Vaš trenutni kvalitet života i percepcija sreće

1. Све се промени за трен и судба клета дође и покења ти се по глави и не знаш 'де си, а до јуче си био на вр' света. То је живот, ја волим што је тако.

Дакле, одлично, хвала на питању. :Д

2. ali još uvek ne daješ odgovor na osnovno pitanje: čemu pesimizam?

Ja ne znam šta je pesimizam, znam kako je osećati se loše. Zašto moram svoje stanje da generalizujem i pretvaram u filozofiju? Osim toga, u svom "pesimizmu" možda sam se mnogo bolje proveo i boljih stvari video nego neko u svom optimizmu. Glupo je lomiti stvari preko kolena.

3. stekao sam utisak da si pesimista i neko ko nije zadovoljan svojim životom zbog rečenice "život je bol i patnja". moj stav je da nisam zaslužio da me život nagrađuje zbog bilo čega, stoga volim da donekle jedino percipiram dobre stvari i to me čini konstantno srećnim. naravno da ima momenata kad sam tužan, ali kad se podvuče crta, ja sam vrlo srećan čovek, čak i kad ne postoji ništa da me čini previše srećnim

zvučim ko nik vujičić pastejebo lololo

4. ja od života ništa ne očekujem, tako da kad mi se desi nešto loše, dođe mi na isto; kad mi se desi nešto dobro budem srećan. i tako sam stalno srećan.

Ja ovo nikako ne mogu da razumem. To neočekivanje je kao neki status quo, pa ako te nešto pomeri ti samo konstatuješ koji je to smer? A inače ne utičeš na pomeranja u pravcu dobrog jer bi to značilo i da očekuješ nešto.
    Ja bih se osećala tako strašno depresivno..

5. Ja se malo šalim, samo ne volim bacanje konfeta i usiljene motivacione govore. A kakav je život - kako kome. Meni kako kad, al meni je baš teško udovoljiti :)

6. pa i jeste sve bol i patnja, svako ko misli da nije, taj sebe obmanjuje i odvraća oči od realnosti. stvar je u tome kako se nositi s time kad konačno shvatiš da je sve patnja

7. Uživanje u bolu i patnji, življenje kroz bol i patnju - tajna sreće i zdravog razuma.

8. marcipan pojasnio sam malo bolje u ovom poslednjem komentaru. taj koji citiraš je bio malo nespretan, da ja umem da se izrazim studirao bih na filološkom a ne na stomatologiji bemulebac :D

dešava se da sam loše raspoložen, i dešava se da sam srećan, i stalno osciliram gore dole, što je normalno, ali sam nekako naučio da mi na raspoloženje više utiču dobre stvari; donekle kao ona fora sa malim ciljevima koje sebi postaviš, pa si zadovoljan ako uspeš

9. Meni često treba samo intenzitet, važnije mi da mi je zabavno nego da imam neku "sreću" i mir, tako da se ponekad miniram i napravim glupost u životu kad upadnem u neku kolotečinu, jer hoću da crknem u njoj, kakva god da je (a često i nije neka :).

a ne na stomatologiji bemulebac

Kapiram, tebi je tuđi bol i patnja smisao života i sreća :)

10. Kapiram, tebi je tuđi bol i patnja smisao života i sreća :)

vidiš ni sam nisam skontao da sam zbog toga u stvari toliko srećan :D

11. što to crni grujane

Šta znam, reče pička te napustila pa tu valjda ide druga ploča nego kad si skenjan bez razloga.

12. Apatija je majka

To je dobar pocetak za hepi end

13. Apatija je majka :)

Ataraksija, ataraksija...

„Ко је разборит, и умерен је; ко је умерен, тај је складан; ко је складан, не узбуђује се; ко се не узбудује, не жалости се; ко се не жалости, блажен је. Разборит је дакле блажен, а разборитост је довољна за блажен живот."

Леополд Ритер фон Захер-Мазох

14. U društvu umerenost može izmaći kontroli, izbegavajte ljude.

15. Iznenadnih 500E bi me sredilo skroz.

Dakle u pitanju su sitni dugovi, tipa računi neki i tako to.

Znači srećan sam, sve je OK. Zdrav sam, imam Elu, dobre prijatelje, solidnu onako šljaku, malo fudbala, malo basketa, malo cirke, malo bleje i to je to.

Znači da završim još koju sitnicu i na nuli sam, a nula je kul skroz.

16. Као што прочитах овде, све у свему новац је мерило среће. Е јесте курац. Кад нисам радио, сналазио сам се за изласке у град, да скупим пара за неке мало боље патике, јакну. Али више сам био срећан кад се од неке брље напијем са друговима па правимо неке глупости или кад на тетрису пређем 12 ниво на змијици.

Сада радим, добро зарађујем, могу да купим храну одећу, али ми опет фали за стан који сређујем, за бољи ауто који хоћу и триста кураца које сам започео.

Али опет сам срећан кад се напијем са ортацима, одиграм неку глупу игрицу на фејсу и пређем ниво или одем са цуром за 700дин да погледам 3Д филм и после 5 дана причамо о утисцима.
    Човек је проклет, новца никада неће бити довољно нити ће донети срећу...срећа је у малим стварима, истина.

17. @Thilmo
    nekako mi to da je novac proklet ne pije vodu, neki ljudi po rodjenju "dobiju" intelekt ili lepotu i kao takvi lakse prolaze u zivotu i to je cinjenica, e sad sta se dogadja sa ljudima koji su "zakinuti" u dobroj meri za jedno od ta dva ili cak oba? Ostvarice se kroz novac, i bice im ok, i treba da im bude ok ma kolko god to bilo iscaseno. Kolko god da pricali da je proklet, novas uspostavlja ravnotezu nekakvu.
    U sustini hocu reci po cemu je to Jaric zasluzniji da prci Adrianu Limu od recimo nekog Milivoja iz Mionice koji ceo zivot tuce motikom u zemlju?

@Valdemar S.Stolpnik?

18. U sustini hocu reci po cemu je to Jaric zasluzniji da prci Adrianu Limu od recimo nekog Milivoja iz Mionice koji ceo zivot tuce motikom u zemlju?

Naročito ako uzmemo u obzir da bi Milivoje iz Mionice onako po seljački Adrianu Limu od kurca otkinuo. Zapamtila bi ga za sva vremena :)

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.