Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Drugari, kolege, saigrači: Prerano je da se govori o formaciji, pozicijama i ko će da igra. To moramo da utvrdimo nakon par treninga kad ćemo videti ko se kako kreće, brzinu igrača, pas, šut itd. Jedino što je sigurno je da Agilni mora da igra i to ili kreativca na sredini ili krilo (zavisi kako se drugi pokažu).
Dobro je što je Čavez bio golman pa će moći da radi sa njima jer je to pozicija koja se najviše razlikuje u malom i velikom fudbalu.
I da, ono što sam pretpostavljao ispostavlja se tačno: Svako od nas bi da bude menadžer :) Mesta u timu ćemo dogovorom da rešimo (demokratski :) ) i nadam se bez sujete, s tim da ako tako ne može, onda glavnu reč ima kapiten. Ko je kapiten? :)
A što se tiče treninga, moj stric je dugogodišnji trener (radio u prvoligašima i drugoligašima) pa ću pokupiti od njega savete, metode i slično. Čak sam viđao da on ima nacrte neke za treninge, planove itd. Ali sve to, naravno, u saglasnosti sa vama
Ма наравно надимче, него мало ћаскамо да дамо себи одушка, после кад се крене све по договору и према ономе што је најбоље за тим. Нема никакве љутње и сујете.
Контам да је Џони капитен, Аги већ има функцију. лолололо
Ja sam. Desna mi je generalno samo tu za simetriju tela. Mogu da dodajem desnom i to, ali šut teško. Zato leva radi na 200%.
Hvala i prihvatiću se uloge ako mi je dodelite, ali da se porazmisli o još nekim kandidatima.
bvdlga recimo. Smiren, sportski tip, poštovani član VOS družine.
Hm, da...Jos uvek se dovoljno dobro ne znamo da pocnem da pletem po familiji, ali doci ce i taj trenutak, tako da ne bih bas bio siguran. :D
Sto se tice pozicije, s' obzirom da igram redovno veliki, igrao sam i stopera i bekove, i iskreno ne odgovaraju mi nesto, bukvalno ih silom igram i ako nemam nekog bas bas do jaja pored sebe, moze da bude belaja. Na stoperu od 1 do 5, neka trojka sam, na beku 3,5... Vise mi odgovara sredina, napad ne, ne mogu se bakcem sa odbranom, ali sredina moze bilo gde. Volim lopte, da ocarinim malo.. Sto se tice kapitena, realno je da bude neko koga svi postuju i ko se najvise cimao oko svega...Po meni to su Dzoni, Fejz ili Agilni...da se ne ljute ostali koji se cimaju, ali ovo su vec popularni clanovi ovde, sa tradicijom, i koji su redovni na Vosu, i plus furaju ovi pricu, naravno sa podrskom ostalih.
Мораћеш да нам помажеш у одбрани, нећемо моћи сами. Ти си јак и брз (не мувам те, лолололо) и одлично играш, а ове балерине у нападу и средине већ имамо. ОПааааа!
А што се тиче капитенске траке, Џони ми је логичан, покренуо је ово, добро делује на екипу, дели задатке, ко је играо са њим јасно му је.
Jos jedna stvar, kad se igra veliki fudbal, moras da se podredis ekipi. Znaci Reme, nema kao u malom da zabijes glavu, pa ides po aut liniji i ne das loptu nikome, ili Deki madjija da uzme na sredini da se sprda, pa da prebacuje loptu preko ledja, ili Zoki da bez potrebe odradi neki pogibeljan start nad protivnikom. Mora da se igra kao tim, i da se ne uvaljuje kita ovima iz odbrane. Pominjete Hajduk iz Kamendola, igrom slucaja znam dva decka koji igraju za njih, i obojica su bolji od svakog sa Vosa ponaosob. Mozda nisu brzi od Cave, ali su tehnicki i fudbalski potkovaniji od svih nas zajedno. Tako da nemojte da se zavaravate, jer i za te klubove igraju neke przenice koje nisu uspele u normalnom klubu, pa hoce da se sprdaju. Znaju ljudi fudbal, a pritom u tim "seljackim ekipama" uvek imas nekog drvosecu koji ce da te iznese na tribine, ili nekog matorca koji ce da ti mune lakat dok trcis. Nije to sve tako tralalala, vidi ih ovi, imaju -18 gol razliku,njih cemo lagano.Vecina iz tih klubova je treniralo fudbal, znaju da igraju, ne kao Messi ili Pele, ali znaju, a dosta nase ekipe nije nikad krocilo na veliki teren. Zato treba da se odigra jedna utakmica, izmedju nas da se skupimo, pa ko koliko ima snage, cisto da se vidi kako je to na velikom, da ne mozes kao u malom da ga pustis metar, pa za njim, jer ce ovde da ti ode u kazneni za tili cas, i da ne pokrivas 2 metra, nego 12 metara prostoraitd, itd. I zato Fejzaru treba da podrzimo u tome da se trenira, i da to bude ozbiljna pricica, jer ako ne bude tako, taj Hajduk iz Kamendola ce nas dobiti 10-0, bez problema...
