Prijava

Verujem da je dobar deo vas pod utiscima starih dobrih nadrealista, dočekao prvu epizodu nadrealne televizije sa manjim ili većim očekivanjima, naviknut na dobre fore i zdrav crni humor koji je odlikovao prvi serijal. Nezahvalno je kuditi ili hvaliti na osnovu samo jedne epizode, no verujem da se i na osnovu nje može u dobroj meri zaključiti u kom smeru je sve ovo krenulo.

Ukoliko ste zainteresovani, ovde možete izneti svoje stavove, komentare i predloge za poboljšanje kvaliteta materijala koji će se ubuduće snimati, na koje teme bi se valjalo fokusirati, ko treba da glumi..

S moje strane predlažem da se promeni sam naziv i izbaci bilo kakav nagoveštaj reči "nadrealisti" kako se ne bi kenjalo po starom dobrom kvalitetu koji izgleda neće biti dostignut.

Prvo treba da pogledam prvu epizodu, pa ću onda nešto da pricvrljim. Uglavnom drago mi je da se pokrenuo ovaj projekat, očekujem pljuvanje, jer NIJE TO TO, a pribojavam se da opet ne bude kakvih mračnih proročanstava koja će se isputniti. :)

Ovo novo je meni skroz jadno, nije to to...

Predugo je Nele bio pod uticajem Kusturice...

Nova vremena, novi Nadrealisti.

Ako se ravnati po starima, ovi novi nisu ni primaći. Ako su ovo neki novi počeci, onda držimo palčeve da uspiju. nasmijah se na jednu-dvije-tri fore ukupno ali ni oni stari nisu odma' počeli da dominiraju.

Nema Nadrealista bez ZGEMBA ADIŠLIĆA!

Pre 3 - 4 nedelje sam baš raspravljao sa ljubiteljima nadrealista oko ovog novog..Hmm..Projekta. Uglavnom smo se složili da neće biti to to, mada bilo bi glupo i očekivati da se ponove skečevi slični onima s kraja osamdesetih i početka devedesetih - Drugačija je situacija, aktuelne su neke druge stvari..

Porazilo me to što sam se za sat vremena nasmejao svega dva puta, na foru sa Čolom i trubačima. Kad sam video da će tiketi i kladionica da se provlače kroz veći deo epizode muka me uhvatila. Naravno, u medjuvremenu sam se sit nagledao epp-a o Gilgamešu, lorealu, maskarama, šamponima, preupotrebedetaljnoproučitiuputstvo preparatima..

Ne znam, mislim da su počeli previše usiljeno i napeto, ubacili su neke fore koje su bajate već pet godina. Ono sa Hagom ni na šta nije ličilo. Nikola Kojo je još u Crnom Gruji, Cvijanović u Tranziciji, kao da su pokušali da ubace dobre glumce iz prethodnih solidnih serija na jedno mesto i ponadaju se da će stvari krenuti same od sebe. ali baš i ne ide, nema one opuštenosti i hemije.

Znam da je sada malo teže prozivati neke javne ličnosti (ode glava), ili malog debelog kvazi humoristu jer, izmedju ostalog, i sam snima za fox.

Stava sam da bi se više trebalo okrtenuti ismevanju gladi, socijalne pomoći, nezaposlenosti..Nekih stvari koje se penju ljudima na glavu svaki dan. Jer u tome smo jedino i dobri, ismevanju nas samih, pogotovo onda kada nam je najteže.

Slažem se, meni je toliko loše bilo da nisam mogao pogledati u komadu. Nema neke mehkoće, svežine, visprenosti, duševnosti kao ranije, klot je. Možda zato što je u prvom serijalu glumila "raja" a sada glume i produciraju "tebreksi" (znate na šta mislim, baš sam vragolančić). Nele je omatorio i postao ogorčeni čile, ispucao se čovek. Prvi Nadrealisti su nastali iz sprdnje, ovi su meščini radi kupljenja kajmaka od stare slave. Kako bez Đure snimati Nadrealiste? Kako van Bosne snimati Nadrealiste? Bjažiiiii.

Nikola Kojo je još u Crnom Gruji, Cvijanović u Tranziciji, kao da su pokušali da ubace dobre glumce iz predhodnih solidnih serija na jedno mesto i ponadaju se da će stvari krenuti same od sebe. ali baš i ne ide, nema one opuštenosti i hemije

Isto sam pomislio. Kad me pitao drug da li da gleda epizodu reka' sam mu da će naići na Nikola-Kojo-mi-nismo-anđeli humor.

Nele je genijalan i nesvakidašnje domišljat čovek, sumnjam da će mu ponestati ideja - jebiga, treba imati materijala za 50 epizoda, a valda će bar toliko potrajati. Nadam se samo da neću videti Sergeja Trifunovića i neke druge urban - kul pojave u serijalu. Neću da obećam, ali izbacio bih televizor napolje kroz zatvoren prozor. Na ovu zimu :)

Kako bez Đure snimiti Nadrealiste? Kako van Bosne snimati Nadrealiste? Bjažiiiii.

