da je naslovna bila do jaja. Mrzi me sad da kopam šta je tad bilo... Možda kasnije navedem neke. Ko drugo, čak i tako definisan sleng mi je interesantan. Al jebiga, ja sam bio zainteresovan za izučavanje slenga još pre nego da saznam za vuku... A da može kreativnije da se definiše od toga - može.

U raspravu o autorima neću da se upuštam, pošto ovo uopšte nije tema za to.

Ali je vukajlija postala divljina. Niko od moderatora ne reaguje. MODERATORI JEBENO SE IZJASNITE!

Мудро Џони збори, и за то ортачки предлагање и за сленг.
Шта треба да каже Реме, он зна стотинак људи са сајта, шта да предложи а да није ортачки? Свакако треба пазити, али не треба осуђивати одмах.

Ово је углавном тачно. Сем овог дела о свршавању.

Мислим генерално на атмосферу, не на појединца. Тада су људи свршавали, а сада је атмосфера линча, а дечко је сасвим мирно и културно (за очи јавности) отишао са сајта.