Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Humorističan si.
Што си едитовао пост? :((
Što više pokušaavš sve se više približavaš Kursadžijama :D
Kurac.
Baba sprema ručak i sve vrata ostavi, sve se gore do moje sobe osetilo, i tu se nešto posvađamo, i uzmem ja da jedem i ona sve gunđa nešto, kao na dupe ću da ejdem i te fore sa pinka, ja popizdim i odem. KOJA ĆURKA!
Sad moram da živim sam gore u svojoj sobi, na vodi iz kupatila i 100 grama kikirikija.
mmm kurac za rucak, ne zvuci to meni lose xexe
Pileće belo meso u slanini
Način pripreme
Pileće belo meso odvojte od kostiju i isecite ga na manje pravougaonike. Tanko isecite onoliko režnjeva slanine koliko vam je potrebno da uvijete sve komade pilećeg belog mesa. Uvijte svaku kockicu mesa u slaninu i zakačite čačkalicom. Stavite u srednje zagrejanu rernu da se peče. Za to vreme napravite sos: u blagu zapršku dodajte oko 7 dl kuvanog paradajza, malo šećera, soli, začina C i iseckanog peršunovog lista po ukusu. Kada sos proključa, smanjite temperaturu i u njega ubacite pečene rolnice. Jelo ostavite na šporetu još petnaestak minuta i služite toplo uz dodatak kuvanog testa, krompira ili pirinča.
Sastojci
belo pileće meso
slanina
zaprška (malo ulja i brašna)
7 dl kuvanog paradajza
malo šećera
malo soli
začin C
iseckani peršunov list po ukusu
Jedan recept:
Ispecete kilogram oslica (moze i neke druge ribe). Ne filete, jer nisu ukusni, kao ovaj kome nije skinuta kozica, kad se malo ohladi, izvadite kosti, i komade ociscene ribe stavite u veliku teglu od 2,5 kg, zatim dodate 15-ak ili vise zrna bibera, nekoliko kasicica morske soli, kasicica chilli sjemenki, nekoliko cena bijelog luka, malo zacina po zelji (bosiljak, origano, vlasac...) i sve zalijete sa jednom soljom maslinovog ulja, a ostatak do vrha tegle moze i obicno ulje. Ostavite na balkon, i ujutro je spremno za jelo. Najukusniji oslic koji sam probala, sve jutros otislo za dorucak :)
sarmaamammamamam
musaku :)
Danas se posti moji domaćini i domaćice :)
I ja bih postila da se pridržavam posta sredom i petkom. :P
Meso. Ja sam sportista, meni trebaju proteini.
Kuvano proso sa belim lukom, prženi tofu sir i preliv od proprženog povrća-crvena paprika, šargarepa, pera mladog luka, vinov list, paradajz sok. Plus, ljute papričice! :)
jes' to ti vegeterijanac? :D
Jes'. :)
zavidim ti! baš bih voljela da postanem, al mi studentski život ne dopušta. rekla sam sebi, čim se zaposlim i budem imala svoj dinar, prestaću da jedem živuljke :)
Joj, da vidiš reakciju mog tijela na riječ TOFU.
Sav se zgrčim i naježim.
Србенде, сира на Крстовдан. :)
Посне шпагете са кечапом, прц.
Drogirani, tofu je sir od sojinog mleka! Dvaput prc! :)
Skočko, izvini, evo da te izlečim: meso, meso, meso, slanina, meso, meso..
Je l' ti bolje? :)
Vidro, ja se bacila u ove vode tek sa 39 godina. Imaš ti vremena ihahaj. Dovoljno je samo da izbaciš prerađevine za početak-tipa viršle i paštete, parizer i te stvari. Znam da je to maltene osnova studentske ishrane, al bolje jedi kajganu na sto načina nego ono. :))
Сира је сира, зајеби радњу. :)