Prijava

a na kom kanalu se daje to pozoriste?
ne, ozbiljno, imal neki popust za nas studente seljake u nekom pozeristu? tipa, mozel se odgledat nesto za sitnu kintu, kultura je skupa u posxljednje vreme...

Ја сам у Новом Саду и нисам плаћао карту никада, увек ме пусте, кажем да сам студент и имам пролаз. Сачекаш да уђу ови са картама и увек пусте, једино ако је велика гужва неће да пусте. Ја сам једно ишао у атеље 212 и пустили су ме џабе, а чуо сам од једне другарице из Београда да хоће да пусте иначе, само ти треба добра воља и можда мало новца.

Planirao sam da idem na Odiseja, jer vidim da preporučujete ovde, ali večeras bilo poslednje veče u NS, nisam stigao. Jbg.

Сачекаш да уђу ови са картама и увек пусте, једино ако је велика гужва неће да пусте.

У Београду је овако било до скоро у ЈДП-у и одједном су то престали да практикују, вероватно им се смањила продаја карата. У Народном за 100 динара ако остане карата, а за Атеље сам чуо да не дају, мада нисам покушавао.

Штета, добра је представа, али биће опет. Можда следећи месец, ја ушо за џ.

gledao sam the road(put), u enesu, ojebala, glumci su sa dramskog fakulteta.

a onoj sto prodaje karte, treba samo malo sarma da prodas.

Љубавни јади Вуди Алена, добра представа, сада гледао, камерна сцена у СНП-у.

Је л' гледао ико? Отишао бих, па ме занимају мишљења. С обзиром да је "Чикаго" култни мјузикл, занима ме како су га ови наши одрадили, има ли смисла ићи, да ли је добра глума и тако то.
http://www.pozoristeterazije.com/predstave/cikago

toliko zudim da odem u nase pozoriste, da se opustim ko covek...
elem, neko pomenu mjuzikl Cikago, ja ne mogu da se ne setim originalnih "Cikaskih perverzija" pre cca 20 godina sa Drakcetom Jovanovicem, Micanovicem, Olgom Odanovic (tada razrokom) i Brankom Pujic (lose je to i tada bilo). urnebes od predstave, 2,5 sata opakih fora, pustanja pornica i sl... ludnica...

Utorak 11. 12. u 20:00

Velika sala

Gledališče Glej, Ljubljana, Slovenija

Vedrana Rudan, Marko Bulc:
KURBA/ KURVA*
Po knjizi Kad je žena kurva / Kad je muškarac peder Vedrane Rudan

Predstava je na srpsko-hrvatskom jeziku !!!
Samo za punoletne!

Igra: Violeta Tomič

Dramatizacija i režija: Marko Bulc

»Kurba« je monodrama o ženi bez dlake na jeziku, koja je nastala dramatizacijom i adaptacijom kolumni Vedrane Rudan, jedne od najuspešnijih, kontroverznih savremenih hrvatskih pisaca i kolumnista. „Kurba“ je slatko-kisela priča o problemima i radostima u životu moderne žene koja je aktualna, komična, provokativna i emocionalno potresna; znači kako samo Vedrana Rudan zna. Predstava »Kurba« je veliki hit u Sloveniji i od premijere u martu ove godine bila je izvođena već četrdesetak puta, što zbog odličnog teksta Vedrane Rudan, što zbog izuzetne glumice Violete Tomič, jedne od najpoznatijih glumica Slovenije, što zbog odlične dramatizacije režisera Marka Bulca, koji se pre ove predstave već proslavio sa dramatizacijom i režijom predstave po romanu Gorana Vojnovića Južnjaci marš! (originalni naslov: Čefurji raus!), koja je od 2009. do danas doživela blizu 300 repriza.

Da je predstava »Kurba« vrhunskog kvaliteta potvrđuju odlične kritike, a i selekcija na najznačajnijem slovenačkom pozorišnom festivalu Borštnikovo srečanje u Mariboru, gde su se u oktobru 2012. prikazale sve najbolje slovenačke predstave zadnje godine.

Na srpsko-hrvatskom jeziku (glumica Violeta Tomič je bilingualna) bila je prvi put izvedena u takmičarskoj konkurenciji Festivala mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu u Crnoj Gori u avgustu 2012. godine.

200 динара је карта.

Допуна: Дом културе Студентски град.

Poštovane kolege, pozivam Vas na sopstvenu odgovornost na predstavu Galeb - Antona Pavloviča Čehova, koja se igra u SNP-u u ponedeljak, četvrtog februara (ne znam da li se igra u drugim gradovima i koji su termini). Predstava se izvodi u četiri čina, u trajanju od sedam časova. Znam da deluje predugo, no na nagovor dva prijatelja sa akademije koji su je pogledali stekao sam utisak da je fantastična, savremena adaptacija klasičnog dela. Karta košta 300 dinara na popustu uz indeks, tako da ako ste zainteresovani da doživite moderno pozorište (što na žalost u našoj zemlji nije baš čest slučaj), navalite. Početak je u 17.00h.

А пошто Мелкијадес не жели да има никакво предзнање о представи, ја ћу да оставим линк за оне који можда желе да се више информишу:
http://www.snp.org.rs/latinica/predstave/2013-02-04-17:00:00/galeb---

Мелк, напиши утиске после.

Hoću. Razmišljao sam i da napravim par fotografija, ali me mrzi. Ima sigurno neki isečak na jutjubu.

Pošto sam rekao da ću podeliti utiske sa vama u vezi sa predstavom Galeb, ne bi bilo u redu da vas izneverim..Naime, radi se o jednoj vrlo kvalitetnoj adaptaciji Čehova, klasična predstava izvedena na moderan način. Ukoliko ste bar malo upućeni u savremeno pozorište siguran sam da ćete stvoriti odredjenu sliku. Predstava traje nekih sedam sati, igra se na dve bine, obiluje izvanrednom glumom i tehničkim rešenjima, eksperimentalnim zvukom, golim ženama i muškarcima (ne matorim, mladim :), jednom rečju smisleno provedeno poslepodne. Ako ste u mogućnosti pogledajte, siguran sam da ćete poneti kući značajne utiske.

Prvi čin je samo uvod u predstavu, nemojte da vas to zavara. Posle drugog poželeli biste da ostanete u pozorištu još dva dana.

Svima preporučujem da pogledaju "Sabrana dela Gospoda Boga".

http://www.youtube.com/watch?v=aQ3sZvzUvNY Inače svaki put je nešto drugačija, što je uostalom i razumljivo.