Evo da prozborima i ja koju, inače neću da se uključujem na temi jer me mrzi da kucam, a i nemam šta pametno da kažem. Mogu da igram šta god treba, ali je realno odbrana, kad se potrudim i malo razvijem levu nogu, biće to super. :)
TO BVLDLDALGADA LJUBIM TE U KURAC! Primetio sam to ranije i kod Fejza a juče kod Arlovskog. Tako ne mož da se igra, posebno jer nemamo nikog dovoljno kvalitetnog da solira.
BULDOGA ZA ZAMENIKA KAPITENA!
edit: ozibljan sam iako možda ne delujem ozbiljno. i pride moj glas za kapitena ide ili agilnom ili đoniju
Istina, veliki fudbal je totalno druga igra. Mora mnogo više vežbe. Ja na ovom malom se za života nisam umorio, koliko god da trčim. A kad pikam na velikom, duša u nos ode polse sat vremena, ako nema ko kvalitetno da pokriva levi bok iza mene, koji pikam levo krilo, jer moram 3 čoveka da jurim, i koliko god brz bio, to ne pije vodu. Tako da, mora prvo stamina da se diže što pre i više i bolje, to je osnovno. Džaba ti tehnike za dribling i šut, kad imaš snage da trčiš 20 minuta i kolabriraš tamo negde kod korner zastavice.
Ja sudim tu 6. ligu, i evo najstandardnije fore;
Ekipa koja može da trči svih 90 minuta pobedjuje u 95% tekmi. Jer u proseku, ti timovi imaju snage za oko 60min ozbiljne igre, posle se svodi na ispucavanje za kontre i rušenje igrača jer se nema života više.
Dakle, bitna je jedna stvar, a to su dve stvari:
Red, rad i disciplina, za početak.
I za kraj.
Е па то сам и ја контао, дакле нема везе што нисмо неки квалитет, али ако нагрувамо кондиције и ако будемо радили максимално озбиљно можемо нешто урадити сиииигурно! А ако нешто урадимо, то ће нам се вишеструко исплатити.
To nabijanje livadske kondicije će odvaliti trećinu trenutnog sastava. Vi koji nikad niste radili kondicioni ima da crknete posle 15 minuta trčanja sa promenom tempa, a noge će vam ujutru tripovati da su neka legura čelika.
Dobro bi bilo da pre započinjanja ikakve priče napišete da li neko ima problema sa srcem, plućima, ortopedske povrede, štagod. Jer, forsirati nekog sa tim atributima može biti veoma opasno. Triput meri, pa onda seci, matori.
Dobro naravno da mora da se trenira. To je sigurica.
Sva sreća imamo vremena da se pripremimo malo što nije loše.
Ljudi treninzi će biti obavezni. Znači da se ne dođe na trening može samo ako se ima jako dobar izgovor (Deki je često na terenu, bvdlga trenira svakako) i to je to. Znači taj segment mora ozbiljnije da se shvati jer, iako nikada nisam igrao veliki fudbal niti pratio te najniže lige, siguran sam da ti momci nisu banane tamo i da su skoro svi trenirali fudbal, za razliku od mene, pa ćemo morati da se trudimo. Rad, red, trud, disciplina.
KOJI ENTUZIJAZAM!
Naravno, zato će se ući lagano u to, jer ne vredi odmah da umre nekoliko ljudi na terenu.
Đes Kizo.
Prisustvuješ istorijskom događaju.
Čitajući ove redove koje ispisašte dođe mi da odvojm svoje selo od države i da vas pozovem da mi budete nacionalni tim.
Ih kada bi to moglo, svi bi se odazvali pozivu. I himnu bi naučili, samo da nam ne uvališ neku ludačku himnu, nego na srpskom da je i da nema puno reči.
Znate šta je fora kod tih nižih liga, tu ima sigurno bar 50% igrača koji su nekad bili fantastični talenti koji igrom slučaja nisu uspeli ništa da urade i onda nastave da igraju fudbal za svoju dušu po tim beton ligama. Ima tu svakakve boranije, al svaka ekipa ima i neke likove koji su nekad jebali keve al se odali alkoholu, il nije imao ko da ih progura i tako dalje.
Što ne nađete nekog matorog fanatika koji se nije niženio nikad zbog fudbala, takvih ima na svakom ćošku koji vode treninge po tim beton ligama, svaki mesec izdvoj svaki od vas po 300 din njemu za platu i on da vam osmišljava i vodi treninge. Normalno kažete mu da se ništa ne pita oko postavke lolo nego samo oko fizičko-tehničke pripreme.
A i morate imati prijavljenog trenera.