Prijava

ali u vreme kad je prestonica bila moskva

Sovjestskog saveza?

Inace, sad sam citao... navodno je dizel generator snage 5,5 MW trebalo da bude zastita kod nestanka struje i njemu je trebalo do 75 sekundi da postigne punu snagu. Ja sam radio sa generatorom od 1 MW, cinjenica je da su strucnjaci preporucivali da masine palimo postepeno kad su nakacene na generator, ali to niko nije jebo 2% i nikad nije bilo iskakanja, masine su bile maltene punog kapaciteta generatora oko 980 Kw, dakle malo mi tesko da poverujem da je potrebno 75 sekundi da se grdosija zalaufa i potera vodenu pumpu, pitaj ti Boga kakvih je tu sranja sve bilo...

pa eto onda nije anti ruska propaganda nego anti ukrainska

pa jeste, kad bi prosecan amerikanac znao razliku

proprilicno su najebali od posledica i belarusi,ali izgleda da za njih sve zabole kurac,pa ih nigde i ne pominju.u ukrajini sranje,rusi odgovrni,a belarusi se zrace.

Odgledah Černobilj, remek delo svakako, ali mislim da ima rebound fenomen.

Pošto nas je GoT tako jako jebao u dupe, a posle nas ostavio i nije se javljao na telefon... trebao nam je neko novi, i to hitno.Naišao je Černobilj, lep, načitan, uredan, lepuškast, ali ga svakako idealizujemo.

Haha, Zapata, ne može bolje poređenje.

https://imgur.com/pn7ajFD

(Na predzadnjoj slici na dnu se vide efekti radijacije na fotografiju.)

Jeste jeziva ova pretposlednja fotka.

labokv
pa eto onda nije anti ruska propaganda nego anti ukrainska

Ако је анти украјинска то онда значи да је проруска

Најбоља фора ми је око Припјата кад су иселили становништво и град остао пуст, лопови упадали и крали из станова све живо јебало им се за радијацију хД

zanima me dal stvarno ljudi onako izgledaju kad im se raspadaju celije od radijacije ili je u seriji to preterano.na netu nema slika

izuzetno zajebano

Али не, није пропаганда. Посебно кад кажу фазон "ај макар то да пробамо кад већ нисмо први послали човјека на Мјесец", или "мораћемо да се понижавамо и да тражимо од Запада" или онај крешендо на крају кад прикажу катастрофалне последице нуклаерне катастрофе и онда једна једина изјава од стране совјетске администрације наравно селективно истргнута из контекста, нешто типа >>Руси и даље тврде да је страдало само 32 људи<<, или Руси толико јадни да немају квл мјерач радијације у НУКЛАЕРНОЈ ЦЕНТРАЛНИ. Баш треба да будеш ментални рањеник па да вјерујеш да најјаче оружје за пропаганду у 2019. години улаже милионе и милионе у неки пројекат да не би било пропаганде. ЛОЛ
Па најјача фора за манипулацију масом је кад покидаш продукцију, савршено употријебиш инструментариј из совјетске ере (као у Животи других) и направиш аутентичан мизансцен... е ту имаш јавно мњење на зицер + су људи махом неинформисани идиоти, као и већина нас на теми, са сасвим површним познавањем тематике и смијем да се кладим да 95% ових људи што се сад гађају терминима из домена нуклаерне физике прије серије није знало ни датум катастрофе, ај можда пола њих јес годину, али датум 95%. И сад као стручањаци.

Наравно, не кажем да серија није врх, кида и убија, посебно глумчине, сви су покидали. Али је било просеравања за медаљу на теми, посебно ово скичскич аутистични Руси и ми Срби млађи брат са дауновим синдром скич скич како смо примитвини скииич :наставак аустичног скичања:

А тек ови коментари:
https://i.imgur.com/VfIZMJA.jpg

Јаје ми се најежило

Ima sig propagande, pogotovo što glavni glumac u nekom intervjuu kaže "ispričali smo priču o herojskom žrtvovanju hiljada UKRAJINACA"

A glumi Rusa koji je spasao stvar

Kaem ja, da GoT nije bio kataklizma, ovaj Černobilj bi bio sasvim jedan solidan "band of brothers" ili "generation kill"

ima prilicno porpagande, rekoh vec...

Геополитички контекст условљава и јебеног Вулверина, Логана, а да не условљава овакав пројекат усред украјинске кризе, који говори о хладноратовској ери. А и да не постоји друга страна медаље не би Руси започињали да снимају своју верзију (што ће врв такође бити пропагандистички моделовано).

Додуше, остали квалитети су успјели да издигну серију изван свеколиког идеолошког смећа, тако да ово није толико велика мана. Али баш избацује из такта кад кренете са том причом "A jeeeesteee opet edgy butthurt nacionalisti seru kako nas Srbe i Ruse neko demonizujeeee, šta kao nismo takvi? hihi #1389 seljačine, kakvi ste mitomani, jebo vas Draža ;)))) ", у времену у коме се не може направити дјечји филм о псима који говоре а да не пласира неку политичку идеју (мислим да је ово: https://www.imdb.com/title/tt5691024/ нисам сигуран).

Тако да сте баш неосновано испрозивали Бомбија.

едит:

pitaj ti Boga kakvih je tu sranja sve bilo...

А и ово, реално, некако је превише све симплификовано приказано.

Учитавате јбг. Совјети су били вансеријска стока и приказана су нека општа места те симптоматије. Притом се у серији не спомињу етницитети, а цитат с краја последње епизоде каже да је 32 или колико већ страдалих званична ~совјетска~ процена, не руска.

Је л истина да је тражење помоћи за Совјетски апарат било понижење? Јесте. Је л истина да нису послали људе на месец? Јесте. Каква је то пропаганда? Шта ће просечни амер да закључи из тога, па кога боли курац сад. Њему се свакако не може прићи. Он ту руску верзију неће гледати. А о тренутном геополитичком контексту он већ има утемељену слику која се врло доследно одржава. Неће ту чернобил ништа променити, јер серија нема ни једну премису која је употребљива за тумачење тренутне ситуације и односа. Ево једино ово што је Запата рекао о интервјуу и Украјинцима, али то није у серији колико сам приметио.

Истини за вољу ниједна серија не може да прикаже колики су Совјети заправо били курац као систем, па све да је режирао Гебелс лично. Е сад, што људи поистовећују СССР са Русијом као државом или Русима као народом, ту лека немам.