Na osnovu čega procenjujete nečiju inteligenciju ?

1. Bez uvrede za sve koji klasifikuju ljude po zanru muzike koje slusaju ali po meni je to totalno plitko razmisljanje.
    Posto se verovatno svi slazu da pametni slusaju rok i klasicnu muziku dok oni glupi slusaju Sabana, Tomu i slicne. E sad, mnogi nasi veliki pisci su slusali narodnjake a ipak su napisali van-vremenska dela.
    Po meni manje inteligentni(da ne kazem glupi) se drze striktno jednog zanra dok oni koji su pametniji slusaju dobru muziku ma kog ona zanra bila.

2. Nasi veliki pisci sigurno nisu slusali Turbo Seku i slicne gluposti... Postoji ogromna razlika izmedju narodne muzike i danasnjeg tresa... Ja licno ne slusam ni jednu ni drugu, ali jednu barem postujem a drugu prezirem...

3. Posto se verovatno svi slazu da pametni slusaju rok i klasicnu muziku dok oni glupi slusaju Sabana, Tomu i slicne.

Ja bi to preformulisao malo: Pametni koji ozbiljno slušaju muziku slušaju rok i klasiku i džez i još ponešto, a glupi koji ozbiljno slušaju muziku slušaju grand.

Oni koji ne slušaju ozbiljno muziku, mogu slušati bilo šta nevezano za inteligenciju.

Znam dosta ljudi klikeraša, ali ne slušaju uopšte ozbiljno muziku, ne pridaju muzici nikakvu važnost u svom životu. A kad slušaju, slušaju što i masa: tehno-haus tuc-tuc, turbofolk, grand...

4. Још Сијалица да се јави на теми, и можете да закључате слободно.
    Моје мишљење је: срамота ме је кад видим да се неко поноси својом интелигенцијом и истиче како је изнад других, што су многи већ нагласили како видех, или кад претерано велича било коју своју врлину. Има она модерна пословица која каже "Прави јебач никад не прича о својим подухватима". Интелигентан је онај човек који је способан да разуме сваког са ким ступи у контакт и да са њим полемише, небитно да ли је тај саговорник доктор политичких наука или продавац на пијаци; онај који може да нађе најбоље решење у сваком тренутку; онај који може да пронађе прави хумор у одређеној ситуацији; да за најтежи могући проблем пронађе најлакше могуће решење.
    Друга је ствар што и у тих мизерних "два процента" менсаша постоји макар 70% људи који су неспособни за било шта сем, што рече шоми, постављање праве слике на место број девет. Е па, серем ти се ја у логичке закључке да ако је овде био троугао у квадрату, овде квадрат у кругу да доле мора бити круг у троуглу ако ти не можеш да закључиш шта ти девојка/жена хоће, чему ће се дете обрадовати и слично, да не банализујем више. Углавном, у потпуности се слажем са сосом, који је рекао нешто као, да парафразирам: "Серем се ја по вашој интелигенцији ако ти седиш у кући, гледаш ТВ, у џепу имаш потврду из менсе, а никад ниси имао девојку/правог друга, нити учинио нешто корисно за себе и околину".

Ја сам често егоистично говно, не зато што сматрам себе нешто натпросечно интелигентним, него зато што је превише исподпросечних људи око мене. Срећом, нисам асоцијалан, стално сам у контакту са људима, упознавао сам далеко интелигентније људе од свих које знам, па сам знао и да нађем себи место и често спутам егоцентрика у себи, што већина менсаша не може.

Даље, ови тестови не могу да буду апсолутно меродавни. Прост пример: закажу особи да ради тест интелигенције у суботу, њему у четвртак умре баба, у петак га остави девојка, а у суботу ујутру га неко опљачка. Дакле најидеалније је да особа буде потпуно емоционално чиста, усредсређена на то што ради и да постоји воља за тим. А све то се, по мом мишљењу, никад не може у потпуности остварити.
    п.с. Ово је требао да буде пост од једне реченице.

5. Najinteligentniji čovek koga sam ja upoznao(moj bivši šef iz '90-tih) je slušao isključivo neke žabarske šansone i sve tako neku muziku bez ikakvog značenja i težine...tipa "od Silvane do Nirvane, al' da mi ne okupira pažnju i da se ne deru mnogo".

