U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
@Valdemare, komotno menjaj Stevu Karapandžu. Mani se književnosti, lova je u klopi... :)
Džabe, koji god recept smislim, nije to to... Mogu samo da spremam ono što je već neko smislio, sa malim varijacijama. Doduše, isto i sa književnošću, jbg :(
Па Хрвати и јесу Срби, то је ваљда јасно.
Bole te uvce, izdaš knjigu "Književni kulinar" (il tako neki naslov da privuče pažnju), i pišwš sa tim malim varijatetima. Ko da je neko od tih poznatih izumeo nešto svoje. Jok, bre.
Čak i na lektoru uštediš... :)
Whey protein, kru te jebo, 2 dana to ručam, neam kad ništa drugo....
je l' skupo to?
OFTOPIK
Skočimiše vido sam te u gradu sinoć. Mislio sam te pozdraviti al sam se bojo daš me istuć. :(
zavisi Vidro, ako porediš sa šunkom onda jeste, ako porediš sa kupusom onda baš i nije :)
Ne zna Vidra šta je šunka...
Ali ako je cilj reći nešto novo, a ne proslaviti se il obogatiti, propada koncepcija.
Ako baš uzmeš ribu-list, jeste, ali možeš je zameniti pangasijusom ili čak filetima oslića. Sroza ukus jedno 30%, ali bar je nešto novo, a ne mast, krompir, zaprška, luk, fuj.
u takvoj kombinaciji je i skuša odlična, a možeš je lako i filetirati sam...
Ovo. Znači, ne propada... :)
pitala sam za vej protein :D
Da, baš sam u poslednje vreme krenuo sa filetiranjem skuše, lako je, samo nož treba da bude oštar. Ali ona mi se ne slaže recimo sa soja-sosom i sa paprikom. Volim da spremam filete skuše, nećeš verovati: sa celerom, rendanim. I naravno paradajz svež, beli luk i vino. Malo još bosiljka. Simfonija :)
savršeno zaista, papriku sam mentalno izbacio čim sam pročitao, ali celer nisam probao nikad, a volim ga... ide jesen, skuša nije skupa, čas ćemo probati :)
Pazi samo, skušu prvo pržiš odvojeno,uvaljanu u brašno, izvadiš, a posle na tom ulju na belom vinu dinstaš narendani celer, blanširani, oguljeni i iseckani paradajz (bez semenki poželjno) sa zgnječenim belim lukom, pa kad je skoro gotovo, dodaš skušu da se napije sokova, i posle pet minuta izvadiš skušu, staviš u činiju, a ovu smesu opet naliješ s malo vina, pustiš da ukrčka, dodaš svež iseckan bosiljak pred kraj, i preliješ kad bude gotovo preko skuše u činiji. Naravno, znaš kad soliš i biberiš. Nego, celer sladi, a paradajz i vino daju kiselinu, tako da vodi računa o proporciji, zavisi kako voliš.
:) Sad sam ko neka prija, hahha...
OFTOPIK
Skočimiše vido sam te u gradu sinoć. Mislio sam te pozdraviti al sam se bojo daš me istuć. :(
Đes ti to mene vidio?
U Doboju kod tri kioska.
Bećar paprikaš mnjam :3
Ne znam, mora pitam kevu lolo
EDIT: punjene paprike opaa