+1

Najzdraviji je humor otamo. Ne može se u Srbiji snimiti nešto slično. Nije isti mentalitet.

Ni stari nisu imali toliko dobar start kao i ovi.
Meni je samo krivo što je produkcija na daleko višem nivou u odnosu na stare, stari su imali taj neki poluprofesionalni (da ne kažem amaterski) pristup, produkcija bila na nekom početničkom nivou.
U suštini oni nisu promjenili srž emisije, sarkazam i blaćenje svih sfera života, samo što je to sada u ovoj novoj formi daleko više ušminkano i mislim da se to najviše ne sviđa ljudima.
Ja sam nekako razgraničio te stare i nove, za 20 godina se sve izmjenjalo tako da su i teme skroz promjenjene, jedino što čekam je da li će biti tako tih nekih futurističkih tema, ono "godina 2030, mi dajemo kredit amerikancima" i ti slični fazoni...

Nisam imao velika očekivanja, tako da nisam ni previše razočaran. Ponavljam ono što su pojedini autori rekli, da je ovo samo pokušaj uzimanja para na staru slavu i da su poznati glumci ubili taj "amaterski" šmek koji se svima svideo i na koji smo svi navikli.
Pokušaj ponovnog pokretanja nečega što je bilo zanimljivo i kvalitetno - za, pokušaj ponovnog pokretanja po svaku cenu - ne.

U suštini oni nisu promjenili srž emisije, sarkazam i blaćenje svih sfera života, samo što je to sada u ovoj novoj formi daleko više ušminkano i mislim da se to najviše ne sviđa ljudima.

Ja mislim da se ipak ljudima najvise ne svidjaju bajati fazoni. Nadrealisti su nekada bili fabrika fazona. Sami su ih smisljali i plasirali, menjali humor.

ја право да вам кажем нисам гледао пуно те старе култне, а од ових нових сам гледо једно 15 минута и задовољан сам.

једино тај аматерски шмек кад се изгуби често ствари постају другачије, можда лошије.

TLN svoj vrhunac u podjebavanju širokih narodnih masa dostižu krajem osamdesetih početkom devedestih sve pre toga je bilo manje više prosek zajebavanja. Ako se malo setite pokojnog Dražena (Zija) po mom mišljenju on je stvarno loše glumio. Ostali su razvaljivali, a Davor Dujmović kasnije mi je postao posebno omiljen glumac pored Djure i Neleta.

Što se tiče nadrealne tv, ne treba to povezivati sa TLN jer je ovo tipična srpska - beogradska sprdačina, a ne sarajevski humor sa svim okolnostima u kojoj je nastao: ekonomska kriza i predratno stanje sa eksplozijom verskog i nacionalnog fanatizma i totalni raspad socijalističkog sistema koji i dalje "funkcioniše" kao da se ništa ne dešava. Dakle ondašnji je TLN tog kvaliteta mogao nastati samo u tom plodnom tlu i vremenu pod navedenim okolnostima i bio je super.

Ova Nadrealna tv mi je u nivou skorašnjeg Nadreality show i Buksovaca. Puno praznih deonica bez smejanja nema Djure da napravi neku glupost i da svi padnemo u komu.

Cuj, zona sumraka...marko kraljevic u hagu..pfff.
Al opet recimo, burazer od moje devojke nije znao za taj fazon. Kaze on meni:"jbga, ja ne visim po vukajliji"...itd.
Novi nadrealisti uopste ne ciljaju na istu grupu ljudi. Njih ne zanima vise intelektualna masa (verovatno jer je mala i samim tim neprofitabilna) kojima bi se svideli i zbog kojih bi i obican polusvet posle 10 godina rekao kako su bili do jaja, a oni u medjuvremenu cekajuci to ostali bez dinara.

Dakle ondašnji je TLN tog kvaliteta mogao nastati samo u tom plodnom tlu i vremenu pod navedenim okolnostima i bio je super.

Ma daj bre, ako trenutno stanje u Srbiji nije plodno tle za kvalitet, ne znam sta je. Pa da otvoris danasnje novine i na osnovu danasnjih clanaka mozes napraviti dugometrazni igrani film.

Ma dovoljno je što nje Nele tu, nema potrebe za starom ekipom, ima pun kurac anonimnih i vrlo duhovitih ljudi na sve strane. Ne volim da govorim trebalo bi ovo, trebalo bi ono..Ali kada bi se uzde popustile, stvari bi sigurno legle na svoje mesto. Al kurac, isprozivaj sad nekog ministra kao što si prozivao Šarbaza! Skinuli bi ih za čas sa programa.

Novi nadrealisti uopste ne ciljaju na istu grupu ljudi. Njih ne zanima vise intelektualna masa (verovatno jer je mala i samim tim neprofitabilna) kojima bi se svideli i zbog kojih bi i obican polusvet posle 10 godina rekao kako su bili do jaja, a oni u medjuvremenu cekajuci to ostali bez dinara.

+1
U pojedinim trenucima sam imao utisak kao da gledam kursadžije.

Mora to malo više futuristički.