Mislim da muzički ukus nema neke veze sa time ko ima koliku RAM memoriju i brzinu procesora u glavi.
    Naravno, ako sluša Karleušu, Seku ili tako to, to već ukazuje na neka izvesna oštećenja... :-D

6. На основу количине неразумљивих речи које употреби, а којима наслућујемо разумљивост иако их први пут чујемо. олололо

7. Najpametniji čovek koji je ikada živeo na ovim prostorima bio je vratar, neki će reći neki e reći, ali čovek kome je američki predsednik poslao kevu na sahranu u znak poštovanja. Toliko je bio pametan da je za par decenija anulirao milenijume evolucije homo sapiensa.

8. Ja bi to preformulisao malo: Pametni koji ozbiljno slušaju muziku slušaju rok i klasiku i džez i još ponešto, a glupi koji ozbiljno slušaju muziku slušaju grand.

Мени није јасно зашто се рок класификује као озбиљна музика. Значи, кад искључимо неке музички и/или лирички "богате" бендове типа Пинк Флојд, Прпл, Цепелини, Квин, добар део рок музике је приземнији и примитивнији од просечне ДМ Сат арије.

9. Ja sam jebo članicu Mense.

10. Pa postoji neka gradacija... Klasika, dzez, bluz, rok,... Ostatak dopisati po zelji...
    Ne mogu da shvatim ljude koji slusaju svu muziku, po meni su oni totalno neopredeljeni... Ja volim dosta pravaca, odn. bendova/kompozitora iz potpuno razlicitih zanrova... Od primitivnih punk rifova do sjajnih Bahovih kompozicija, od grohl-ovanja Max Cavallere do najboljeg glasa po meni - Johnny Casha... Da li me taj izbor muzike cini inteligentnim? Ne, slusam to zato sto mi lezi...

11. http://www.youtube.com/watch?v=Z6hHeTRpoBQ
    BEŽTE INTELIGENTNI POSTAĆETE GLUPI AKO PUSTITE KLIP

12. ЕВО И ЈЕДАН ЕВЕРГРИН
    http://www.youtube.com/watch?v=VoKcjugO72Y
    СНЕЖАНА САВИЋ КУПА СЕ

ЕДИТ: Можете консултовати и видео под називом:
    Goca Trzan mesa ogromnim sisama
    јербо се сам намеће као рилејтован снежани савић купа се

13. Ko da ima epi napad jbt....

14. DUŠANE, DUŠVANINU PAMETNIH! ZABORAVIO SAM ODNOS IMRESIONIZMA I MARKSOVOG MATERIJALIZMA!
    PROKLET BIO NAVJEKOVE!

15. A šta mislite o "sociološkom" slušanju muzike? Znači slušaš kao sociolog, analiziraš muziku kao društvenu, kulturnu i subkulturnu pojavu. Tada te naravno najviše zanima ona muzika koja ima najviše uticaja na mase, a to je onda turbo-folk i tome slično.
    Zanimaju te i muzike koje su bitne određenim subkulturama.

16. Мислим да је то посао за социологе.

17. Ja mislim da JA JEMEN!

18. Nasi veliki pisci sigurno nisu slusali Turbo Seku i slicne gluposti... Postoji ogromna razlika izmedju narodne muzike i danasnjeg tresa... Ja licno ne slusam ni jednu ni drugu, ali jednu barem postujem a drugu prezirem...

Ja sam pomenuo Tomu, koji je daleko od turbo folka, a koji je bio veliki prijatelj sa mnogim piscima pre svega zato što su obožavali njegovu muziku.

Ja inače znam jednu likušu koja je mega inteligentna, osnovnu je završila kao vukovac a uopšte nije mnogo učila, čak je češće blejala napolju nego neki drugi.
    Ona sada završava medicinski fakultet, bez ikakvih problema a ni sad ne uči koliko se priča kao ti što završavaju medicikski fakultet moraju da uče ko konjine... Ona jednostavno sve brzo kapira a htela je da ide na koncert Džej Lo i Cece.
    Tako da bih se ja složio sa nekim ko je napisao da se inteligencija ne može povezivati sa muzikom koju ta osoba slusa ako je slusa amaterski....

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.