Шта данас ручавате?

1. Trt Milojka, k'o kad bih te poslužila kolačima od blata i rekla-kolači su kolači, šta se buniš i ne jedeš? :)

2. Gogo, jedem samo šunku, i to baš baš kad moram, toliko sam ih zamrzila da to nije zdravo. Al' gore mi je odreći se pravog mesa, to baš volim! :D Je l' soja iole adekvatna zamjena?

3. e 'vako, danas sam has'o suljpa

4. Данас се пости ђецо. КО СЕ КРСТОМ КРСТИ ТАЈ КРСТОВДАН ПОСТИ!

5. Ma, dok se ne osetiš skroz spremnom (ako to želiš), nemoj ni da počinješ. Ja ionako nisam nešto volela meso, pa mi bilo nekako logično da prestanem da ga jedem.
    A soju izbegavam, koristim samo soja sos. Proteina ima u svim mahunarkama, a pravim sama i seitan (pšenično "meso")-protein iz pšeničnog brašna. Bude sto puta bolji od soje. Pečem ga, pravim gulaš, pohujem..čak sam ga i roštiljala :)
    Eto-jedem sve, samo ne meso.

6. Vrh! Pitaću te jednog dana za savjete, čim završim faks i zaposlim se. :D
    PS. Soja sos je nešto najbolje ikad!

7. za pocetak se izbaci krme,janje,govedo,samo se klopa riba, eventualno piletina,posle samo riba i to je to...dalje ako se hoce ici izbaci se i riba.ja jedem sve,samo sam izbacio pre par godina hleb.lepse se osecam bez leba.

8. Važi, Vidrice-moje skromno znanje po tom pitanju ti je na raspolaganju :)

9. Ja nekad pojedem ceo leb onaj iz prodavnice za obrok, ne mogu se najesti bez leba i mesa :))) a danas pravim corbas neki, mahune,krompir, tona zacina i piletina da se malo procisti stomak od mesa :)))

10. mogu se naprave neke zanimljive sarme bez mesa.pirinac,oraj,jos neki kurac i bude ok.naravno da nije ko prava sarma,al ima zanimljiv ukus.laganija klopa,a mos se i najesti.

11. Dovoljno je samo da izbaciš prerađevine za početak-tipa viršle i paštete, parizer i te stvari.

To sam i ja izbacio. Znači li to da sam na putu vegetarijanstva? Ili, nedobog, veganstva? :D

12. Može,sanitarni, al' ja lično npr.za takve recete nisam. Ako ne je'm meso, onda ni ne pravim jela koja po pravilu sadrže meso. Zato ima zilion recepata koja su lagana, ukusna, sita i zdravija sto puta.
    Međutim, to je samo moje mišljenje, da ne ispadnem još neka sektalika-pa da me anatemišu ove naše vukajlijaške pope :)

13. Idi bre Sočko, pa to niko ne bi trebalo da jede, bio Viking ili vegan :)
    Ne boj se, ti si pravi heroj mesojed :) Mwa! :*

14. ti recepti su tu da bi covek mogao da napravi neku alternativu jelima koje je voleo/jeo ;)

15. Sarma, sarma, sarma, sarma.

16. Znam, rekoh malopre Vidri da sam pravila gulaš i roštiljala seitan, ali eto, to je moj lični stav. :)
    Ne kažem da to neću praviti nekad ili pokušati da "prevedem" neki recept u vegetarijansku formu :)

17. mogu se naprave neke zanimljive sarme bez mesa.pirinac,oraj,jos neki kurac i bude ok.

Brate sarmu praviš kako se pravi il' je ne praviš uopšte. Jeo sam ja i posnu, ali mi nije to to.

18. nije losa posna, ja slavim posnu slavu pa kad se ubace som, saran i oslic i jos kecapa odozgo nabacis, k'o prava :)

19. Brate sarmu praviš kako se pravi il' je ne praviš uopšte. Jeo sam ja i posnu, ali mi nije to to.

kao i sto sam napisao...nije to to,al se moze jesti.nazvacemo jelo kurac od ovce i svi srecni.

20. Ja više volim posnu sarmu od ove obične. Razna riba, kavijar, riža, ma vrh!

Upravo žderem 300 grama grilovane piletine potpomognute sa 100 grama smeđih šampinjona, takođe grilovanih, komad integralnog kruva i čaša kefira.

Nisam ni ja divljak.
    :D

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.