Na osnovu čega procenjujete nečiju inteligenciju ?

1. Ono što stvara problem jeste to što mnogi počinju na silu da slusaju rok, bluz, klasiku samo zato što se za te zanrove vezuju inteligentni ljudi.
    Oni takodje kritikuju grand ne zato što oni stvarno misle da je to sranje nego zato što su neki jako inteligentni ljudi kritikovali taj žanr kao npr. Rambo Amadeus

2. Фацијална експресија и поглед током првих неколико реченица које прозбори са мном.

3. Ono što stvara problem jeste to što mnogi počinju na silu da slusaju rok, bluz, klasiku samo zato što se za te zanrove vezuju inteligentni ljudi.

To nije problem... Nece takvi ljudi dugo slusati rok ili sta li vec i kad tad ce preci u grandovce... A kod granda nije problem samo "muzika" vec poruke koje salju ljudima na vrlo primitivan nacin... To mogu da shvatim da neko moze da slusa amaterski ako mu celo drustvo slusa pa sad ima ili izbor da bude sam ili da se pretvara da mu se dja...

http://www.youtube.com/watch?v=ky3yiuw0Ycw

4. Ona jednostavno sve brzo kapira a htela je da ide na koncert Džej Lo i Cece.

I ja znam jednu takvu. Bila student generacije na pravu, uvijek se isticala inteligencijom, a sluša najobičniju komercijalu i narodnjake. Dakle Britni Spirs, Lejdi Gaga, Ceca...

Lejdi Gaga je tu čak i među najboljim izvođačima koje sluša.

5. Bez uvrede, ali pravni fakultet nije fakultet koji završavaš na inteligenciju.

6. Ovaj Cane se posro neopisivo.

7. a ne no elektro završavaš. svaki fakultet je jednako težak.

8. To mogu da shvatim da neko moze da slusa amaterski ako mu celo drustvo slusa pa sad ima ili izbor da bude sam ili da se pretvara da mu se dja...

Ne razumeš matori. Ima jednostavno ljudi koji muziku ne slušaju ozbiljno, već amaterski, kao ona likuša koju sam pomenuo a očigledno i Jova zna jednu :)

9. Bez uvrede, ali pravni fakultet nije fakultet koji završavaš na inteligenciju.

Pravo jeste štreberski fakultet, ali kod većine profesora ne možeš dobiti 10 ako samo naštrebaš, pa taman i da sve znaš. Traži se i razumijevanje. Cura je zaista inteligentna, i mimo faksa.

10. A moj odličan prijatelj, rasturio ETF, IQ 156 po Katelovoj skali, već sam pomenuo, totalno neozbiljno sluša muziku, muzika mu je sporedna stvar u životu. I sluša haus i narodnjake :)

11. Dokle više? Upišite prava i završite kad je tako lako i samo treba da se buba napamet.

12. ma da. pravda za pravo!

13. Pravo je sigurno barem srednje težak fakultet, možda i među težim, prosto zbog obima gradiva, i često monotonosti istog i zahtjeva za znanjem detalja.

Ja sam ga studirao, pa batalio, jer mi se nije dalo, nije me privlačilo, sad sam na filološkom to mi mnogo bolje ide, i što je najvažnije to volim i idu mi jezici. Pravo sam učio preko volje i gušilo me. Svaka čast onom ko ga završi.

A inteligencija i na pravu itekako pomaže i pravnički način razmišljanja, može da pomogne da se neke stvari sistematično poslože u glavu,

14. Ouvaaaj, pre mi se činilo da se slične osobine ispoljavaju kod inteligentnih osoba (npr. sličan način razmišljanja, duhovitosti...) ali sam skapirao da je to tako zao što sam dolazio u kontakt sa ljudima koji su rasli u sličnom okruženju, koje su sličnog doba itd. Iako se naslućuje neka pravilnost, nema pravila... U suštini, ocenim po tome kako kapira stvari (u najširem mogućem smislu)
    Negde pročitah opis inteligencije kao sposobnosti da se shvati (razume) svet tj. okruženje, tj. jebem li ga, nešto mi ne ide opisivanje sad, ali kapirate poentu. I to objašnjenje mi se jako dopalo, a čini mi se da je najbliže onoj slici koju stvara pridev ''inteligentan''.

Mensa je veoma glupa ustanova. Besmislena (lepo reče radjard). Svrha joj je da uzima pare od ''inteligentnih'' i da... Pa ništa drugo. Članovi menze su ljudi kojima je potrebno samodokazivanje (i to ne ono prihvatljivo, pa čak i poželjno samodokazivanje, nego PORASTO MI KURAC OD KAD SAM POLOŽIJO TEST, JA JEBEM VI STE GLUPI samodokazivanje) kao i kurčenje pred drugim da si član menze. A to ti treba jer nisi naišao ni na kakvu drugu potvrdu da si inteligentan. A i pride, mere ti sposobnost neke kombinatorike, jebem li ga kako se zvaše to, bole me kurac. I ništa drugo. I šta, ti si genije jer si to pokidao? pf... A i kompetentnost tih što sastavljaju test itd itd
    edit: Da jebote, umalo da zaboravim: ladno nije definitivno utvrđeno šta je to inteligencija, kako se ispoljava, da li na inteligenciju utiče količina sivih ćelija, njihov kvalitet, kvalitet veza između njih ili nešto pedesšesto, niti vezu inteligencije sa osatlim funkcijama mozga, al su našli način da je mere

Sad bih još napljuvao i mensu, i njihov test, i ljude koji se kurče tim rezultatom (ne one koji su otišli da se testiraju čisto eto) i onog impresionizma kako god, al me mrzi. I ovo sam pisao preko kurca.
    I da ne bude da kenjam neosnovano, moj najbolji drug je kao i imperpatišpanjizam ostvario maksimum na menzscinom testu u srbiji. SAMO NAPRED OBILIĆ

15. Mensa bi bila OK kad bi tamo bile nekakve društvene aktivnosti, žurke, putovanja, neki projekti, kurac-palac, bilo šta pametno. A toga nema, barem ne u bosanskoj mensi. Ne znam da li je u Srbiji bolja situacija.

16. Sposobnost da isti slučaj sagledaju iz više različitih uglova. I logika. I jezici su tu.

17. PO NAČINU SPRDNJE!!!

18. a ne no elektro završavaš. svaki fakultet je jednako težak.

Nije svaki fakultet jednako težak, da jeste, svi bi radije bili doktori, inženjeri nego novinari, psiholozi... Svaki fakultet je vrijedan, ne treba nijedan podcijenjivati, ali ne može se izjednačiti.

19. Svako ko je na ovoj temi imao više od tri posta, od po tri pasusa, pao je na testu. Ne zavaravajte se.
    http://www.youtube.com/watch?v=C9V-0i6zJ6I

20. Matematika može da ti ide, pa je samim tim lakše da završiš ETF ili Mašinstac. Pravo i psihologija ne mogu da ti idu prirodno, nego mora i da su uči i da se razume.