Шта данас ручавате?

1. ono što će da ostane u tanjuru posle tate :(

2. nije goga makrobiotičar jbt, valjda samo vegeterijanac?
    pa ja bih umrla bez masnoća.
    elem, pijem bulletproof kafu, nadam se da će me držati do jedno 4-5

3. Što li ti sebe mučiš tom keto dijetom, da mi je samo znati?

4. hahhahahhahahahaha, a ne mučim se, samo sam otkrila LCHF i preoduševljena sam čega sve ima tu.
    nevjerovatno mi je kako mogu da se prejedem (pošto jako volim da jedem), a da me želudac ne boli, pošto od bilo kakvih proizvoda od brašna crkavam. skrob mi ne smeta, to i unosim s vremena na vrijeme. :D

5. nevjerovatno mi je kako mogu da se prejedem (pošto jako volim da jedem), a da me želudac ne boli

Takav sam i ja bio, a onda sam napunio 35 godina, ugojio se na 118 kila i više ne mogu da jedem ni pola količine ni pola namirnica koje sam narkomanski tamanio...

6. Šta ima u keto ishrani toliko fenomenalno, boktejebo?

Pređi na mediteransku, to je hedonistički, keto služi za nešto drugo, svakako nije stil prehrane.

7. a nije keto ishrana, jbt, jednostavno sam zamijenila kalorije iz UH onima iz masti, što mi mnogo lakše pada za želudac i osjećam se poletnije, šta znam. elem, ishrana mi je bila dosta jednolična i nezdrava (menza, džank fud i ostala usputna hrana), a ovako sam otkrila jedno 50 vrsta povrća i kuvam sebi svakodnevno, jedem sve žive vrste mliječnih proizvoda, meso, jaja, zdrave masnoće, kombinujem to, i ljepše mi je nego ono što sam prije jela. ne kažem da ne poželim ponekad čokoladu il tako nešto slatko ili tjestasto, to naravno onda i pojedem, pošto nisam u logoru, al mi se skoro nikako ne traži (sem kad sam u PMS-u ili nervozna, al hormoni su krivi za to), a prije sam svaki dan morala nešto slatko da jedem. ovako mi je baš taman.
    mediteransku u smislu masline, maslinovo ulje, dosta ribe i to? nisam riboljub :)

8. Napravio sendviče sa kajmakom i ljutim sudžukom i ubacio u horizontalni toster. Banja.

9. Ćuretina i podvarak. Sad još da odem do šupe po pivo, ali mestrašno mrzi.

10. Шпагете, чуфте у сосу од рајчице и тврди сира. Бели.

11. a nije keto ishrana, jbt, jednostavno sam zamijenila kalorije iz UH onima iz masti,

To i jeste keto ishrana :D

Mediteranska u smislu dosta dobrog povrća, dosta zdravih masnoća i dosta kompleksnih UH. I nije samo riba tu, jedeš meso bez ograničenja, samo izostavljaš masne dijelova.
    Ja sam morao da pređem na takvu ishranu jer ne podnosim gluten, i preporodio sam se a nije skupo.
    Mozgu treba UH.
    :D

12. moj mozak više voli masti od UH! :D
    pa, kad nema UH, mozak koristi ketone, ništa mu ne fali vala, a svu glukozu koja je tijelu potrebna svakako jetra pravi :D
    š'a znam, pa tako i jedem, prežderavam se povrćem, zdravim masnoćama i određenim udjelom mesa, samo izbjegavam UH (al' ka'em ti, unosim do 30ak grama dnevno, s tim da jednom do dvaput sedmično "zgriješim") :D

13. Mozgu treba UH.

To ono kad cimneš prvu ljutu ujutro na prazan stomak pa kažeš "UH!"?

14. За доручак џем, за ужину банана, за ручак грашак и чорба од броколија, за ужину јабука, за вечеру банана. Тако до недеље, после углавном риба до Божића :)

15. Šta ste napali devojku, vidite da uopšte nije rigorozna i da nije skroz izbacila UH(što je praktično i nemoguće). Čak ima i dvaput sedmično slatke grehe. :-)
    Edit: Meni samo nije jasno što si toliki protivnik menze. Mislim da je hrana ok, i da je (solidno) izbalansirano. Moj jedini problem je kad odem tamo što mogu da pojedem dva ručka i da dalje ostanem gladan, a o večeri tek da ne pričam. Kontam da mi je has ability ostala iz perioda kacam bio sportista.

16. A nisam ja nju napao, interesuje me samo zašto uopšte muči svoje krhko, žensko tijelo takvim nebulozama, a nije bodibilder :D

17. Курац крхко.

18. рајдеру, вјеруј ми, храна коју ја једем је толико зачињена да би вјероватно почео плакат' од првог залогаја, а у мензи ни не соле, све је толико бљутаво, имам осјећај к'о да сам у затвору. џаба што направе поховано пилеће бијело, кад има укус к'о овсена каша, повраћ. :D
    и нисам крхка! :D

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.