АФК ВУКАЈЛИЈА

1. Postoje i drugi oblici mučenja, poput simulacije: "nećeš jebati ako ne daš gol, decxkou!". That'd work.

2. E, u tu tematiku neću da zalazim, nije moje da komentarišem :)

3. Šalimo se, fmn, ali da bi bilo dobro da imate neku svoju tačku, to da. :)

4. E, pajzte sad. Pošto svi mene mećete u sredinu, kao nekog kreatora igre i vidim da nemate nikakvu dilemu gde treba da igram, moram onda izneti svoje mišljenje što se tiče saigrača, tj. kako bi u toj postavci gde sam ja na centru meni odgovaralo da budu raspoređeni saigrači u ofanzivnim akcijama.

Svakako da na sredini ne mogu sam, a najugodnije bi bilo da uz sebe uvek imam Fejza, ili Remea. Dakle, mi da kombinujemo na sredini. Takođe bi mi najviše odgovaralo da sa leve strane imam Arlovskog, a sa desne Čavu. Zoki Munja bi im bio izmena (mnogo se dobro snalazi na velikom terenu). U napadu da minutažu dele Gusti i Deki. Zavisno od taktike i trenutnog rezultata, tu se može još kombinovati, pa čak i Arlovski može povremeno u napad. Zoki Munja bez problema može igrati i bekove, nebitno da li levog, ili desnog. U svakom slučaju, kad mi je lopta u nogama, hoću da najbliži budu Fejz/Reme, po bokovima Čava i Arlovski (Zoki), a u napadu Gusti ili Deki.

Ono oko čega uopšte nemam dilemu, to je zadnji vezni. Marveljus. Obrazložiću uz pivo. Bvldlvlga može da menja praktično ceo vezni red i po meni uvek mora imati neku minutažu. David se takođe može uključivati u napadačke akcije, videćemo kroz treninge/prijateljske gde i kako.

Što se odbrane tiče, sve ste rekli. Tu imamo veliki broj igrača koji može da konkuriše, Džoni definitivno centralni defanzivac, dok moramo videti na nekom treningu ko će na bekove. Žao mi je da Enemi ne trči, kad može. Ostali svi konkurišu, neću vas sada analizirati, ipak sam na travnatim terenima ofanzivno orijentisan, pa ostavljam Džoniju da postavi odbranu :)

Golmani? Gonzo i Vajt. Dvorfa ipak treba iskoristiti u igri.

Ne treba zaboraviti da su se sjajno pokazali još neki igrači, samo ne znam koliko su zainteresovani da ozbiljno zaigraju- Hugočavez, Predražinjo i Benisijo.

EDIT: Zhajk takođe ozbiljno konkuriše, za Doga ne znam ima li vremena da igra, ali bi doneo neophodnu dozu ozbiljnosti, a The Prof, ako bude u mogućnosti (ne znam jesi li u Švabiji kada zaigramo) biće meni ozbiljna konkurencija.

5. Golmani? Gonzo i Vajt.

Ti ne znaš koliko sam ja trenutno oduševljen, što ste mi našli neku funkciju u igri.
    Znači kada prvu tekmu izgubimo svi na Golmana! ololo

6. a sa desne Čavu.

Lično, na levoj strani sam rodjen i tu ću crći, ali ako bude bilo potrebe, može se i sa desne pikati, njet frka.

Samo, što se tiče golmana, postoji jedna jako bitna i ozbiljna stvar. A to je da, ako planiraju da brane ozbiljno, mora poseban režim rada sa njima. Na velike golove nema branjenja samo nogama i slično, veliki gol je 2,41x7,32 metra, što znači da se treba trenirati za drugi gejmlej.

Ja sam u Hajduku dugo godina bio prvi golman dok nisam otišao zbog fizičkih problema sa okom i ta sranja, ali naučio sam da branim kao lud, i taj skil nikada ne gubim, samo me mrzi da branim, jer imam bolesnu brzinu i levicu, pa volim da koristim to.

Ali kada bude prilike, ja bih voleo da golmanima pokažem neke osnovne cake i fore koje su ključne u nekim situacijama na terenu, a koje ne mož' ovako tek tako pokupiti.

7. Slažem se da budeš trener za golmane :) Takođe mi je sve jedno na kojoj strani ste ti i Arlovski, ali definitivno ste najbolji za te pozicije.

8. Ja ću organizovati odbranu kroz trening i pogledaću kako se ko snalazi na velikom terenu. Duvaću klupu, ako se neko pokaže bolji od mene bez problema, a ima tu dobrih kandidata.

9. Могу ја да играм уз Агија. Одговара ми позиција.

10. Ali kada bude prilike, ja bih voleo da golmanima pokažem neke osnovne cake i fore koje su ključne u nekim situacijama na terenu, a koje ne mož' ovako tek tako pokupiti.

Екстра! Али ја не планирам да се бацакам по бетону, сигурно. Реално и мене и гонза има да поједе гол колики је :)

11. Žao mi je da Enemi ne trči, kad može.

'Наш како, када би порадио на вођењу лопте (не на дриблингу, то никад нећу знати), одговарало би ми десно крило, јер могу да дајем добре лопте и могу да одрадим неки продор и не мрзи ме да шпринтам и шпартам. Међутим, контам да има много бољих играча од мене за ту позицију, па нисам то хтео ни да помињем. лололо
    А и даље нам проблем остаје одбрана.

12. Ja bih tebe na desnog beka. Gruni je napred kada je kontra i trči. Naučićeš da je "vodiš", mada na onim livadama smo svi podjednaki tehničari.

13. А и даље нам проблем остаје одбрана.

Pazi, što se tiče toga imaš Mančestera,dvorfa i mene(kao moguća zamena)... Imaš pun k. Igrača :O

14. E, a ko je levonog u ekipi sve?

15. Ja bih tebe na desnog beka.

Играћу ја шта год се покаже одговарајуће и потребно, само да видимо да ли ће то да функционише како треба.

Нинка, Чавез су левоноги и не знам да ли има још ко.

16. Svemiščini da ću i ja biti levonog, lolo

17. E, a ko je levonog u ekipi sve?

Ја играм са обе ноге. Мада сам више дешњак. Али левица је паклена. Мислим да сам кроз каријеру дао више голова левицом. :)

18. Ja sam mrtav u levu nogu, samo desnu imam, tako da morate obraćati pažnju kada mi vraćate loptu na taj detalj.

19. Ja da se ne javljam za levicu?

20. На све ћемо да мислимо. Морамо да увежбамо и офсајд замку и ивлачење после корнера и кретање одбране у линији. За напред, дуге пасове, дупле пасове, мењање позиција, страна, избегавање офсајда, улетање, пасови у простор и коме то може коме не.
    И у фазону сам, иако нисмо можда међу бољима у тој лиги, да организацијом будемо међу бољима и то да нас извуче. Нпр, шта би нас коштало да пошаљемо неког да погледа текму тима са којим следећим играмо? И то би нам много помогло.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.